Lezzet Yolculuğu'nun bu haftaki durağı; Denizli

Anadolu'nun; damakları bayram ettiren geleneksel lezzetleri ile tanışıp, kültürel ve doğal güzelliklerine doğru masalsı bir yolculuğa çıkmak isteyenler müjde! Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu yurdumuzun yüzlerce yıllık eşsiz tatlarını; il il, ilçe ilçe, köy köy gezip sizlerle buluşturmaya geliyor.

 

Lezzet Yolculuğu’nda Turgay Başyayla, sanatçı kişiliğini türküleri eşliğinde sizlerle buluşturacak, yörenin lezzetlerini yöreye özgü restaurantlarda kimi zaman aşçılarımız ile kimi zaman, Anadolu insanının bilgeliğiyle yoğrulmuş ninelerimiz ve teyzelerimiz görsel bir şöleni andıran otantik yemek tarifleriyle lezzet rüzgarı estirecek.

 

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğunun durağı; Denizli oluyor. Turgay Başyayla Acıpayam Belediyesi'ne bağlı Dodurga Köyü'ne gidip köy halkı ile birlikte yöreye özgü lezzetlerden "Kuru Börülce Çorbası", "Orman Kebabı", "Sura Dolması", "Baklava" ve "Kazanda Tarhana Çorbası" yapımını gösteriyor. Pamukkale'ye gidip Pamukkale travertenlerini tanıttı. Tavas'a gidip "Güveç" ve "Pide" yapımını gösteriyor. Denizli'nin çarşılarını gezip yöreye özgü lezzetlerden "Şam Tatlısı", "İrmik Helvası", "Sirkeli Et", "Ciğer Sarma" ve "Taratorlu Börülce Salatası"nın yapımını gösterdi.

 

Pazar günü ise; 

Turgay Başyayla Çal Belediyesi'ne bağlı Süller Köyü'ne gidip köy halkı ile birlikte köyde yöreye özgü lezzetlerden "Gevrekleme", "Kuru Patlıcan Dolması", "Kuyruk Helvası", "Arabaşı", "Kazanda Etli Nohut", "Kazanda Keşkek", "Kazanda Üzüm Hoşafı" yapımını gösterip kuzu çevirme yapılıyor. Ağlayan Kaya Yeşil Dere Şelalesi'ne gidip alabalık tuttu ve balık çeşitlerinin yapımını gösterdi. Denizli'nin yöresel lezzetlerinden "Biber Tatarı", "İncir Dolması"  ve "Tas Kapama"nın yapımını gösterdiği yöreye özgü müzik ekibinin türkülerini seslendirdiği Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’nu sakın kaçırmayın!