Yeni Gelin'in 53. Bölümünde neler olacak?

Güncelleme: 06 Haziran 2018 Çarşamba, 12:57:40

Kız isteme töreni, Hazar’ın acı haberi ile bölündüğünde; her şeyden habersiz olan Bella, dünyanın en güzel haberini ailesiyle paylaşmak üzeredir.

Hazar, askere gitmiş, Bella konakta tek başına kalmıştır, yani öyle hissetmektedir. Fakat ne Kalender Ağa’nın, ne de eltilerinin onu yalnız bırakmaya niyeti yoktur. Hep birlikte bu günleri atlatacaklardır. Hazar’ın gidişi şimdilik sadece Bella’yı etkilemiş gibi görünmektedir. Çünkü konaktaki herkesin ayrı ayrı gündemleri vardır. Kaynanalar, kutuya kafayı takmış, onu açmayı nerdeyse izzet-i nefis haline getirmişlerdir. Tam da tüm çareleri tükettiklerini düşündükleri anda Kalender’in üstün sezgileri ve kurnazlığı sayesinde başka bir sırrı deşifre ederler. Helga, gerçekten ajandır. Ve Kalender’in sırrı için Adana’ya gelmiştir. Kalender, bunu ifşa etse de belgeleyememekte, Helga’yı itiraf ettirememektedir. Bunun için işin uzmanına yani eşlerine başvurur. Üç kaynana Helga’yı, kendi yöntemleriyle bülbül gibi öttüreceklerdir. Kaynanalar, bu yöntemleri öyle abartır ki kendileri bile şaşırırlar. Helga, sonunda itiraf eder ama kaynanalar yine sırrın, sırrına erememiştir.

Hazar’ın yemin töreni gelip çattığında Bella, Kalender ve oğulları soluğu Isparta’da alır. Hazar’ı üniformalar içinde gören Bozok’lar çok duygulanmış, Hazar’la bir kez daha gurur duymuşlardır. Hazar, dağıtım izni için bir günlüğüne Adana’ya gelmiştir. Bella’dan mutlusu yoktur. Hem kocası bir günlüğüne de olsa yanındadır hem de tamamen kavuşmalarına sadece dört ay kalmıştır. Yani o öyle sanmaktadır. Çünkü Hazar’ın dönüp dönemeyeceği bir muammadadır. Savaşa gidecektir. Bella, her şeyden habersiz, kocasını yeniden askere uğurladığında konakta yeni bir kız isteme hazırlığı başlamıştır. Sonunda Dilan’la Ferhat kavuşacaktır. Kız isteme töreni, Hazar’ın acı haberiyle bölündüğünde; her şeyden habersiz olan Bella, dünyanın en güzel haberini ailesiyle paylaşmak üzeredir.