‘Kariyerim her şeyden önemli’

Güncelleme: 18 Kasım 2015 Çarşamba, 10:04:59

Kariyeri için sevgilisinden ayrıldığı haberlerine cevap vermek istemeyen Show TV’nin ‘Cumartesi Sürprizi’ ve ‘Pazar Sürprizi’ programlarının sunucusu Elif Özkul, “Kariyer için bir şeylerden vazgeçmek gerekiyor. Şu an kariyerim benim için her şeyden önemli

SHOW TV’nin ‘Cumartesi Sürprizi’ ve ‘Pazar Sürprizi’ programlarının sunucusu Elif Özkul’la keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Özkul, kariyerinden oyunculuk hayaline, spordan magazine kadar birçok konuyla ilgili sorularımıza samimi cevaplar verdi. Sunuculuğu meslek olarak gördüğünü ve ciddiye aldığını söyleyen güzel sunucu, “Sunuculuk benim mesleğim. Başından beri spiker-sunucu olduğum ve herhangi bir yarışma programından gelmediğim için diğerlerinden ayrılıyor olabilirim. Hep bunu istedim, bir şovda veya güzellik yarışmasında parlayıp buraya gelmedim” diyerek bunun kendisinin farkı olduğunu belirtti.

 

Haber spikeri olmak isterken yolunuz önce spora oradan da magazine geldi. Hâlâ haber spikeri olmak gibi bir planınız var mı?

 

Artık plan yapmayı bıraktım. Sen plan yapıyorsun ama gelen teklifler ve fırsatlar seni bambaşka noktalara getirebiliyor. Sunuculuk yapmak istiyordum ve bunu yapıyorum. Benim için neyi sunduğumdan ziyade nasıl sunduğum önemli. Sunuculuk yapıyorum ama reklam kampanyalarında da oynuyorum.

 

Magazin programı sunan bir isim olarak magazinle ne kadar ilgilisiniz?

 

Gazeteyi elime aldığımda magazin eklerine bakmadan geçmem. Magazini okuyorum, zaten okumayan yok. Öyle haberler oluyor ki ‘Acaba bu konuda bizimkiler ne yapıyor’ diye merak ediyorum.

 

Spor programı sunarken Show TV’nin ‘Show Dünyası’ programına oradan da magazin programına transfer oldunuz. Bu tercihleri yapmanızdaki sebep neydi?

 

Kendimi tekrarlamayı sevmiyorum. Aynı işte kalmaktansa bu şekilde kendimi daha çok geliştirebileceğimi düşündüm. Cumartesi ve Pazar Sürprizi ile üç saatlik canlı yayın çekimlerim var. Bu canlı yayınlar benim için önemli birer deneyim. Daha önce de söylediğim gibi, işin magazin mi haber mi yoksa spor mu olduğuyla ilgilenmiyorum. Ben sunucuyum benim işim sunmak.

 

Magazin programı sunucusu olarak ciddi bir hayran kitleniz oluştu. Diğer programlara bakınca kendinizi nasıl görüyorsunuz?

 

Sunuculuk benim mesleğim. Başından beri spiker/sunucu olduğum ve herhangi bir yarışma programından gelmediğim için diğerlerinden ayrılıyor olabilirim. Hep bunu istedim, güzellik yarışmasında parlayıp buraya gelmedim. Geçen yıl Okan Üniversitesi’nde 18 bin öğreniciyle gerçekleştirilen ankette ‘En iyi magazin programı sunucusu’ seçilmiştim. Güzel tepkiler alıyorum. Teyzeler beni ‘Evimizin kızı’ diye seviyor.

 

İşiniz bir ilişkiden ve sevgilinizden daha mı değerli?

 

Aslında kişisine bağlı ama evet işim benim için çok önemli. Bir ilişki yaşarsın ama kadının da bir kariyerinin olması gerekiyor. Kariyer için bir şeylerden vazgeçmek gerekiyor. Bunları konuşmak için çok gencim ama çocuk ve aile kurmak için de aynı şey geçerli. Şu an kariyerim benim için her şeyden önemli.

 

Peki ya aileniz, onlardan da önemli mi?

 

Ailem her şeyden önce geliyor. Onları bu kıyaslamalara koymuyorum. Anne-babamla arkadaş gibi bir bağımız var. Ailemin küçük kızıyım hâlâ. Ailemden gizli hiçbir şeyim yoktur. Onların yanında çocuk gibiyim. Bazen babama ‘27 yaşındayım çocuk olmak istemiyorum’ dediğim zamanlar oluyor.

 

Ekranda fit bir görüntü sergiliyorsunuz. Formunuzu korumak için neler yapıyorsunuz?

 

Pilates yapıyorum onun dışında da spor yapmıyorum. Aşırı kaslı kadın sevmiyorum. Fit durması lazım ama kadında kas hoş durmuyor.

 

Peki erkeklerde kas sizce hoş duruyor mu?

 

Erkeklerde de kası çok sevmiyorum. Erkek de kendine bakmalı, fit olmalı ama abartılı olmamalı.

 

Bu dönem diziler kaslı erkeklerden geçilmiyor. Sizce neden böyle?

 

Bu durumu sektörde çok fazla oyuncu olmasına bağlıyorum. Fiziksel güzellik oyuncuya avantaj sağlıyor. Kızların geneli de kaslı erkekleri beğeniyor. Bu yüzden insanlar kendilerine daha fazla bakıyorlar.

 

‘ŞIK ELBİSELER ÜNİFORMAM OLDU’

 

 

Ekranda sizi sürekli şık elbiselerle görüyoruz, günlük hayatınızdaki seçimleriniz nasıl?

 

Programlarımda kıyafetlerime çok önem veriyorum. Kendim seçiyorum, çünkü kendimi rahat hissetmem önemli. Bana yakışanı ve tarzımı en iyi ben bilirim. Yakın arkadaşım Ruşen Denizlili’nin kıyafetlerini kendime çok yakıştırıyorum. Dışarıda daha sade giyiniyorum. Artık günlük hayatımda elbise giymek istemiyorum çünkü şık elbiseler üniformam oldu. Elbise giydiğimde programdaymışım gibi hissediyorum.

 

 En çok hangi dekolteyi seviyorsunuz?

 

Omuz dekoltesini seviyorum.

 

‘Erkek kaprissiz olmalı’

 

Hayatınızda biri var mı?

 

Hayır yok. Uzun zamandır yalnızım. Bir güvensizlik söz konusu değil ama doğru insanı bekliyorum. İlişkilerim az ve öz olsun istiyorum. Hayatına hemen birlerini sokabilen biri değilim. O yüzden de hemen biri olsun değil doğru insan olsun istiyorum.

 

Magazin dünyasından biriyle bir daha olmaz gibi bir düşünceniz var mı?

 

Büyük konuşmayı sevmiyorum. Hayatın ne getireceği belli olmaz. ‘Asla’ kelimesinin hayatımda yeri yok. ‘Yapmam’ dediğin şeyleri mutlaka yaşıyorsun. Ben de ‘Yapmam’ dediğim birçok şeyi sonrasında yaptım. n Doğru kişiyi bekliyorum dediniz. Sizin için doğru kişi nasıl biridir? Merhametli olması ve ilgili olası lazım. Kaprissiz olması lazım hatta bence bir erkekte en önemli özellik kaprissiz olması.

 

‘Sınırını bilen bir insanım’

 

 

 Oyunculuğu neden istiyorsunuz?

 

Direkt oyunculuğa geçeyim spikerliği bırakayım diye bir düşüncem yok. Olursa sunuculukla birlikte yürütmek isterim. Güzel dizilerde güzel rollerde yer alabilirim. Mesela dönem dizilerinde oynamayı çok istiyorum.

 

Eğitim alıyor musunuz?

 

Eğitim almıyorum ama daha önce almıştım. Benim için iyi olabilecek güzel bir teklif gelirse çok isterim.

 

Oyunculukta sınırlarınız var mı? Mesela bir rol geldi tam istediğiniz gibi ama soyunmanız gerekiyor...

 

Bu işi istiyorum ama sınırlarım var. Gelen bir rol için soyunmam. Hayatta da böyleyim belirli sınırlarım vardır. Yanlış yapmaktan korktuğum için otokontrolü yüksek bir insanım. Sınırlarını bilen bir insanım. 

 

Spor programlarında kadın sunucuların varlığını ve son yıllarda artmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

‘Kadınlar ne anlar futboldan’ algısının bu şekilde kırıldığını düşünüyorum. Başarılıysan ve iyi çalışıyorsan yapamayacağın bir şey yok. Futbol erkeksi bir spor, biz kadınlar futbola estetik katıyoruz. Böyle izlemek erkeklerin de hoşuna gidiyor. ‘Kadınlar futbola estetik katıyor’