Tarhana Çorbası

Pelin Karahan, Yasemin Kırıcı ile birlikte  Tarhana Çorbası'nın tarifini anlattı.

MALZEMELER:
 

Yarım kg çorbalık tarhana
2 bardak et suyu
1 çay kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
3-4 diş sarımsak 

Hazırlanışı:
Ufalanan tarhanalar tencere alınır. Su yardımıyla açılır. Et suyu, su, tuz eklenerek pişmeye bırakılır. Rondodan geçirilir. Servis tabağına alınır. Sıvı yağ, sarımsak ve toz biber ile sos haline getirlir. Ardından nane eklenir. Çorbanın üstüne dökülür. Sos çorbaya yedirilerek sıcak servis edilir.

 

Show TV ekranlarında, bir yıldız mutfağa giriyor... Artık "akşama ne pişireceğim" diye düşünmeyin! Başarılı oyunculuğuyla, güzelliğiyle, güler yüzüyle, anneliğiyle milyonların sevdiği  Pelin Karahan,  televizyon ekranlarında ilk kez mutfaktaki meziyetlerini konuşturuyor.
Sevilen oyuncu Pelin Karahan, hafta içi her gün tadı damakta kalan  lezziz tarifler için birbirinden renkli konuklarını mutfağında ağırlıyor. Her gün elinin lezzetini yöresel yemeklerle buluşturan, mutfakta şahane tatlar ortaya çıkaran hanımlarla birlikte, şehir şehir Anadolu Mutfağı evlerinize geliyor.
“O yemeği hazırlarken neden ben aynı tadı, kıvamı tutturamıyorum” diyenler... Pelin Karahan'la Nefis Tarifler tam size göre... Her yemeğin tadına tat katan önemli ipuçları ve lezzet tüyoları da Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'de ekrana geliyor. 
Pelin Karahan, kimi zaman da birbirinden ünlü isimlerle bir yandan nefis yemekler hazırlanırken bir yandan da tadına doyulmaz sohbetler ediyor. 
İçinizi ısıtacak çorbalar, tadı damakta kalacak ana yemekler, masanızı donatacak  yöresel tatlar, bin bir çeşit tatlılar, çay saatinizde keyfinize keyif katacak pastalar, kurabiyeler, daha neler neler...