Hatice Sultan'a Acı Haber

Güncelleme: 01 Eylül 2014 Pazartesi, 08:42:36

'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin 20. bölümüyle Bu akşam 22:00’de Show TV’de!

Muhteşem Yüzyıl fırtınası, hafta içi her akşam Show TV ekranlarında esmeye devam ediyor...

 

Dev prodüksiyonuyla, ‘Muhteşem Yüzyıl’, Bu akşamsaat 22.00’de Show TV ekranlarında izleyicilerle buluşmaya devam ediyor

 

 Yeniçeriler, sarayın kapısını terk etmemektedir. Hatice, Hürrem, şehzadeler ve diğerleri, Matrakçı’nın yardımıyla sarayın güvenli bir koridoruna sığınmışlardır. Leo’nun yarası ciddidir. Halen baygın olan Hatice’nin ise kanaması vardır.

 

Bu esnada, Topkapı’nın mahzeninde de gergin bekleyiş devam etmektedir.  Mahidevran, Mustafa’nın güvenliği için endişelidir. Valide ise, sarayında korumasız kalan Hatice’yi merak etmektedir. İsyan haberiyle, hızla sarayına doğru yola çıkan Süleyman, İstanbul yakınlarına varır.

 

Süleyman, İstanbul’un girişinde kendini bekleyen askerlerden, yeniçerilerin Topkapı’nın kapısına dayandığı bilgisini alır. Süleyman, derhal yeniçerilere, isyanı durdurmaları haberinin gönderilmesini ister. Yeniçeri ağalarını Topkapı’da huzuruna kabul edecektir.

 

İsyanı yöneten Yeniçeri ağası Mustafa’ya, Padişah’ın avdan döndüğü bilgisi ulaşır. Mustafa Ağa, isyanı sonlandırır. Sarayın kapılarının açılacağını, isteklerinin dinleneceğini öğrenen Yeniçeriler zafer havasındadır.

 

İstanbul’da tüm bunlar yaşanırken, halen Kahire’de bulunan İbrahim’e, Süleyman’ın isyandan önce gönderdiği mektup yeni ulaşır. Süleyman,  İbrahim’i İstanbul’daki vazifelerinin başına çağırır. İsyan son bulmuş, yeniçeriler sarayın önünü terk etmiştir.

 

Hatice Sultan henüz kendine gelmektedir. Gülfem ve Hürrem, Hatice’ye acı haberi vermek zorundadır. Padişah, Topkapı’ya varır. Mahzende saklanmakta olan hanedan üyeleri ve mahiyetleri hareme döner. Süleyman ve Valide, Hürrem ve şehzadelerin Topkapı’ya varmadıklarını öğrenir.

 

 

 

Muhteşem Yüzyıl’, ilgiyle izleyeceğiniz yirminci bölümüyle, Bu akşam saat 22.00’de Show TV’de.