Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 110. Bölüm Fragmanı

Bugün, “Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu”nun durağı Konya oluyor. Turgay Başyayla, Konya'da Seydişehir Belediyesi'ne bağlı Dikilitaş Köyü'nde, kazanda tarhana çorbası, sebzeli bulgur pilavı, topalak, etli lahana sarması ve haşhaşlı baklava yapımını, Sille'ye gidip bamya çorbası, tirit ve arabaşı yapımını gösteriyor. 

Pazar günü ise; 

Turgay Başyayla, Akşehir Belediyesi'ne bağlı Ulupınar Köyü'nde kazanda düğün çorbası, aşure, zülbiye, tas kebabı, peynir baklavası, etli ekmek, bıçak arası, Mevlana, ballı höşmerim ve ekmek salması yapımını gösteriyor.

 

Ramazan ayının manevi coşkusu, Anadolu'nun yöresel lezzetleri ile buluşacak!

Türkiye'yi şehir şehir, köy köy gezen Turgay Başyayla, bu kez iftar sofralarının yüzyıllardır vazgeçilmezi olan enfes tatları ve müthiş tarifleri ekrana getirecek.
 

Turgay Başyayla ile İftar Yolculuğu'nun her bölümünde farklı bir ilimizde yaşanan Ramazan heyecanına ortak olacağız. Şehirlerimizin tarihi ve kültürel sembolü haline gelmiş noktalarında, bereketli Ramazan sofraları için yapılan hazırlıklara siz de evinizden katılabilirsiniz.

İftar sofralarınızı yöresel ve geleneksel tatlarla şenlendirmek için kimi zaman bir konakta, kimi zaman bir kervansarayda lezzetli elleriyle teyzelerimizden, ninelerimizden ve birbirinden başarılı aşçılarımızdan özel tarifleri ve püf noktalarını ekrana getireceğiz.

On bir ayın sultanı Ramazan'ın ruhunu yansıtan tasavvuf musikisinin en güzel örneklerini, kalplere dokunan ilahileri, kasideleri yöresel sanatçılardan ve korolardan dinleyeceğiz.

Anadolu'nun sımsıcak insanlarının el ele verip bugünlere dek taşıdığı geleneksel Ramazan adetlerini; tarihi çarşılardaki, pazarlardakiRamazan bereketini Turgay Başyayla samimi sunumuyla sizlerle buluşturuyor.

Keyifli sohbetlerle ruhunuzda, Anadolu'nun geleneksel lezzetleriyle de iftar sofralarınızda unutulmaz tatlar bırakmak istiyorsanızTurgay Başyayla ile İftar Yolculuğu’nu kaçırmayın!