"Her karakterin derin bir hikayesi var"

Güncelleme: 27 Ağustos 2014 Çarşamba, 16:55:28

"Yılanların Öcü" dizisinin güzel oyuncusu Hande Soral, showtv.com.tr'den Denizhan Koçdemir'e konuştu

"Yılanların Öcü" dizisinin güzel oyuncusu Hande Soral, showtv.com.tr'den Denizhan Koçdemir'e konuştu

 
Yeni bir dizi “Yılanların Öcü” ile çıkıyorsun karşımıza. Fakir Baykurt’un çok önemli bir eseri. Daha önceden de Kadir İnanır ve Fatma Girik gibi önemli oyuncularımızın oynadığı bir film. Bize biraz bu projeden bahseder misin? 
 
Fakir Baykurt 'un 1950 lerde yazdığı önemli bir roman Yılanların Öcü... 2 kez çok değerli oyuncularla usta yönetmenler tarafından filme uyarlanmış. Biz de aynı isimli romanı diziye uyarlıyoruz. Anadolu'da bir köyde geçen hikaye. Aslında duymaya alışık olduğumuzdan çok, bizden bir yaşam öyküsünü usta bir dille anlatan ve özlediğimiz bir toprak dizisi... Her karakterin derin hikayesi olan ve bir yerlerde birbirlerine dokunan merakla takip edilecek bir dünya.
 
Yılanların Öcü’nden önce birbirinden iddialı yapımlarda en son ise Çalıkuşu’nda görmüştük seni. “Yılanların Öcü” projesi karşına geldiğinde seni bu diziye çeken etken neydi? 
 
Yılanların Öcü hem eser olarak çok değerli hem çok güzel yazılmış bir senaryo hali ve uzun zamandır çalışmak istediğim yönetmenimiz Cemal Şan'ın bir arada olmasıyla projeye dahil olmak istedim. Aynı zamanda bu zamana kadar oynadığım tüm karakterlerden farklı bir karakter Fatma, bu da beni cezbedenler arasında...
 
Dizi çekimlerinin şehir hayatından uzak olması seni nasıl etkiliyor? Zorlukları var mı?
 
Buraya gelmeden önce zor olacağını düşünmüştüm, hatta ilk gelişim bi hayli hüzünlü oldu :)) Fakat burda yaşamaya başladığımda anladım ki İstanbul insanın enerjisinin yarısını sömürüyor ve size kalanla idare etmek zorundasınız... Ama şehir dışında çalışıyorsanız tüm enerjiniz konsantrasyonunuz işinizde oluyor. hem daha az yoruluyorsunuz hem de daha verimli çalışıyorsunuz...

 

"KENDİMİ İZLEMEYİ SEVMİYORUM"
 
Bu zamana kadar rol aldığın karakterler arasında kendine yakın gördüğün bir karakter oldu mu? Fatma karakterinde kendine benzer bulduğun noktaların var mı? 
 
Herhalde oynadığım ve bana en yakın karakter Armi' dir, Küçük Kadınlar.. Fatma'ysa oynadığım en uzak karakter... yaşam şartları, doğup büyüdüğü corafya, yetiştirilişi... O yüzden Fatma ' ya çalışırken önce benden ne kadar uzak onu bulmaya çalıştım... Nerdeyse hiç benzemiyoruz.
 
Bir röportajında ekranda gözlerini gördüğünde korktuğunu ama sevdiğini söylemişsin. Televizyonda kendini izlerken ne hissediyorsun?
 
:) Gözlerim normal hayatımda en sevdiğim yerim, fakat ekranda izlerken çok daha büyüyorlarmış gibi geliyor:) kendimi izlemeyi sevmiyorum ama uzaklaşıp, yabancılaşıp başka birini izler gibi izlersem eğer daha sahici eleştiriler yapabiliyorum kendime...
 
Sizi keşfedilene kadar içinizde hiç oyunculukla ilgili bir niyet ya da istek var mıydı? 
 
Çocukluğumdan beri istediğim meslek oyunculuktu... Tüm çocukluğum tiyatro sahnelerinde, oyun çalışarak, hafta sonları drama oyunculuk dersleri alarak geçti.. Ve fakat lisede artık meslek seçmeye karar verme aşamasındayken öğretmenlerim konservatuar okumamı istemediler, bana küstüler, rehber öğretmenimizden benden habersiz randevu alıp beni ikna etmesini sağlamaya çalıştılar... Başarılı bir öğrenciydim ve öğretmenlerim matematik profesörü olmam gerektiğine inanıyorlardı.. Rehber öğretmenimizle görüşmemden sonra Psikoloji okumaya karar verdim, oyunculuktan daha fazla uzaklaşamazdım... öğretmenlerimde hep 'oyunculuğu hobi olarak yaparsın, bi mesleğin olsun da' diyorlardı, tam olarak öyle oldu:))
 
Dizi karakterlerinin sosyal medyada var olduğunu sayarsak. Fatma hangi karakterleri niçin takip ederdi? 
 
Bu Fatma için mümkün değil ama varsayalım oldu, sadece Bayram'ı ve kardeşi Ömer'i takip ederdi.. hayatı onlardan ibaret çünkü, Fatma'nın dünyası o kadar... 
 
Sosyal medyada başınıza gelen ilginç ya da unutulmayan bir anınız var mı?
 
Yok hayır.. sosyal medyayı seviyorum ama onunla yaşamıyorum.
 
SHOW TV'NİN CANLI RÖPORTAJ SORULARI
 

Fatma dizide kavuşamadığı Bayram’ı sosyal medyada etkilemek için neler yapardı?

 

Fatma Bayram'ı etkilemek için bişey yapamazdı, yapmazdı.. Onun böyle şeylerle uğraşacak durumu yok malesef :(

 

“Çalıkuşu” dizisinde izleyicilerin önce kızdığı daha sonra da sevdiği bir karakteri oynadın. “Yılanların Öcü”nde seyircinin Fatma’ya karşı tutumu sence ne olur?

 

Seyirci bence Fatma'yı çok sevecek, ona çok üzülecek, bu sefer başından beri Fatma'yı haklı bulacaklar :))

 

TWITTER KULLANICILARININ SORULARI

 

#CanlıRöportaj Yılanların Öcü kadrosunda en beğendiğiniz karakter kim? Neden?

 

Aslında her karaktere bayılıyorum ama Haceli favorim :))

 

#CanlıRöportaj Bugune kadar rol aldigin diziler icinde en sevdigin dizi hangisi?

 

 Hepsi ayrı güzeldi.. Hepsinin yeri ayrı...

 

#CanlıRöportaj Hayranlarınızı neden RT, FAV ya da takip etme gereği duymuyorsunuz?

 

Her yazılanı takip ediyorum, okuyorum.. Cevap yazamasam da her yazılana hakimim.. Merak etmeyin.

 

 

 
video