‘Milyonların hayatına mutluluk penceresi açacağız’

Güncelleme: 01 Temmuz 2017 Cumartesi, 09:40:21

‘Çocuktan Al Haberi Ünlüler’ adlı yarışmanın sunuculuğunu üstlenen Evrim Akın programla ilgili merak edilenleri anlattı.

Yayınlandığı her ülkede büyük ilgi gören ‘Çocuktan Al Haberi’ adlı yarışma bir süredir SHOW TV’de Evrim Akın’ın sunumuyla ekranlara geliyordu. Çocukların verdikleri yanıtlarla milyonları kahkahalara boğan yarışma, bundan böyle ‘Çocuktan Al Haberi Ünlüler’ adıyla ekranda olacak. Her hafta sonu birbirinden ünlü konukların katılacağı yarışmada, çocukların hayal dünyaları ekran önünde keşfedilecek. Evrim Akın’la yarışmanın çekimlerinin gerçekleştirildiği stüdyonun kulisinde buluştuk ve keyifli bir sohbete koyulduk...

‘Çalışarak zinde kalanlardanım’

Bir süredir Show TV’de devam eden ‘Çocuktan Al Haberi’ yarışması yoluna ‘Çocuktan Al Haberi Ünlüler’ ismiyle devam edecek. Artık ünlülerin yarışacağı bu program seyircilere neler vaat ediyor?

Yarışmanın formatında bir değişiklik söz konusu değil ama artık herkesin yakından tanıdığı ünlü simalar çocuklarla birlikte yarışacak. Bu program milyonlara neşe ve eğlence vaat ediyor. Günümüzde pek çoğumuz gerek dünyada gerekse ülkemizde yaşanan olumsuz durumlar karşısında umutsuzluğa kapılabiliyoruz. ‘Çocuktan Al Haberi Ünlüler’de çocuklar ve ben, milyonların hayatına mutluluk penceresi açacağız. Yaz akşamlarına çocuklarla beraber renk getireceğiz.

Kış dönemini çalışarak geçiren meslektaşlarınız şu an tatile çıktılar. Siz ara vermeden ekranda olmaya devam edeceksiniz. Çalışarak zinde kalanlardan mısınız?

Sadece 4 günlük kısa bir tatil yapabildim. Yapımcılarımız bana, “Git, uzun uzun tatilini yap. Sana göre çekim programı ayarlayalım” dedi ama kabul etmedim. Hayatımda ilk defa bir yaz tatilini çalışarak geçireceğim. Evet, çalışarak zinde kalanlardanım ben de! Bu programı yazın devam ettirmemdeki en büyük etkenlerden biri de çocukların enerjisi oldu.

‘İçimde 7 Yaşında bir kız çocuğu var’

Sizin enerjiniz nereden geliyor peki?

Gamsız deseniz değilim, yaratılıştan ötürü herhalde. Babam da fazlasıyla enerjikti. Kendimi hâlâ çocuk gibi hissediyorum. İçimde hâlâ 7 yaşında bir kız çocuğu var!

Yarışma vesilesiyle çocukların dünyasında dolaşmak size neler hissettiriyor?

Yarışmada yer alan çocukların hepsinin zihinleri çok temiz, algıları da açık. Çocuklarla vakit geçirmek insanın mizah duygusunu geliştiriyor, kişiyi yeniliyor ve enerjiyi yükseltiyor. Onlarla vakit geçirmek ruhuma iyi geliyor. Her geçen gün kirlenen dünyada çocuklar, biz büyüklerin sığınacağı yegâne limanlardan!

Yarışmanın bir de Mika-Der ayağı olacak, öyle değil mi?

Evet. Birincinin topladığı puan kadar Mika-Der’e bağışta bulunulacak. Bu bağış, Tekirdağ’da kurulacak olan Spor ve Rehabilitasyon Merkezi için olacak.

 

‘Fazlasıyla evcimenim’

Dışarıdan bakıldığında çok renkli bir hayatınız varmış gibi duruyor. Gerçekten öyle mi?

Kamera “3-2-1” diye geri sayıma geçtiği andan itibaren içimden ateş çıkıyor, kamerayı görünce bambaşka biri oluyorum. Ama program içerisinde bütün enerjimi akıttığımdan günlük yaşantımda geriye sakinlik ve huzur kalıyor. Fazlasıyla evcimenim. Yeri geliyor 10 gün evden çıkmadığım oluyor. Allahtan şenlikli bir evimiz var. Annemle beraber yaşadığım için kız arkadaşlarım sık sık bize geliyor ve günü en renkli şekilde geçiriyoruz. O yüzden çok renkli bir hayatım yok, eğlenceli bir tatil arkadaşı da değilim.

‘Oyunculuğu bırakmadım’

Son olarak 4 yıl önce ekrana gelen ‘Alemin Kralı’ adlı dizide rol almıştınız. Oyunculuğu bıraktınız mı?

Oyunculuğu bırakmadım ama önüme gelen her projeye atlamıyorum. Hoşuma gitmeyen teklifleri geri çeviriyorum. Gelen teklifler içerisinde maalesef iyi bir komedi yok. İyi bir komedi filmi veya dizisinde yer almayı isterim. Set ortamı burnumda tütüyor.

‘Windsurf bana terapi gibi geliyor’

Sosyal medyada windsurf yaparken fotoğrafınızı paylaştınız. Bu spora başlama fikri nereden çıktı?

Uzun yıllardır windsurf yapanları kıyıda köşede izliyordum. Kardeşimin bana güç vermesiyle Fethiye’de bu sporu yapmaya başladım. 1 hafta boyunca her gün 3 saat eğitim aldım. Şu an yelken ehliyetim var. Windsurf bana terapi gibi geliyor. Beni fazlasıyla dinginleştirdi aynı zamanda. Sırf bu sporu yapabilmek için Fethiye’den ev kiralamaya karar verdim.

‘Bekârlık sultanlıktır, tahtımı kaybetmek istemiyorum’

Yoğun iş temposu arasında aşka vakit ayırabiliyor musunuz?

Yoğun çalıştığım için aşka vakit yok. Istırabıma ikinci kişiyi ortak edemem. Sevgilimle sinemaya veya deniz tatiline gidemezsem ortada ne ilişki ne de arkadaşlık kalır.

Bu durumda evlilik de Kaf Dağı’nın ardında mı?

Attan inip eşeğe mi bineyim? Bekârlık sultanlıktır, tahtımı kaybetmek istemiyorum. Bugüne kadar evliliği düşündürecek biri de karşıma çıkmadı. Bugün hâlâ anacığımın dizinin dibindeyim. Ana gibi yâr olmaz diyebilirim ancak!

‘Sevgiyi petshop’tan satın alamayız’

Bir süredir petshop’larda hayvan satışının yasaklanması ciddi şekilde gündemi meşgul ediyor. Bir hayvansever olarak bu konuya nasıl bakıyorsunuz?

July, Bony ve Pati adında 2 köpeğim bir de kedim var. Artık evlatlarım gibiler. Onların da biz insanlardan bir farkı olmadığını düşünüyorum. Bundan 10 yıl önce hem barınak olmadığı hem de yeterince bilinçlenmediğim için ilk hayvanımı petshop’tan almıştım. Ama bu çok yanlış! Sevgiyi petshop’lardan satın alamayız. Bu noktada sadece satanlar değil alanlar da suçlu. Toplumun daha fazla bilinçlenmesi gerekiyor!

‘İyi kuru fasulye yaparım’

Annesinin dizinin dibinde yaşayan biri olarak mutfakla aranız nasıl?

Mutfakta vakit geçirmeyi seviyorum ama biraz da canımın istemesi lazım. Yemek olarak mısır gevrekli tavuk, fettucini alfredo, pomodoro soslu makarna ve kuru fasulye yapma konusunda başarılı olduğumu düşünüyorum.