49 saniyede Anjelik Dolma

Pelin Karahan, Ergül Dinç ile birlikte Anjelik Dolma yemeğinin pratik tarifini anlattı.

Malzemeler;

12 ADET ANJELİK İRİ ERİK / BÜYÜK, KOYU RENKLİ VE EŞİT OLMALI

300 GR. BALDO PİRİNÇ

5 SU BARDAĞI NATUREL ZEYTİNYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK

2 YEMEK KAŞIĞI KUŞÜZÜMÜ

YARIM KG. KURU SOĞAN

1 BAĞ MAYDANOZ

1 BAĞ TAZE NANE

1 TATLI KAŞIĞI YENİBAHAR

1 TATLI KAŞIĞI KİMYON

2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER

1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

2 TATLI KAŞIĞI KURU NANE

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 ADET LİMON

2 SU BARDAĞI SICAK SU

Hazırlanışı; Tencereye zeytinyağı dökülür ve fıstıklar kavrulur. Soğanlar küp küp doğranır ve yağda kavrulur. Ardından pirinç eklenip kavrulur. Kuş üzümü, kimyon, nane, tarçın ilave edilir. Bir su bardağı sıcak su iç harcın üzerine dökülüp pişmeye bırakılır. Taze naneler ayıklanır ve ince ince kıyılı, iç harca eklenir. İç harcı 20 dakika pişirilir. Eriklerin içleri oyulur. Derin bir tencereye çorba tabağı ters çevirilerek kapatılır. Üstüne maydanoz ve limon konulur. Erikler iç harcı ile doldurulur. Tencereye alınır, üstlerine zeytinyağı gezdirilip 8-10 dakika pişirilir. Sıcak servis edilir.

 

Show TV ekranlarında, bir yıldız mutfağa giriyor... Artık "akşama ne pişireceğim" diye düşünmeyin! Başarılı oyunculuğuyla, güzelliğiyle, güler yüzüyle, anneliğiyle milyonların sevdiği  Pelin Karahan,  televizyon ekranlarında ilk kez mutfaktaki meziyetlerini konuşturuyor.
Sevilen oyuncu Pelin Karahan, hafta içi her gün tadı damakta kalan  lezziz tarifler için birbirinden renkli konuklarını mutfağında ağırlıyor. Her gün elinin lezzetini yöresel yemeklerle buluşturan, mutfakta şahane tatlar ortaya çıkaran hanımlarla birlikte, şehir şehir Anadolu Mutfağı evlerinize geliyor.
“O yemeği hazırlarken neden ben aynı tadı, kıvamı tutturamıyorum” diyenler... Pelin Karahan'la Nefis Tarifler tam size göre... Her yemeğin tadına tat katan önemli ipuçları ve lezzet tüyoları da Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'de ekrana geliyor. 
Pelin Karahan, kimi zaman da birbirinden ünlü isimlerle bir yandan nefis yemekler hazırlanırken bir yandan da tadına doyulmaz sohbetler ediyor. 
İçinizi ısıtacak çorbalar, tadı damakta kalacak ana yemekler, masanızı donatacak  yöresel tatlar, bin bir çeşit tatlılar, çay saatinizde keyfinize keyif katacak pastalar, kurabiyeler, daha neler neler...