Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 226. Bölüm Fragmanı / Bilecik

Türkiye’yi karış karış gezip yöresel tatları ekrana taşıyan Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu’nun Bilecik’deki ilk durağı Kurşunlu köyü oluyor. Davul, zurna ekibi eşliğinde coşkulu bir karşılama yapılıyor. Kazanda etli bulgur pilavı, kazanda düğün çorbası, pabuç topu, arpacık soğanlı yahni, pekmezli cevizli helva hazırlanıyor. Köyün hanımları, sac üzerinde akıtma ve gözleme pişiriyor. Turgay Başyayla, Bilecik’in tarihi çarşılarını geziyor. Testi kebabı ve güveçte tandırın lezzet sırları anlatılıyor. Kuzinede ciğer sarma, kaz boynu (büzme tatlı) hazırlanıyor. Bilecik’de tarhana çorbası, kuyruk kebabı, ayva tatlısı müzik ekibinin yöresel türküleri eşliğinde sunuluyor.