Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 207. Bölüm Fragmanı / Manisa

Turgay Başyayla Manisa’daki lezzet yolculuğuna Maldan köyünden başlayarak devam ediyor. Misafirperver köy halkı tarafından davul, zurna ve folklor ekibiyle karşılanıyor. Kazanda sarıaş, keşkek,etli nohut, denbiri böreği yapılıyor. Hanımlar bazlama, gözleme pişiriyor. Turgay Başyayla, Manisa denince akla gelen mesir macununun yapIm aşamalarını ve tarihi önemini ekrana getiriyor. Turgutlu ilçesinde ızgarada kuzu kaburga, dana lokum ve et mangal yapılıyor. Salihli’de lezzetiyle damaklarda farklı bir tat bırakan odun köftesinin püf noktaları anlatılıyor. Tuzda bonfile, dana kaburga, kuzu kafes pişiriliyor. Sunumda birbirinden güzel yöresel türküler seslendiriliyor