Kiraz Yaprağı Sarması

Pelin Karahan, Özden Aslan ile birlikte kiraz yaprağı sarması'nın tarifini anlattı.

Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi ;

Yarım kg kiraz yaprağı 
İç Harç;
Yarım kg yarma
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için; 
Yarım kg soğan
2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Ayranı İçin;
2 çorba kasesi yoğurt
1 tatlı kaşığı erik eksişi
1,5 yemek kaşığı un 
1 çay kaşığı tuz 
Hazırlanışı:

Yoğurt ve yumurta çırpılır. Tencereye alınır, su eklenerek istenilen kıvama gelene kadar pişirilir. Bulgura tuz eklenir. Su ilave edilip, yoğrulur. İç harc kiraz yapraklarına sarılır. Açılmaması için parmak arasında sıkıştırılır. Sarılan yapraklar tencereye alınır. Yoğurtlu meyane sarmaların üstüne dökülür. Erik ekşisi ilave edilir. Tavada tereyağı eritilir. Soğanlar doğranır. Pişen dolmalar servis tabağına alınır. Soğanlı harc üstüne ilave edilir. Sıcak servis edilir. 

Show TV ekranlarında, bir yıldız mutfağa giriyor... Artık "akşama ne pişireceğim" diye düşünmeyin! Başarılı oyunculuğuyla, güzelliğiyle, güler yüzüyle, anneliğiyle milyonların sevdiği  Pelin Karahan,  televizyon ekranlarında ilk kez mutfaktaki meziyetlerini konuşturuyor.
Sevilen oyuncu Pelin Karahan, hafta içi her gün tadı damakta kalan  lezziz tarifler için birbirinden renkli konuklarını mutfağında ağırlıyor. Her gün elinin lezzetini yöresel yemeklerle buluşturan, mutfakta şahane tatlar ortaya çıkaran hanımlarla birlikte, şehir şehir Anadolu Mutfağı evlerinize geliyor.
“O yemeği hazırlarken neden ben aynı tadı, kıvamı tutturamıyorum” diyenler... Pelin Karahan'la Nefis Tarifler tam size göre... Her yemeğin tadına tat katan önemli ipuçları ve lezzet tüyoları da Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'de ekrana geliyor. 
Pelin Karahan, kimi zaman da birbirinden ünlü isimlerle bir yandan nefis yemekler hazırlanırken bir yandan da tadına doyulmaz sohbetler ediyor. 
İçinizi ısıtacak çorbalar, tadı damakta kalacak ana yemekler, masanızı donatacak  yöresel tatlar, bin bir çeşit tatlılar, çay saatinizde keyfinize keyif katacak pastalar, kurabiyeler, daha neler neler...