Mini Bazlama

Pelin Karahan, Çiğdem Özerk Onay ile Mini Bazlama tarifinin yapılışını gösterdi.

 

Malzemeler;

Yarım çay bardağı ılık süt

Yarım çay bardağı ılık su

Yarım çay bardağı

Ayçiçek yağı

Yarım paket kuru maya

Yarım tatlı kaşığı tuz

1,5 yemek kaşığı toz şeker

2 su bardağı un

 

Yapılışı;

Un ve süt bir kaba alınır. Maya ve toz şeker ilave edilir. Ayçiçekyağı eklenerek yoğurulmaya başlanır. Hamur tezgaha alınır, açılır. Hamurdan yuvarlak parçalar kesilir. Tavaya ayçiçek yağı eklenir, fırça yardımıyla tavaya yayılır. Yuvarlak hamurlar tavada pişmeye bırakılır. Pişen mini bazlamalar servis tabağına alınır. Kahvaltılık malzemelerle birlikte servis edilir. Afiyet olsun.

Show TV ekranlarında, bir yıldız mutfağa giriyor... Artık "akşama ne pişireceğim" diye düşünmeyin! Başarılı oyunculuğuyla, güzelliğiyle, güler yüzüyle, anneliğiyle milyonların sevdiği  Pelin Karahan,  televizyon ekranlarında ilk kez mutfaktaki meziyetlerini konuşturuyor.
Sevilen oyuncu Pelin Karahan, hafta içi her gün tadı damakta kalan  lezziz tarifler için birbirinden renkli konuklarını mutfağında ağırlıyor. Her gün elinin lezzetini yöresel yemeklerle buluşturan, mutfakta şahane tatlar ortaya çıkaran hanımlarla birlikte, şehir şehir Anadolu Mutfağı evlerinize geliyor.
“O yemeği hazırlarken neden ben aynı tadı, kıvamı tutturamıyorum” diyenler... Pelin Karahan'la Nefis Tarifler tam size göre... Her yemeğin tadına tat katan önemli ipuçları ve lezzet tüyoları da Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'de ekrana geliyor. 
Pelin Karahan, kimi zaman da birbirinden ünlü isimlerle bir yandan nefis yemekler hazırlanırken bir yandan da tadına doyulmaz sohbetler ediyor. 
İçinizi ısıtacak çorbalar, tadı damakta kalacak ana yemekler, masanızı donatacak  yöresel tatlar, bin bir çeşit tatlılar, çay saatinizde keyfinize keyif katacak pastalar, kurabiyeler, daha neler neler...