"Yaşı olmayan kadınım"

Güncelleme: 31 Ağustos 2014 Pazar, 09:47:22

Seda Sayan,Hayata dair her şeyin konuşulacağı programının heyecanını HT Magazin ile paylaştı..

GÜZEL kadın, dobra, güvenilir, başarılı, iyi yürekli, vicdan sahibi, doğal, anne... Seda Sayan dediğinizde dudaklarınızdan önce bu kelimeler dökülür. Televizyonculuğun piridir, yanında durduğunuz her an yeni bir şeyler öğrenirsiniz. Kendisi yarından itibaren hafta içi her gün saat 16.00’da, ‘Seda Sayan Show’ ile SHOW TV ekranında fırtınalar koparacak. Uzun süredir röportaj vermiyordu, onunla sohbet etmeyi çok özlemiştim. Ben sordum, o; güzellik sırlarından zirvedeki meslek hayatına, oğlu Oğulcan’dan aşka kadar her şeyi tüm samimiyetiyle anlattı. Hayata dair her şeyin konuşulacağı programının heyecanını HT Magazin ile paylaştı..

 

‘KADIN KUŞAĞININ MUCIDI BENIM’

 

 ‘Seda Sayan Show’ hayırlı uğurlu olsun.

Amin. Şu an stüdyodan geliyorum. Son zamanların en iyi dekoru ve ışığı oldu. Her şey muazzam ve dört dörtlük. Kendimi çok iyi hissediyorum, maşallah. Seda Sayan ilk günden farkını ortaya koyacak.

 

 Programın içeriği nasıl olacak?

Hafta içi her gün 16.00’da başlayacak. Köşeler var içinde. Bildiğimiz Seda Sayan dekoru değil. Oturma konumundayken, yerden bir masa yükselecek ve enteresan konuları, konuklarımla o masanın etrafında konuşacağız. Hayata dair her şey olacak.

 

Bambaşka bir kadın programı olacak yani...

 

Sadece kadınların değil, erkeklerin de, gençlerinde ilgisiniçekecek bir program olacak. Kadın kuşağının ve sabah programının mucidi benim. Bu işi Türkiye’de ben başlattım. Yapılan araştırmalara göre beni takip eden enteresan bir erkek kitlem de var.

 

 Sizi zaten 7’den 77’ye herkes kendine çok yakın buluyor ve seviyor.

 Yaşım yok. Yaşsız olmak çok güzel bir şey. Hem kitlem yaşsız hem ben yaşsızım. Türkiye’de kime nasip olmuş?

 Peki bunu nasıl başarıyorsunuz?

  Kendim gibiyim. Biliyorsun yıllardır hiç değişmeyen bir samimiyetim var. Güzellik ve bakım hariç tabii şekerim. 

 

‘YILLARDIR AÇ YAŞIYORUM’

 

 Evet, güzellik sırlarınızı herkes merak ediyor...

 Öncelikle hijyen çok önemli. Yüzümü doktorum Cem Payaslı’ya emanet ettim. Altı ayda bir gereken yerlere botoksumu ve dolgumu yaptırıyorum.

 

Saçlarınız da çok beğeniliyor.

Bu yaz kaynaklarımı çıkardım. Kendi saçlarım omuzlarıma kadar geldi. Yayında kendi saçlarımı kullanıp postişlerle destekleyeceğim. n Yaz tatiliniz nasıl geçti? Son iki yıldır güneşlenmiyorum. Tenim çok şeffaf. Zaten paparazilerden kaçacağım diye mayo ve bikini giymedim, hep giyiniktim. Denize bile girmedim. Görüntülenmemenin formülü, görünmemek. Aslında gazetecilerin burunlarının da ucundaydım. Pazara bile gittim ama görmediler.

 

Yıllardır hep çok güzelsiniz ve formdasınız. Nasıl bir yaşam şekliniz var?

 Yıllardır aç yaşıyorum. Yemek yemek benim için bir lüks. Tatilde biraz kaçırdım, şimdi ölümüne diyetteyim. Bak Şeyda Coşkun, Hadise’ye “Ağzını kilitlesin” demiş. Yemediğin zaman tamamdır. Ekran işi yapıyorum. Yediğim içtiğim her şeye dikkat ediyorum. Her gün tartılıyorum.

 

Kaç kilo olduğunuzu sorayım mı?

 Sor, daha zayıf duruyorum ama 62 kiloyum. Spor ve pilates yapıyorum. Sıkı kadınım, kendimi seviyorum. Etrafımda her şey benmerkezli yaşansın istiyorum. Belki başarımın sırrı da bu. Biraz egoistçe gelebilir ama öyle olmak durumundayım. Çünkü her gün bir dolu insana ulaşmak için en iyisi olmam lazım. Dolayısıyla etrafımdaki herkes benim için çalışacak, motive edecek ve beni programa öyle çıkaracaklar.

 

Albüm ne zaman çıkacak?

1 Eylül’de maksi single çıkıyor. Taşkın Sabah ve Kenan İlgen ile çalıştık. Metin Işık’ın internette fenomen olan ‘Lay Lay Lom’unu, Mehmet Yakar’ın ‘Mış Mış’ türküsünü okudum. Ferdi Tayfur’un 72 yılında çıkardığı bir şarkısını, Ajda Pekkan’ın 35 yıl önce söylediği ‘Daha Neler?’ parçasını söyledim. Erkan Çelik’in de şarkısı var. Birde Sezen Aksu’dan bomba bir şarkı aldım.

 

Size yıllar boyunca birçok lakap verildi.En çok hangisini seviyorsunuz?

 Türkiye’nin bacısıyım.O çok hoşuma gidiyor. Kadırgalıyı da seviyorum. O kelimeyi duyunca hizaya girip tırsıyorlar ya (Gülüyor). Kadırgalı ve bacı kelimelerinin patenti Türkiye’de bana ait. Bir de Türkiye’nin en güvenilir kadınıyım. n Ve yardımsever kişiliğiniz... ‘Yetiş Bacım’ da orada devreye giriyor. Yardım dendiğinde insanların aklına ilk benim ismimin gelmesi çok önemli.  

 

Vicdanınızı da unutmamak lazım...

O içimizdeki Allah’ın sesi. Sen, benim ne kadar vicdanlı ve duyarlı olduğumu en iyi bilenlerden birisin. Kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumalıyım. Ailemi de, “Kimseyi kapınızdan boş çevirmeyin” diye tembihliyorum.

 

‘Düğünü düet ANLAMIŞIM’ 

 

Erkan Çelik’le evlilik kararı aldığınızı duydum. Doğru mu?

Seda Sayan: Henüz öyle bir şey yok. Geçenlerde uçaktan indik. Uçaktan inince de benim kulaklarım duymuyor. Gazeteci çocuklar geldi. “Düğün var mı?” demişler, ben de “Düet var mı?” diye anladığım için, “Yaptık ya” dedim. Sonra Erkan uyardı, böyle bir komedi de yaşadık.

 

Aşk size göre nedir?

Yaşanması gereken bir duygu. Allah’a, annesine, evladına âşık bir kadınım.

 

Erkan Bey de şu anda yanımızda. Peki ona olan aşkınız?

 

S.S.: Müzik anlamında âşığım ona. Erkan çok güzel şiir okur, okusana bir tane.

 

E.Ç.: Aşk gökyüzü gibi bazen yağmurlu, bazen fırtınalı, bazen güneşli ve sürekli, ucu bucağı olmayan bir sonsuzluktur. Bir de bir yerden duyduğum bir cümle var; tarifi imkânsız ama aşk hep vicdansızdır.

 

S.S.: Güzel söz, çok beğendim. Bravo.

 

‘Benden iyi kaynana olur’

 

Babaanne olmaya hazır mısınız?

Oğulcan 23 yaşında. Ne o evlenecek yaşta ne de ben babaanneliğe hazırım. Bu yaşta evlilik olursa yanlış olur. 

 

Sizi kız arkadaşlarıyla tanıştırır mı?

Çok fazla tanıştırmaz. Ama Elif’le (Özkul) tanıştırdı. Çok şeker ve düzgün bir kız. Sonra ayrıldılar, ne oldu bilmiyorum. Ben, tanıdığım Elif’i çok sevdim. Her annenin gelin olarak alabileceği terbiyede bir kız.

 

 Kaynanalık yapar mısınız?

Yapmam. Evladını seviyorsan yapmazsın. Özel hayatlarına girmeyi istemem. Dolayısıyla benden iyi kaynana olur. Oğulcan çok aklı başında, dürüst ve iyi bir evlat. Çok şanslı bir anneyim.

 

‘HAYATTA PIŞMANLIKLARIM YOK’ 

 

Bir kadının en güzel yaşı kaç sizce?

40’tan sonrası. Ayakları yere sağlam basıyor, kendini tanıyor, hayata bakışı değişiyor.  

 

Türk kadınının yaptığı en büyük hata nedir?

Evde oturmayı seviyorlar, çalışsınlar. Çalışan ve üreten kadının kendine ve etrafa faydası olur. Okusunlar. Ben kızlarımız, kadınlarımız okusun diye kız yurtları yaptırıyorum. Kızlarını okula göndermeyen babalar bile okulu benim yaptırdığımı öğrenince gönderdiler. Güvenilirlik burada devreye giriyor.  

Soma’da çocuk parkı yaptıracaktınız.

İki tane yaptım, açılışı yapılacak. Oradaki çocukların en büyük isteği ve eksiği bir parkmış.

 

Kendinizi eleştirmenizi istesem, cevabınız ne olurdu?

Fazla iyimserim. Bazen bu yüzden başıma iş açılıyor, beni üzüyorlar. Hayatta keşkelerim ve pişmanlıklarım yok. Tecrübeyle her şeyi öğreniyorsun. Mesela artık röportaj vermiyorum. Her gün program yapıyorum ve kendi malzememi programımda zaten yiyorum. Magazinlerde olmayı artık tercih etmiyorum. Saygım sonsuz. Zamanında cılkını çıkarana kadar yaptık fakat artık geri durmanın faydalı olduğunu düşünüyorum. Ama gazeteci arkadaşlarım yanıma geldiğinde de onları kırmıyorum.

 

 Hayattan büyük kazıklar yediniz mi?

Çok yiyorum ama bu senin hayata nasıl baktığına bağlı. Yel, kayadan sadece toz alır.  

 

Son sözü size bırakıyorum.

  Allah, gündüz kuşağında, prime time’da program yapan, dizi çeken herkesin işini gücünü rast getirsin. Bütün arkadaşlarıma Allah hayırlı işler nasip etsin. Herkes kendi kalbinin ekmeğini yer.