Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 235. Bölüm Fragmanı / Balıkesir

Turgay Başyayla, Balıkesir’deki lezzet yolculuğuna Balya ilçesine bağlı Danişment köyünden başlayarak devam ediyor. Misafirperver köy halkı tarafından davul, zurna ekibiyle karşılanıyor. Kazanda keşkek, kazanda nohut yahnisi, saçaklı mantı, börülce ekşilemesi, tas kebabı, sade saraylı tatlısı yapılıyor. Hanımlar sac üzerinde bazlama, gözleme pişiriyor. Meşhur Balıkesir höşmerim tatlısının lezzet sırları ekrana geliyor. Kırlangıç buğlama, tekir tava, levrek ızgara yapılıyor.  Balıkesir’de lezzetiyle damaklarda farklı bir tat bırakan şevketi bostan, sarımsaklı bulgur, mutancananın püf noktaları anlatılıyor. Lezzet yolculuğunun son durağında sura dolması, beğendili kuzu incik, patlıcan böreği pişiriliyor. Sunumda birbirinden güzel yöresel türküler seslendiriliyor.