Yeni Gelin'in 46. Bölümünde neler olacak?

Güncelleme: 17 Nisan 2018 Salı, 12:12:55

Bozok Konağı, mal kavgasıyla alt üst olurken Afet’in de dünyası alt üst olur.

Bozok Konağı’nda sıradan olmayan “olaysız” günler yaşanmaktadır. Kalender’in gelinleri ve oğulları hapisten çıkmış, Baran’la Şirin evlilik sözü almış, Kalender, yürümeye başlamış, herşey –şimdilik- güllük gülistanlıktır. Konağın  huzurunu ilk kaçıran İskender olmuştur. Çünki Korkut, malları bölüştürmeye karar vermiştir. Her zaman daha fazlasında gözü olan İskender bu paylaşımı kabul etmez. Erkeklerin mal bölüşümü, kadınlara da dert olmuştur. Konaktaki birinci kuşak eltiler (Möhteber, Asiye, Ayşe ve Gülistan) birbirlerine girerler. Bozok Konağı, mal kavgasıyla alt üst olurken Afet’in de dünyası alt üst olur. 

Afet, kendisiyle ilgili yıkıcı bir gerçeği öğrenmiştir. Bunu Gökhan’a söylediğinde hem Bozok Konağı’ndaki varlığından olacak hem de Gökhan’ı kaybedecektir. Yani o, öyle düşünmektedir. Bu, şimdilik Bella’yla arasında bir sır olarak kalacaktır. Fakat Bozok Konağı’ndaki tek sır bu değildir. Kalender, yıllardır tek başına taşıdığı bir sırrı, Kamil’e söylemeye karar verir. Kamil, sırrı öğrendiğinde çok şaşırır. Çünki, Kalender’in yıllarca tek başına üstlendiği sır, gerçekten çok ağırdır. Bunu şimdilik kimse bilmeyecek; Kamil, canı pahasına saklayacaktır.

Bozok Konağı’nın sırları ve kapalı kapılar ardında yaşanan olayları tabi ki son bulmaz. İskender, Bozok erkeklerini ve Baran’ı allem edip kallem edip kandırır. Karılarından gizli, gece, alemlere akarlar. Döndüklerinde karılarına yakalanmadıklarından ve yalanlarının ortaya çıkmadıklarından son derece eminlerdir. Fakat onların hesap edemedikleri şey; Bozok Konağı’nın kadınlarının gerçeği ortaya çıkarmak gibi kötü bir huylarının olduğudur. Yine kadınlara yakalanmışlardır. Hazar, ikinci kez Bella’nın güvenini yıkmıştır. Baran’sa daha sözlendiği günün ertesinde Şirin’e yalan söylemiş ve yakalanmıştır. Bu sefer kurtuluşları yok denecek kadar azdır.