'Dünyadaki Çarkıfelek sunucularına beni örnek olarak izletiyorlar'

Güncelleme: 12 Haziran 2016 Pazar, 08:45:10

'Çarkıfelek, Mehmet Ali Erbil'in sunumuyla bu akşam SHOW TV'de başlıyor.

EFSANE geri dönüyor! 'Çarkıfelek, Mehmet Ali Erbil'in sunumuyla bu akşam SHOW TV'de başlıyor. İlk kez 1997 yılında sunmaya başladığı yarışmayla fenomen olan Erbil, HT Magazin'e açıklamalarda bulundu. Yenilikler ve süprizlerle dolu yeni bir dönem için heyecanlı olduğunu dile getiren ünlü sunucu, enerjisi ve bol kahkahalı sunumuyla hayranlarının karşısına çıkacak.

'DEĞİŞİKLİKLERİMİZ VE SÜRPRİZLERİMİZ VAR'

'Çarkıfelek' efsanesi ekranlara dönüyor. 'Çarkıfelek' bildiğimiz gibi mi yoksa değişiklikler ve yenilikler var mı? Varsa neler? Değişimlerin sebebi nedir?

'Çarkıfelek' bir klasik artık, ancak değişikliklerimiz ve sürprizlerimiz var tabii. Hem oyunlarımız hem yarışmacılarımız hem de hediyelerimiz birbirinden renkli.

Bu tarz yarışma programları sizce neden bu kadar seviliyor?

Bu tarz yarışmaların tutmasının sebebi bence interaktif olması. Stüdyoda biz yarışırken ekran başında izleyenler de kendi aralarında yarışabiliyorlar. Birçok izleyicimizden duyduğum, çocuklarının 'Çarkıfelek' ile okuma yazmayı öğrenmiş olması. Bu çok gurur verici ve ekipçe enerjimizi her zaman yüksek tutmamıza vesile oluyor.

Çarkıfelek=Mehmet Ali Erbil. Bu ilişkinin sizi kısıtladığını, yenilikleri daha az mümkün kıldığını düşündüğünüz oldu mu?

Öyle olduğunu düşünmüyorum,. Ben dönem dönem farklı projeler de hayata geçirdim. Onların da izleyici tarafından beğenildiğini biliyorum. 'Çarkıfelek'in daha ayrıcalıklı olmasının sebebi uzun yıllardır yapıyor olmam.

 

  'DİZİLERE KÜSMEDİM'

Siz ve 'Çarkıfelek'in bir bütün olmasının, her yayınlanışında aynı etkiyi yaratmasının sebebi nedir?

'Çarkıfelek' yarışması ile yıllardır bütünleştim. Yurtdışı format sahibi CBS ve TR temsilcisi Umut Sanat da beni format ile tamamen bir görüyorlar. Hatta bütün dünyadaki Çarkıfelek sunucularına benim yayınlarımı örnek olarak izletiyorlarmış. Bunun neticesinde format içerisinde özgür davranmama yıllardır izin verdiler ve teşvik ettiler. 'Çarkıfelek'i dünyada ilk ben canlı yayına geçirdim. Bunun cevabı; kendim eğlendiğim ve anlık değişiklikleri özgürce gerçekleştirebildiğim için sanırım.

Uzun zamandır bir dizide yer almıyorsunuz. Dizilere küstünüz mü?

Tabii ki küsmedim. Beni gerçekten heyecanlandıran bir proje çıkmadı henüz. Bununla birlikte gelen tekliflere televizyon programım ve sözleşmeli diğer işlerimin yoğunluğu nedeniyle olumlu cevap veremediğim çok olmuştur.

Sahnede ve sunduğunuz programlar komedisiz düşünülemez ama oyunculuk anlamında farklı şeyler denemek ve komediden uzaklaşmayı hiç düşündünüz mü? Dram veya daha sert bir karakteri canlandırmak ister miydiniz?

İlk deneyimim henüz üniversite öğrencisiyken 'Küheylan' isimli oyundu. Daha sonrasında özel sektöre ağırlık verdim ve yaptığım işler komedi ağırlıklı oldu. Uygun zamanda, beni heyecanlandıran bir dram gelirse yer almaktan keyif duyarım.

'Her an evlenebilirim'

Ne zamandır ilişkiniz yok. Sakin bir hayata mı başladınız? Çok mu iyi saklanıyorsunuz?

Kısa birlikteliklerim oluyor ancak uzun zamandır ciddi bir ilişkim yok. Tabii ki saklanmıyorum. Hayatım her zaman ev, iş, ailem ve dostlarımla geçiyor. Her zaman sakin bir yaşantım vardı, gece hayatından pek zevk almıyorum. Çoğunlukla evde çocuklarımla vakit geçirmek beni keyiflendiriyor.

Sizi yeniden evli görür müyüz yoksa bu defteri kapattınız mı?

Tabii ki evlenebilirim. Sevdiğim, saygı duyduğum, beni eğlendiren özel bir kadın olursa her an evlenebilirim. Evliliği seviyorum.

'Eski eşlerimle aramızda karşılıklı sevgi ve saygı var'

Son dönemde boşanan ünlülerde kavga gürültü eksik olmuyor. Sizce neyi yanlış yapıyorlar?

Değişen yaşam şartları ile birlikte yaptığımız hatalar bence; ani evlilik kararları, saygı eksikliği, sabırsızlık, yeteri kadar emek harcamamak, aynı dili konuşamamak ve acele boşanma kararı vermek.

Eski eşlerinizle bu kadar sağlıklı ilişki kurmanızın temeli nedir. Bunu nasıl sağlıyorsunuz?

Uzun yıllardır birlikte olmamız, karşılıklı güven, saygı ve sevgi, iyi ve kötü günde birbirimizin yanında olabilmemiz. Yani kısaca aile olmak.

'Çocuklarımın annelerine çok güveniyorum '

 

Geçtiğimiz günlerde Yasmin hanımın özel hayatıyla ilgili çıkan haberlerde sizin duruma müdahale ettiğiniz yazılmıştı. Çoçuklarınızın ilişkilerine müdahil olur musunuz? Sizce bu konuda sınır nedir?

Daha önce de belirttiğim gibi çocuklarımın annelerine çok güveniyorum. Gerekli gördüğüm yerlerde çocuklarımın hayatına tabii ki müdahale ederim.

'Yasmin'in oyunculuk planları var'

Büyük kızınız Sezin Hanım seçimini yaptı ama Ali Sadi ve Yasmin'in oyuncu olmasını ve ikinci nesil Erbil döneminin başlamasını ister misiniz?

Sezin siyaset bilimi mezunu. Ali Sadi ve Yasmin'in seçimlerine de saygı duyarım. İkinci nesil Erbil dönemi olursa tabii ki mutlu olurum.

Kızınız Yasmin Hanım'ın oyunculuk planları var mı?

Evet oyunculuk planları var. Tabii ki destekliyorum. Severek yapacağı her işte Yasmin'in yanındayım.

'Torunumu kucağıma almak beni çok mutlu edecek'

Sezin Hanım evlendiğine göre dede olmaya hazır mısınız?

İlk göz ağrımın evladını kucağıma almak beni çok mutlu edecek eminim. Onlar hazır olduğunda bize de keyifle sevmek düşecek.

Röportaj: Neziha KARTAL

Fotoğraf: Hasan ÖRNEKOĞLU