39 saniyede Hamsili Dible

Pelin Karahan, Fatma Kasap ile Hamsili Dible yemeğinin pratik yapımını gösterdi.

Hamsi Çiğirtmasi için ;

yarım kg hamsi

Bir miktar iç yağ

1 bağ Pazı

2 adet orta boy kuru soğan

1 bağ Taze soğan

1 bağ Pırasa

birkaç dal yaş nane ve maydanoz

2-3 adet biber

3 adet Domates

alabildiği kadar mısır unu

Hazırlanışı; Pazı ve kapya biber doğranır. Biber ve domates de doğranır. Tüm malzemeler bir kaba alınır üzerine pirinç ilave edilip karıştırılır. Ardından tuz, karabiber, sıvı yağ ve pul biber eklenip karıştırılır. Tüm karışım cam bir kaba alınır. Üzerine ayıklanmış taze hamsiler dizilir. 1 bardak su eklenerek 200 derecelik fırında pişmeye bırakılır.

Show TV ekranlarında, bir yıldız mutfağa giriyor... Artık "akşama ne pişireceğim" diye düşünmeyin! Başarılı oyunculuğuyla, güzelliğiyle, güler yüzüyle, anneliğiyle milyonların sevdiği  Pelin Karahan,  televizyon ekranlarında ilk kez mutfaktaki meziyetlerini konuşturuyor.
Sevilen oyuncu Pelin Karahan, hafta içi her gün tadı damakta kalan  lezziz tarifler için birbirinden renkli konuklarını mutfağında ağırlıyor. Her gün elinin lezzetini yöresel yemeklerle buluşturan, mutfakta şahane tatlar ortaya çıkaran hanımlarla birlikte, şehir şehir Anadolu Mutfağı evlerinize geliyor.
“O yemeği hazırlarken neden ben aynı tadı, kıvamı tutturamıyorum” diyenler... Pelin Karahan'la Nefis Tarifler tam size göre... Her yemeğin tadına tat katan önemli ipuçları ve lezzet tüyoları da Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'de ekrana geliyor. 
Pelin Karahan, kimi zaman da birbirinden ünlü isimlerle bir yandan nefis yemekler hazırlanırken bir yandan da tadına doyulmaz sohbetler ediyor. 
İçinizi ısıtacak çorbalar, tadı damakta kalacak ana yemekler, masanızı donatacak  yöresel tatlar, bin bir çeşit tatlılar, çay saatinizde keyfinize keyif katacak pastalar, kurabiyeler, daha neler neler...