Patlıcan Kapama

Pelin Karahan,  Asuman Çetin ile birlikte Patlıcan Kapama tarifinin yapımını gösterdi.

Malzemeler;

1 kg patlıcan
500 gr tavuk göğsü
3 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı kuş üzümü
50 gr bitkisel margarin
50 gr ayçiçek yağ
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı pul biber 
Yarım su bardağı sıcak su 
1 paket dolmalık fıstık
Patlıcanları kızartmak için;
Alabildiği kadar ayçiçek yağ


Üzerini süslemek için;


2 adet domates
2-3 dal maydanoz

Show TV ekranlarında, bir yıldız mutfağa giriyor... Artık "akşama ne pişireceğim" diye düşünmeyin! Başarılı oyunculuğuyla, güzelliğiyle, güler yüzüyle, anneliğiyle milyonların sevdiği  Pelin Karahan,  televizyon ekranlarında ilk kez mutfaktaki meziyetlerini konuşturuyor.
Sevilen oyuncu Pelin Karahan, hafta içi her gün tadı damakta kalan  lezziz tarifler için birbirinden renkli konuklarını mutfağında ağırlıyor. Her gün elinin lezzetini yöresel yemeklerle buluşturan, mutfakta şahane tatlar ortaya çıkaran hanımlarla birlikte, şehir şehir Anadolu Mutfağı evlerinize geliyor.
“O yemeği hazırlarken neden ben aynı tadı, kıvamı tutturamıyorum” diyenler... Pelin Karahan'la Nefis Tarifler tam size göre... Her yemeğin tadına tat katan önemli ipuçları ve lezzet tüyoları da Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'de ekrana geliyor. 
Pelin Karahan, kimi zaman da birbirinden ünlü isimlerle bir yandan nefis yemekler hazırlanırken bir yandan da tadına doyulmaz sohbetler ediyor. 
İçinizi ısıtacak çorbalar, tadı damakta kalacak ana yemekler, masanızı donatacak  yöresel tatlar, bin bir çeşit tatlılar, çay saatinizde keyfinize keyif katacak pastalar, kurabiyeler, daha neler neler...