"Demet her zaman ilk 3'tedir"

Güncelleme: 11 Aralık 2013 Çarşamba, 13:15:54

"Demet her zaman ilk 3'tedir"

Yüksel Aksu'nun yönetmenliğini yaptığı 'Sevdaluk'ta başrolleri Erdal Özyağcılar, Demet Akbağ, Devin Özgür Çınar, İbrahim Kendirci ve Zuhal Gencer Erkaya başrolleri paylaşıyor.

EVRENSEL BİR HİKÂYEYE SAHİP

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde çekilen 'Sevdaluk', izleyiciye ilgiyle takip edilecek evrensel bir hikâyeyi ekranlara taşıyacak. Erdal Özyağcılar'ın 'Nedim Hazar'ın 'Vadi' adlı belgeselinden yola çıkarak projeleştirdiği 'Sevdaluk'un ekranlara taşınma hikâyesi oldukça uzun ve ilginç. Özyağcılar, geçtiğimiz cumartesi günü projenin ortaya çıkışını anlatmıştı. Sanatçı, şimdi de 'Sevdaluk'un geçirdiği değişimi, Demet Akbağ'ın projeye nasıl dahil olduğunu dile getirdi:

"SİTCOM İÇİN GELİP 'SEVDALUK'U ALDI"

"Nedim Hazar ile 'Sevdaluk' için çalışmaya başladık. Bir sanaryo hazırladık. Ne var ki çekim aşamasına gelemedik. İş uzayınca bir gün Nedim bana 'Benim belgesel işlerim var. Benim artık o işlere bakmam gerek' diyerek müsade istedi. O sırada Mine Öztürk beni arayarak bana bir sitcom projesi getirdi. Benim rol almamı istiyordu. Ben de Mine'ye 'Benim elimde 'Sevdaluk' adında bir proje var. Onunla uğraşıyorum. Teklifin için teşekkür ederim ama ben sitcom'da yer alamam' dedim. Mine de bana 'Nedir o proje? Müsâde ederseniz bir bakmak isterim' dedi. Sonra arayıp 'Sevdaluk' ile ilgilenmek istiyorum' dedi. Ben de seve seve kabul ettim."

"ADALET ÇOK HOŞUMA GİTTİ"

"Kısa bir süre sonra Mine Öztürk, yeni bir senaryo ekibi kurdu. Yıldız Bilgin Beyazıt, Fikret Bekler, Gülay Batur, Hande Alp ve Gürhan Çiftçi'den oluşan ekip 'Sevdaluk' için yeni bir senaryo yazmaya başladılar. Yeni senaryonun ilk şeklinde bir de baktım ki 'Adalet Hanım' var. Bizim bir önceki senaryomuzda 'Adalet' yoktu. Okudum çok da hoşuma gitti."

"BU İŞTE VARIM"

"Sonra Mine Öztürk, Demet Akbağ ile irtibata geçip kendisinden 'Adalet'i canlandırması ricasında bulunmuş. Demet, ‘Sevdaluk’u ve ‘Adalet Hanım’ı çok sevince ‘Ben bu işte varım’ diyerek Mine ile birlikte Necati Akpınar’a gitmişler. Necati de ‘Güzel proje, yaparız’ deyince iş hızlandı. Necati Akpınar, tanımaktan son derece mutlu olduğum bir yapımcı. Dünya şekeri bir adam. Hem iyi bir insan hem de iyi bir işveren. Kendisiyle çalışmanın keyfi gerçekten bir başka."

"DEMET HER ZAMAN İLK 3’TEDİR"

"Demet Akbağ, ‘Sevdaluk’ için milattır. Demet’in ‘Sevdaluk’ta rol alacağını söylemesiyle dünyalar benim oldu. Demet’in de işin içinde olmasıyla kendi kendime ‘Bu iş olacak’ dedim. Çünkü Demet Akbağ, benim her zaman ilk 3’te gördüğüm oyuncudur. Hem başarılıdır hem de uyumludur. Herkesin çalışmak isteyeceği oyuncudur. Zaten öyle olduğunu rahatlıkla görebiliriz."

"YÜKSEL İYİ BİR YÖNETMENDİR"

"Bize iyi bir yönetmen gerekiyordu. Necati Akpınar, Yüksel Aksu’yu önerdi. Yüksel iyi bir yönetmendir. ‘Dondurmam Gaymak’ ile ne ölçüde başarılı bir yönetmen olduğunu gözler önüne sermiştir. O film benim en çok sevdiklerim listesinde yer alır. Sonra hep beraber oturup rol arkadaşlarımızı belirledik. ‘Sevdaluk’ta rol alan her oyuncu başarılı ve uyumludur. Başarılı ve uyumlu oyuncuların güzel bir senaryoyu izleyiciye en iyi şekilde aktarmakta önemli etkileri olacaktır. Sevdaluk’ta bunu göreceğimize inanıyorum. Bizler çıkan sonuçtan son derece memnunuz. Dilerim izleyici de bizim memnuniyetimizi paylaşır.”