Lezzet Haritası'nın bu haftaki durağı Bolu!

Güncelleme: 20 Kasım 2014 Perşembe, 16:48:51

Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası Cumartesi ve Pazar günü yeni bölümleriyle 14:00'te!

Show TV ekranlarında ilgiyle takip edilen, “Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası”, Anadolu’nun eşsiz lezzetlerini sunmaya devam ediyor.   

 

 

 

Ezgi Sertel, Anadoluyu il il, ilçe ilçe gezip, tadına doyum olmaz yöresel lezzetleri, binlerce yıllık yaşanmışlıkların sonucu olan gelenekleri, görenekleri ve ülkemizin cennet köşelerini ekranlarınıza getirip, yurdumuzun lezzet haritasını çıkarıyor.

 

 

 

“Lezzet Haritası”nın bu haftaki durağı; Bolu oluyor. Cumartesi günü Ezgi Sertel,  Bolu’ya özgü kuzu döş yemeği, gelin bohçası ve güveç yapımını gösterecek. Aşçısıyla ünlü Bolu’nun Mengen ilçesinin aşçıları ile Mengen kebabının yapımının ekrana geleceği Lezzet Haritası’nda Bolu çikolatasının elle yapımı tanıtılacak. Ayrıca Bolu’nun Gerede ilçesine giderek, Gerede’nin özel lezzetlerinden şakşak helvasının yapımını gösterecek. Gerede’nin özel baklavasının tanıtılacağı Lezzet Haritası bu hafta da çok renkli!

 

 

 

Pazar günü Ezgi Sertel,  Bolu’nun ünlü Gölcük gölü kıyısında, hanımlarla beraber Bolu’nun yöresel yemekleri, orman kebabı ve bülbül yuvası tatlısının yapımını gösterecek. Bolu halk oyunu ekibi gösterisini sergileyecek. Ayrıca Bolu Gerede’nin yöresel lezzeti hindi dondurma ve kaz eti tiridinin yapımının ekrana geleceği Lezzet Haritası’nda Mudurnu ilçesine gidilip, tarihi evler tanıtılacak. Mudurnu konaklarından birinde Mudurnu yöresel lezzetlerinin yapılacak ve Bolu’nun Hıdırşehler köyüne gidilecek...

 

 

 

“Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası”, 22 Kasım Cumartesi ve 23 Kasım Pazar günü saat 14.00’te yepyeni lezzetleri ile Show TV’de!