Lezzet Yolculuğu'nun misafiri türkücü Yudum ve Latif Doğan oluyor!

Lezzet Yolculuğu’nda Turgay Başyayla, sanatçı kişiliğini türküleri eşliğinde sizlerle buluşturacak, yörenin lezzetlerini yöreye özgü restaurantlarda kimi zaman aşçılarımız ile kimi zaman, Anadolu insanının bilgeliğiyle yoğrulmuş ninelerimiz ve teyzelerimiz görsel bir şöleni andıran otantik yemek tarifleriyle lezzet rüzgarı estirecek.

 

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğunun durağı; Ağva'nın Bucaklı Köyü oluyor. Turgay Başyayla Bucaklı Köyü'nde ünlü Türkücü Yudum eşlik ediyor. Turgay Başyayla ve Yudum Ağva Göksu nehrinde tekne gezisi yapıp yöreye özgü türküleri seslendiriyorlar. Köyü gezip yöreye özgü lezzetlerden "kazanda yahni", "nohutlu pilav" ve "üzüm kompostosu", "kabaklı börek", "mıntı çorbası" ve "soğan sarartması"nın yapımını gösteriyor.

Pazar günü ise Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğunun durağı; Marmaris'e Bağlı Orhaniye Köyü oluyor. Turgay Başyayla Orhaniye Köyü'nde ünlü Türkücü Latif Doğan eşlik ediyor. Turgay Başyayla ve Latif Doğan Marmaris denizinde tekne turu yaptıktan sonra müzik ekibi ile birlikte türküler seslendirdiler. Yöreye özgü "arağa çorbası", "köy tavuğu dolması", "tavuklu etli pırasa" ve "sokkan balığı"nın yapımını gösterdikleri Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’nu sakın kaçırmayın!