Lezzet Haritası bu hafta Mersin'de!

Güncelleme: 22 Ocak 2015 Perşembe, 16:43:32

Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası, Cumartesi günü saat 14.00’te yepyeni lezzetleri ile Show TV’de!

Show TV ekranlarında ilgiyle takip edilen, Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası, Anadolu’nun eşsiz lezzetlerini sunmaya devam ediyor.   

 

Ezgi Sertel, Anadoluyu il il, ilçe ilçe gezip, tadına doyum olmaz yöresel lezzetleri, binlerce yıllık yaşanmışlıkların sonucu olan gelenekleri, görenekleri ve ülkemizin cennet köşelerini ekranlarınıza getirip, yurdumuzun lezzet haritasını çıkarıyor.

 

Lezzet Haritası’nın bu haftaki durağı; birbirinden lezzetli yemkeleriyle Mersin. Ezgi Sertel Cumartesi günü, Çamlıyayla’ya gidecek. Çamlıyayla’ya özgü eye dolmasının yapımı ile et sucuk ve şeker sucuğunun yapımını gösterecek. Ayrıca, Çamlıyayla’ya özgü el sanatlarından iğne oyasının yapımını ekrana getirecek olan Ezgi Sertel, İğne Oyası Festivali’ne katılacak.

 

Lezzet Haritası’nda, Mersin’e özgü cezeryeyi ve kerebiç tatlısının yapımını da gösterecek olan Ezgi Sertel, Mersin’in Tarsus ilçesine giderek, Tarsus Şelalesi’ni tanıtacak. Tarsus Şelalesi’ne karşı Tarsus’un yöresel yemeklerinden Tarsus kebabının, humusun ve fındık lahmacunun yapımını ekrana getirecek. Mersin’in, Silifke ilçesine de giden Ezgi Sertel, Silifke’nin yöresel yoğurdunun yapımını izleyicilere gösterecek. Silifke Halk Oyunları ekibinin gösterilerini sergileyeceği Lezzet Haritası, en renkli bölümlerinden biriyle Show TV’de!

 

Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası, Cumartesi günü saat 14.00’te yepyeni lezzetleri ile Show TV’de!