Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 178. Bölüm Fragmanı / Erzurum

Tüm Türkiye’yi şehir şehir dolaşıp,  muhteşem yöresel tatları evlerinize getiren Turgay Başyayla’nın Erzurum’daki lezzet yolculuğunda ilk durağı İspir ilçesine bağlı Aksu Köyü oluyor.  Misafirverper köy ahalisi tarafından coşkulu bir karşılamanın ardından keyifli sohbetler ekrana geliyor. Hanımlar, yöresel lezzetlerden gendime çorbası, kavut, asude tatlısı,  haşıl,  dut pekmezi, kaymaklı kuymak,  nişasta tatlısı  tarifleri veriyor. Turgay Başyayla, Erzurum’un tarihi çarşılarını gezip, el emeğini göz nuruyla buluşturan ustalarla  sohbet ediyor.  Oltu taşına dair merak edilenler anlatılıyor. Şahane tatlardan sebzeli kuzu incik haşlama, incir tatlısı yapılıyor. Meşhur İspir kuru fasulyesinin lezzet sırları anlatılıyor.  Kadayıf dolması,  açma yahnisi,  pöçlü-mercimekli bulgur pilavı,  kaz dolması hazırlanıyor. Sunumda yöresel türküler  seslendiriliyor.