• Anasayfa /
  • Lezzet Haritası Cumartesi günü Kastamonu'da

Lezzet Haritası Cumartesi günü Kastamonu'da

Güncelleme: 27 Kasım 2014 Perşembe, 17:49:39

“Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası”, 29 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te yepyeni lezzetleri ile Show TV’de!

 

Show TV ekranlarında ilgiyle takip edilen, “Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası”, Anadolu’nun eşsiz lezzetlerini sunmaya devam ediyor.   

 

Ezgi Sertel, Anadoluyu il il, ilçe ilçe gezip, tadına doyum olmaz yöresel lezzetleri, binlerce yıllık yaşanmışlıkların sonucu olan gelenekleri, görenekleri ve ülkemizin cennet köşelerini ekranlarınıza getirip, yurdumuzun lezzet haritasını çıkarıyor.

 

 

 

“Lezzet Haritası”nın bu haftaki durağı; Kastamonu oluyor. Cumartesi günü Ezgi Sertel, Kastamonu yöresine özgü tirit, kuyu kebabı ve Kastamonu eğşisi yapımını gösterecek. Kastamonu yöresine ait müzik ekibi ile yöreye özgü türküler seslendirecek. Kastamonu’nun özel sarımsağını tanıtıp, Koru Köyü’nde hanımlarla yöresel yemekler yapacak. Tenekede kebap, banduma yapıp ve birçok yöresel lezzetin tadına bakacak. Kastamonu’nun yöresel konaklarından birinde mantar mıhlaması ve mantar turşusu ile çekme helva yapımını gösterecek. Kastamonu yöresine ait davul şov ve halk oyunları ekibinin gösterisinin ekrana geleceği Lezzet Haritası en renkli bölümlerinden biriyle Show TV’de!

 

“Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası”, 29 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te yepyeni lezzetleri ile Show TV’de!

 

Pazar günü ise “Lezzet Haritası”nın durağı; Çankırı oluyor.  Ezgi Sertel,  Çankırı yöresine ait kavurmalı mantı, ince ekmek muskası, hameyli tatlısı, baklava yapımını; yine Çankırı yöresine özgü sütte dinlendirilen kuru fasulyenin güveçte kuzu kaburgalı olarak yapımı ile tuzda kuzu yapımını gösterecek. Çankırı’nın Karadayı köyüne gidip, köy hanımlarıyla yöresel lezzetler yapacak ve köyde yayın balığının yapımını gösterecek. Yaren ekibinin Çankırı türkülerini seslendirdiği ve Yaren takım yemeklerinin yapıldığı Lezzet Haritası en renkli bölümlerinden biriyle Show TV’de!

 

“Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası”, 30 Kasım Pazar günü saat 14.00’te yepyeni lezzetleri ile Show TV’de!