Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu bu hafta Adıyaman'da!

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğunun durağı; Adıyaman oluyor.  Turgay Başyayla Adıyaman'da Tut Belediyesi'ne bağlı Boyundere Köyü'ne gidip köy halkı ile birlikte yöreye özgü lezzetlerden "İçli Köfte", "Etli Kömbe" ve "Pekmezli Helle" yapımını gösterip Besnide Şire pazarına gidiyor. Besniye özgü "Besni Tava" ve "Tenekede Pirzola" yapımını gösterirken yöreye özgü halk oyunları ekibi gösterisini sergiliyor. Adıyaman özgü "Halka Tatlısı", "Peynirli İrmik Helvası", "Sersille Kebabı", "Adıyaman Kebabı" ve "Kavurmalı Hıtap" yapımını gösteriyor...

 

Pazar günü ise; Turgay Başyayla Kahta'ya bağlı Salkımbağ Köyü'ne gidip köy halkı ile birlikte yöreye özgü lezzetlerden "Meyir Çorbası", "Niftün", "Dövmeç", "Kuncumut Tatlısı"nın yapımını gösterip Adıyaman'ın çarşılarını gezdi. Adıyaman'a özgü "Parmak Kebabı", "Adıyaman Tava", "Şıllık Tatlısı", "Patlıcanlı Kolotik" ve "Tane Helvası" yapımını gösterdiği, herfene gecesinin yapılıp türküler seslendirildiği Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’nu sakın kaçırmayın!

 

 “Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu”, Cumartesi ve Pazar günleri saat 14.00’te Anadolu’nun geleneksel lezzetleri ile Show TV’de!