Dizi / Program / Film / Haber / Video / Oyuncu vb.
45 saniyede Kiraz Yaprağı Sarması
Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'in 7. Bölümünde; Pelin Karahan, Özden Aslan ile Kiraz Yaprağı Sarması tarifinin yapımını gösterdi.
Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi ;
Yarım kg kiraz yaprağı İç Harç; Yarım kg yarma 1 çay kaşığı tuz Üzeri için; Yarım kg soğan 2 çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyağı Ayranı İçin; 2 çorba kasesi yoğurt 1 tatlı kaşığı erik eksişi 1,5 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı:
Yoğurt ve yumurta çırpılır. Tencereye alınır, su eklenerek istenilen kıvama gelene kadar pişirilir. Bulgura tuz eklenir. Su ilave edilip, yoğrulur. İç harc kiraz yapraklarına sarılır. Açılmaması için parmak arasında sıkıştırılır. Sarılan yapraklar tencereye alınır. Yoğurtlu meyane sarmaların üstüne dökülür. Erik ekşisi ilave edilir. Tavada tereyağı eritilir. Soğanlar doğranır. Pişen dolmalar servis tabağına alınır. Soğanlı harc üstüne ilave edilir. Sıcak servis edilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.