‘Canlı canlı sevsinler bizi’

Güncelleme: 04 Kasım 2016 Cuma, 09:30:44

Doğa Rutkay, Derya Karadaş, Onur Buldu ve Onur Atilla yeni sezon ve canlı yayın heyecanlarını HT Magazin’le paylaştı.

Kahkahanın ilk adresi ‘Güldür Güldür Show’ artık canlı canlı ekrana gelecek. Geçtiğimiz hafta dördüncü sezona merhaba diyen programın yıldızlarından Doğa Rutkay, Derya Karadaş, Onur Buldu ve Onur Atilla yeni sezon ve canlı yayın heyecanlarını HT Magazin’le paylaştı.

‘Çok komik şeyler olacak’

Tatil sonrası ilk gösteri nasıldı?

Sezona Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda merhaba dedik, 4 bin kişiye oynamak inanılmaz bir motivasyon bizim için. Tüm sezona yayılıyor bu duygu. ‘Güldür Güldür Show’un ekibi ve seyircisi arasındaki güzel bir dostluk mevcut. Bizim gibisi yok.

Canlı yayın için heyecanlı mısınız?

Heyecanlıyım. Çünkü BKM sahnesinden, hem salondaki seyirciye hem de TV karşısındaki izleyiciye aynı anda ulaşmış olacağız. Bu, reaksiyonları çok daha hızlı almamızı sağlayacak. Bir oyuncu için özel ve farklı bir deneyim.

Canlı yayın sizi zorlar mı yoksa doğal akış aynen devam mı eder?

Bence çok komik şeyler olacak.

‘Güldür Güldür Show’un başarısının sırrı nedir?

Ekibin mükemmel uyumu.

İnsanlardan aldığınız tepkiler kendinizi nasıl hissettiriyor?

Seyircinin hiçbir detayı kaçırmadığını görmek çok mutlu ediyor. Sokakta ya da sosyal medyada o hafta canlandırdığımız karakterler üzerine yorumlar almak, biz sahnede keyif alırken seyircinin de aynı duyguda olduğunu öğrenmek başlı başına bir eğlence.

‘Malzemesi zengin bir pastayız biz’

Tatil sonrası ilk gösteri nasıl geçti?

Seyircilerimiz bizleri, biz BKM Sahnesi’ni özlemişiz, kahkahalarla ve şamata eşliğinde kucaklaştık.

Televizyonda ilk canlı yayın deneyiminiz olacak. Nasıl hissediyorsunuz?

Yıllardır hem tiyatro oyunlarında, hem de ‘Güldür Güldür Show’da canlı performans yapmaktayız, şimdi televizyon karşısındakiler de o ana şahitlik edecekler, gayet keyifli bir durum. Heyecan aynı.

Herkesi kahkahalara boğan karakterleri canlandırıyorsunuz. Canlı yayın sizi zorlar mı?

Sahneye varımızı yoğumuzu koymaktan geri adım atmayacağız, hiçbir zaman sonradan yapılacak montajlara, kısaltmalara güvenmemek gerekiyor, canlı yayınla bu şans zaten sıfıra indi.

Dördüncü sezona başladınız. Herkesi kahkahaya boğan ‘Güldür Güldür Show’un başarısının sırrı sizce nedir?

Bırakın her yeni sezonu, her yeni bölümden önce ‘Bu sefer nasıl güldüreceğiz, ne yapacağız?’ diye düşünürken yazarlarımız hep yazdı, üretti. Her hafta keyifle ve huzurla çalışan kocaman bir ekibimiz ve sahneyi paylaşmaktan haz aldığım, gurur duyduğum oyuncular var. Malzemesi zengin bir pastayız biz. 

Yıllardır ekrandasınız. İnsanların size yaklaşımları nasıl oluyor?

İbrahim denince dönüp bakı- yorum, yadırgamadan. Akrabasını görmüş gibi gündelik bir havada gelip sarılanlar, sohbet edenler, arabasını geri vitese takıp inip fotoğraf çektiren arkadaşlar, göbeğimin gerçekliğini kontrol edenler, telefonla eşini, ailesini arayıp konuşturanlar, doğum günü kutlatanlar. Velhasıl herkesten onur veren bir saygı sevgi görmekteyiz. Ne mutlu bu yaşta bu güzel ilgiye layık olabilmek.

‘Dilerim altından kalkarız’

Yeni sezona merhaba dediniz. Tatil sonrası ilk gösteride neler hissettiniz?

Aylar süren istirahatten sonra, kavuşmak tam bir mutluluktu. Eksik olmasın, seyircimiz bizi hemen sarmaladı. Alkışlarıyla ‘Özledik’ dediler.

İlk kez ekranda canlı olarak seyirciyle kucaklaşmanın heyecanı var mı?

Çok heyecanlıyız. Dördüncü sezonda bizi yalnız bırakmayan kıymetli seyircimize bir sürpriz yapmak istedik. Dilerim altından kalkarız.

 

Canlı yayında birçok aksilik yaşanabilir. Bu sizi tedirgin ediyor mu?

Hep doğallıktan yana olduk. Hatalarımızla, defolarımızla, hile yapmadan, samimiyetle yaklaştık izleyiciye. İşin en büyük sırlarından biri bu diye düşünüyorum.

Grafiğini her yıl daha yukarı taşıyan ‘Güldür Güldür Show’un başarısının sırrı sizce nedir?

Az evvel de söylediğim gibi samimiyet.

Yıllardır ekrandasınız. Belli karakterler artık sizin ikinci kimliğiniz halini aldı. Seyirciden nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Yeter oldum artık. Gülerek, sokakta sarılarak seviyorlar. Teşekkür ediyorlar onları güldürdüğümüz için. Asıl biz onlara teşekkür ederiz.

‘Canlı yayın bizi daha da yükseltecek’

Uzun bir tatil sonrasında seyirciyle buluşmak nasıl hissettirdi?

Çok özlemişiz, hem birbirimizi hem de seyircimizi. Yaz tatili biraz uzun sürdü bu sene ama sonunda yine evimizdeyiz. İlk gösteri çok heyecanlı geçti hepimiz için ama çok oturmuş bir ekip olduğumuz için sorun yaşamadan bitirdik. Herkesin keyfi yerindeydi. Güzel tepkiler aldık. Seyircinin eğlenmesi bizi çok motive ediyor.

Bu akşam ilk defa canlı yayında ekrana çıkacaksınız, heyecanlı mısınız?

Canlı yayın benim için çok korkutucu. Aşırı heyecanlı hissediyorum ama bu ekiple yapmak benim için büyük bir şans. Çünkü biliyorum ki eğer bir hata yaparsam beni tutup kaldıracak arkadaşlarımla sahneye çıkıyorum. En çok rahatlatan kısmı bu ama genel bir heyecan var diyebilirim.

Herkesi kahkahalara boğan karakterleri canlandırıyorsunuz. Canlı yayında doğal akışı korumak daha zor olur mu?

Canlı yayın bizi daha da yükseltecek gibi hissediyorum. Hata şansımız daha az. Hep oyunun içinde olmamız gerekiyor. Bu da bizi daha odaklanmış bir hale getirecek. Oturmuş bir düzenimiz var. Buna uygun hareket ettiğimizde sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Zaten her aksiliğe karşı provalara daha da ağırlık verdik. Denemeler yaptık. Dersimize iyi çalıştık diyebilirim.

Yıllardır devam eden ‘Güldür Güldür Show’un bu kadar sevilmesinin sırrı sizce nedir?

Güldür Güldür Show’un başarısının sırrı kulisidir, arkadaşlığıdır. Kimse kimsenin üstüne çıkmaya çalışmaz. Ne yönetmen, ne oyuncu, ne yapımcı işin dikkatini dağıtacak şeylerle uğraşmazlar. Herkes ‘Nasıl daha da faydalı olabilirim’i düşünür. İşin mutfağında çok eğleniyoruz. Zaten iş dışında da herkes çok iyi arkadaş. Bunun da faydasını gördüğümüzü düşünüyorum.

Canlandırdığınız karakterler artık sizin ikinci kimliğiniz halini aldı. Başınıza gelen eğlenceli bir olayı bizimle paylaşır mısınız?

Seyirciden çok olumlu tepkiler alıyoruz. Eleştirileri de dikkatle dinliyoruz. Kulak arkası yapmıyoruz çünkü onlar gerçek. Onları ne kadar can kulağıyla dinlersek o kadar ilerleyebiliriz, herkes bunun farkında. Bana genelde boy şakaları yapılıyor sosyal medyada ya da sokakta. Bazıları çok zekice ben de gülüyorum ne yalan söyleyeyim.