Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 199. Bölüm Fragmanı / Kastamonu

Turgay Başyayla’nın Kastamonu’daki durağı Daday İlçesi’ne bağlı İnciğez Köyü oluyor. Misafirperver köy ahalisi tarafından coşkuyla karşılanıyor. Kazanda tarhana çorbası, banduma, paça,  caba kebabı, siyez bulguru, sac üzerinde etli ekmek yapılıyor. Turgay Başyayla, Kastamonu’nun meşhur tatlarından çekme helvanın nasıl yapıldığını ekrana getiriyor.  Tarihi konakta simit tiridi, pastırmalı ekmek ve kaşık helvası tarifleri veriliyor. Kastamonu’nun dillere destan yöresel kahvaltısı hazırlanıyor. Kara çorba, kabak böreği yapılıyor.  Hem göze hem damağa hitap eden muhteşem yemeklerin sunumunda  müzik ekibi yöresel türküler seslendiriyor