'Kariyer planım yönetmen olmak'

Güncelleme: 05 Nisan 2020 Pazar, 13:32:38

Yılanların Öcü dizisinin genç oyuncusu Burak Can HT Magazin'e konuştu

SHOW TV’nin ilgiyle izlenen dizisi ‘Yılanların Öcü’nün genç oyuncularından Burak Can, canlandırdığı Ömer karakterini, Kapadokya’da gerçekleştirilen çekimleri ve kariyer planlarını anlattı

 

 ‘Yılanların Öcü’ filmini daha önce seyretmiş miydiniz, kitabı okumuş muydunuz?

 

Kadir İnanır ve Fatma Girik’in olduğu filmi izledim. Kitabını da okudum. Her ne kadar kendi karakterim kitapta olmasa da konuya hâkim olabilmek adına filmini de izledim, kitabını da okudum.

 

Ömer’in dizideki hikâyesi nedir?

 

Ömer, bir yangın sonrası anne ve babasını kaybediyor ve ablası Fatma ile beraber hiç tanımadığı amcasının (Hüsnü Kahya) yanına gitmek zorunda kalıyor. Güvenebilecekleri başka kimseleri yok ama bir süre sonra Ömer’i hayata bağlayan bir kişi daha olacak. 

 

Ömer nasıl bir karakter?

 

Sizi zorluyor mu; benzer yanlarınız var mı? Ömer karakter olarak, pek fazla cesareti olmayan, asosyal, insanlarla konuşmayı çok sevmeyen, içine kapanık bir karakter. Tam benim zıttım. Benzer yönlerimiz hiç yok. Ben çok sosyal, aktif ve konuşkan biriyimdir ama Ömer’de bunların hiçbiri yok.

 

‘NEVŞEHİR’E ÇOK ALIŞTIM’

 

Ömer, amcasıyla, onun ailesiyle ve köy halkıyla iyi geçinecek mi?

 

Duygusal anlamda bağlanacağı kimler olacak? Orada yaşamaya alıştıkça en çok da amcası (Hüsnü Kahya) ile arasının iyi olacağına inanıyorum. Çünkü amcasının oğlu yok ve Ömer’e daha fazla ilgi gösterebilir.

 

 Daha önce hiç köyde yaşamışlığınız var mı? Sever misiniz köy hayatını?

 

Babam Edirne Keşanlı. Dedem ve babaannem Keşan’ın Siğilli Köyü’nde yaşıyorlar.Ben de her yaz gidiyorum. Köyde hayat nasıldır, ortamlar nasıldır az çok bilgim var.

 

 Nevşehir’de yaşamak nasıl? Zor geliyor mu aileden, arkadaşlardan ve de sevgilinizden uzak kalmak?

 

Buraya çok alıştım ve çok sevdim. Tabii ki ailemi ve İstanbul’u özlüyorum. Set boşluklarımızda onları ziyaret ediyorum mutlaka. Oyuncu arkadaşlarımla birlikte yaptığımız aktiviteler var. Mesela aynı kitabı alıp okuyoruz. Bir iki hafta sonra o kitap hakkında konuşuyoruz. Film izleyip yorumlamayı planlıyoruz. Bunların dışında Göreme, Avanos vs. geziyoruz ve buraları keşfediyoruz.

 

 Set ortamınız nasıl?

 

Set ortamımız harika. Böyle bir yapımcı (Ata Türkoğlu), yönetmen (Cemal Şan) ve ekiple çalıştığım için mutluyum.