"Bizi var eden tek şey sanat"

Güncelleme: 20 Aralık 2014 Cumartesi, 16:17:51

‘Büyük Risk’in sunucusu ünlü oyuncu Serhat Kılıç, HT Magazin'e konuştu

SHOW TV’nin milyonları ekran başına kilitleyen sevilen yarışması ‘Büyük Risk’in sunucusu ünlü oyuncu Serhat Kılıç, “Bizi var eden tek şey sanat” diyor. Kılıç, Ankara’da açtığı Okul’da çok iyi oyuncular yetiştirmeyi hedefliyor

 

SHOW TV’NİN sevilen yarışması ‘Büyük Risk’in sunucusu Serhat Kılıç, bir yandan da ‘Seksenler’ adlı diziyle TRT ekranında sevenleriyle buluşmayı sürdürüyor. Kısa süre önce Ankara’da oyunculuk, yazarlık ve dansın yanı sıra pilates’ten şana, liderlikten hitabete çeşitli alanlarda eğitim verilen Okul’unu açan Serhat Kılıç, hakkında merak edilenleri HT Magazin’e anlattı.

 

■ Oyunculuğa nasıl başladınız?

 

Oyunculuk aslında oyun oynama tutkusu. Ben hep oynuyordum, hâlâ da oynuyorum. Çocukken kardeşimle oyunlar hazırlardık. Sonra aile tiyatrosundan Devlet Tiyatrosu’na geçtim. Birkaç saat sonra da buradan çıkıp ‘Seksenler’de Ergun Plak’ı oynayacağım. Her şey olabileceğim tek meslek oyunculuk.

 

■ ‘Seksenler’ komedi dizisi ve Türkiye’de çok fazla komedi yapılıyor. Diğer işleri beğeniyor musunuz?

 

Türkiye’de çok fazla komedi yapıldığını düşünmüyorum. Komik diziler var ama komedi yok. Onun adı kaba güldürü. Artık kaba güldürü dönemi. Nasıl uyuştuysak artık gülmek için bahane arıyoruz. Her şeyi bizim yerimize yapacak o kadar çok şey ürettik ki şimdi oturup biri bizi gıdıklasın diye bekliyoruz.

 

■ Yıllarca tiyatro oyunları sahnelediniz. Şimdi ekranda ve sinemadasınız. Aradaki fark nedir?

 

Birinin sizi evden biri gibi görmesiyle, tiyatro sahnesinde izleyip beğenmesi arasında çok fark var. Çektiğiniz dizinin yarattığı etki yadsınamaz ancak tiyatro kitleleri harekete geçirebilir.

 

■ Okul adını verdiğiniz kendi okulunuzu açtınız. Nasıl gelişti bu süreç?

 

Okul, Ankara Oran’da. Bilkent Üniversitesi’nde okuduğumdan beri bir akademi açmak hayalimdi. Orada iyi oyuncular yetiştirmek ve kendimi de yenilemek çok keyifli olacak. Hepimizin şiddetle sanata ihtiyacı var. Tek derdimiz oyun oynamak aslında. Okul’un mottosu ‘Düşün, hisset, ifade et’.

 

‘HER YAŞA UYGUN BİR DERS VAR’

 

■ Birçok konservatuvar var. Bu okulu diğerlerinden ayıran ne olacak?

 

Bizim okulumuz herhangi bir sistemi reddetmiyor veya savunmuyor. Biz sadece sistemlerin eksikleri olduğunu düşünüyoruz ve onları bulup tamamlamaktan yanayız. Gelecek yıl çocuklar için de bir binamız olacak. Ben sanatla bağlantımızın üniversitede değil ilkokulda kesildiğini düşünüyorum. 6 yaşından sonra sanat bizim hayatımızdan çıkarılıyor. Bizi var eden tek şey aslında sanat. Okul “Hepimiz sanatçı doğduk. Sonra ne oldu?” diye soruyor. Bu sorunun cevabını hep birlikte bulalım istiyorum.

 

■ Belirli bir yaş sınırı var mı?

 

2.5 yıllık eğitim için bir yaş sınırı var. Ama her yaş grubuna açık derslerimiz de var. Kız kardeşim Sinem Kılıç ile birlikte girdik bu işe. O, idari kısımla ilgilenecek. Ben genel sanat yönetmenliği yapıp ders vereceğim. Tiyatrodan çok sevdiğim oyuncular, yazarlar ve yurtdışından birçok kişi eğitim verecek. Eğitim sonrasında da tam destek vereceğiz.

 

"Okul'la evlendim, bir sürü çocuk yapacağım"

 

■ Özel hayatınızda durum nedir?

 

Özel hayatım kalmadı. Özel hayatımı Okul’a verdim. Okul’la evlendim. Bir sürü de çocuk yapacağım. ‘Seksenler’ ve ‘Büyük Risk’ten vakit bulduğum her an Ankara’dayım.

 

■ Çok güzel bir sesiniz var. Okul’da ya da başka bir yerde bu özelliğinizi yansıtacağınız bir projeniz olacak mı?

 

‘En Sevdiğim Şarkılar’ isimli bir canlı performans yapacağım. Daha netleşmedi ama 2015’te başlarız muhtemelen. Kendim için yaptığım bir iş olacak. Dediğim gibi yine oyun oynayacağım işte.

 

'Büyük Risk'in kabuğunu değiştirdik'

 

■ ‘Büyük Risk’ ile yolunuz nasıl kesişti?

 

Tam risk alacağım bir zamanda geldi. Şimdi okulumuzun binası olan Ankara’daki 3 katlı binayı gördüm. Bir garajı vardı, o zaman araba yıkanan bir yerdi. Şimdi biz orayı sahne yaptık. “Bu binayı tutarsak çok mu risk almış oluruz?” dediğimin akşamında Joker Yapım beni aradı. “Büyük Risk’e ne dersin?” dediler. “Ben zaten büyük risk aldım gelin hep beraber alalım” dedim. İyi ki kabul etmişim çok keyif alarak çalışıyorum.

 

■ ‘Büyük Risk’te sizden sonra neler değişti?

 

Selçuk Yöntem abimdir, ustamdır, onun bambaşka bir tarzı var. Joker Yapım, formatı biraz esnetmek istiyordu. ‘Büyük Risk’in biraz kabuğunu değiştirdik. Yeni bir ‘Büyük Risk’e başladık. Ben eğlenmeden bir şey yapamıyorum. ‘Büyük Risk’ten böyle zevk alıyorum.