Çullama

Pelin Karahan, Yasemin Kırıcı ile birlikte Çullama'nın tarifini anlattı.

MALZEMELER:
1 kg samsa
Yarım kg bastık
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt 
Şerbeti İçin;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon
100 gr çekilmiş toz fındık

Hazırlanışı:
Bastık özel bez üzerine serilir ve açılır. Bezden ayrılır.üstüne un serpilir ve kesilir. Muska şeklinde sarılmaya başlanır. Arasına ceviz koyulur, sarma işlemine devam edilir. Sarılan bastık muska şeklini alır. Yumurta çırpılır, un eklenir. Sıvı yağ kızartma tenceresine dökülür. Unlu yumurta su ilave edilerek açılır. Şerbeti için su ve şeker kaynatılır. Bastıklar kızartma tenceresine atılır. Kızgın yağda kızartılır. Şerbete batırılıp, servis tabağına alınır. Toz fıstık ile süslenerek servis yapılır.

Show TV ekranlarında, bir yıldız mutfağa giriyor... Artık "akşama ne pişireceğim" diye düşünmeyin! Başarılı oyunculuğuyla, güzelliğiyle, güler yüzüyle, anneliğiyle milyonların sevdiği  Pelin Karahan,  televizyon ekranlarında ilk kez mutfaktaki meziyetlerini konuşturuyor.
Sevilen oyuncu Pelin Karahan, hafta içi her gün tadı damakta kalan  lezziz tarifler için birbirinden renkli konuklarını mutfağında ağırlıyor. Her gün elinin lezzetini yöresel yemeklerle buluşturan, mutfakta şahane tatlar ortaya çıkaran hanımlarla birlikte, şehir şehir Anadolu Mutfağı evlerinize geliyor.
“O yemeği hazırlarken neden ben aynı tadı, kıvamı tutturamıyorum” diyenler... Pelin Karahan'la Nefis Tarifler tam size göre... Her yemeğin tadına tat katan önemli ipuçları ve lezzet tüyoları da Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'de ekrana geliyor. 
Pelin Karahan, kimi zaman da birbirinden ünlü isimlerle bir yandan nefis yemekler hazırlanırken bir yandan da tadına doyulmaz sohbetler ediyor. 
İçinizi ısıtacak çorbalar, tadı damakta kalacak ana yemekler, masanızı donatacak  yöresel tatlar, bin bir çeşit tatlılar, çay saatinizde keyfinize keyif katacak pastalar, kurabiyeler, daha neler neler...