Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 179. Bölüm Fragmanı / Erzurum

Turgay Başyayla, Erzurum’daki lezzet yolculuğuna Uzundere ilçesine bağlı Cevizli Köyü’nde devam ediyor. Davul – zurna eşliğinde coşkulu bir karşılamanın ardından yöresel adetlerin yaşatıldığı köy düğününe katılıyor.  Köyün hanımları tarafından siron,  gözleme, kızılcık pestili  yapılıyor.  Erzurum deyince akla  gelen şahane lezzetlerden cağ kebabının nasıl hazırlandığı anlatılıyor. Kaburga kebabı, kesme aşı çorbası, demir tatlısı, kayısı kaysefesi, oğlak kapama, tarifleri veriliyor.  Özenle hazırlanan yöresel lezzetlerin sunumunda Erzurum türküleri seslendiriliyor.