54 saniyede Hamsi Çığırtması

Pelin Karahan, Fatma Kasap ile Hamsi Çığırtması yemeğinin pratik yapımını gösterdi.

Hamsili Dible için ;

1kg Hamsi

2 bağ Pazı

3-4 adet yeşil biber

1 adet kuru soğan

2-3 adet domates

1 bağ taze soğan

2-3 adet kapya biber

1 su bardağı pirinç

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kara biber

1 su bardağı sıcak su

1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı; Soğan, iç yağı, pazı ve biber doğranır. Pazının üzerine sıcak su ilave edilir. Domates ve pırasa doğranır. Hamsilerin kuyrukları alınır. Soğan ve iç yağı su ile yoğrulur. Doğranan tüm malzemeler karıştırılır. Hamsiler ilave edilir. Mısır unu eklenerek tekrar yoğrulur. Hazırlanan karışım tavaya alınır. Kızartılıp servis tabağına alınır.

 

Show TV ekranlarında, bir yıldız mutfağa giriyor... Artık "akşama ne pişireceğim" diye düşünmeyin! Başarılı oyunculuğuyla, güzelliğiyle, güler yüzüyle, anneliğiyle milyonların sevdiği  Pelin Karahan,  televizyon ekranlarında ilk kez mutfaktaki meziyetlerini konuşturuyor.
Sevilen oyuncu Pelin Karahan, hafta içi her gün tadı damakta kalan  lezziz tarifler için birbirinden renkli konuklarını mutfağında ağırlıyor. Her gün elinin lezzetini yöresel yemeklerle buluşturan, mutfakta şahane tatlar ortaya çıkaran hanımlarla birlikte, şehir şehir Anadolu Mutfağı evlerinize geliyor.
“O yemeği hazırlarken neden ben aynı tadı, kıvamı tutturamıyorum” diyenler... Pelin Karahan'la Nefis Tarifler tam size göre... Her yemeğin tadına tat katan önemli ipuçları ve lezzet tüyoları da Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'de ekrana geliyor. 
Pelin Karahan, kimi zaman da birbirinden ünlü isimlerle bir yandan nefis yemekler hazırlanırken bir yandan da tadına doyulmaz sohbetler ediyor. 
İçinizi ısıtacak çorbalar, tadı damakta kalacak ana yemekler, masanızı donatacak  yöresel tatlar, bin bir çeşit tatlılar, çay saatinizde keyfinize keyif katacak pastalar, kurabiyeler, daha neler neler...