'Muhittin'in dövmeleri gizemleri aydınlatacak'

Güncelleme: 06 Kasım 2017 Pazartesi, 09:49:11

Show TV'nin yeni dizisi ‘Çukur’daki Berber Muhittin karakteriyle gündeme gelen Nebil Sayın: “Çukur gibi dizilerin sayısı artmalı, çünkü hayat toz pembe değil"

Show TV'nin yeni sezon bombası ‘Çukur’da hayat verdiği Berber Muhittin karakteriyle gündeme gelen Nebil Sayın, “Çukur gibi dizilerin sayısı artmalı, çünkü hayat toz pembe değil” deyip ekliyor: “İçerde bana tanınırlık kattı! Kalabalık caddelerde yürümek neredeyse imkânsız. Mesleğimle ilgili aranan biri oldum”

Aras Bulut İynemli, Dilan Çiçek Deniz, Erkan Kolçak Köstendil, Öner Erkan, Rıza Kocaoğlu ve Kubilay Aka ile usta oyuncular Ercan Kesal, Perihan Savaş ve Nebil Sayın’ı buluşturan ‘Çukur’da heyecan bu akşamki üçüncü bölümle devam ediyor. Dizide Nebil Sayın’ın canlandırdığı ve aforizma niteliğindeki sözleriyle dikkat çeken Berber Muhittin, hikâyenin kahramanı Yamaç’la (Aras Bulut İynemli) arasındaki bağ itibarıyla da hikâyenin kilit isimlerinden biri. Usta aktör Sayın’la hem ‘Çukur’u hem de hakkında bilinmeyenleri konuştuk...

Size “Çukur’da ben de yer almalıyım dedirten” ne oldu?

‘İçerde’ dizisinin geçtiğimiz yıl final yapmasının ardından bu yıl tiyatro yapmayı düşünüyordum. Ancak ‘Çukur’un yapımcılığını üstlenen Ay Yapım’ın projesi olması itibarıyla ve senaryoyu okuduktan sonra ‘Çukur’la ilgili teklifi geri çevirme lüksüm yoktu. ‘Çukur’, toplumsal içeriği olan, konusu sınıfsal ayrılıklar ve kadın-erkek ilişkilerine uzanan katmanlı bir proje.

Canlandırdığınız Berber Muhittin ‘Çukur’un suç dünyasına bulaşmamış yegâne sakinlerinden. Muhittin bu yönüyle diğer karakterlerden ayrılıyor galiba. Yanılıyor muyum?

Mahalle oldukça kriminal. Muhittin, mahallede yaşananlara yabancı değil, ama oldukça hümanist bir insan. Mahallenin abisi konumunda. Herkesin derdini dinliyor, notalarla uğraştığı için suç dünyasına bulaşmayı tercih etmiyor. Dövmecilik yapıyor işte. Ankara’da yaşadığım yıllarda gerçek anlamda dövmecilikle uğraşıyordum o yüzden bu duruma çok fazla yabancı değilim.

Dizinin kısa sürede seyirciden geri dönüş aldığını gördük. Bunu bekliyor muydunuz?

Bekliyordum! ‘İçerde’nin dilini beğenenler, ‘Çukur’u bekliyorlardı. ‘İçerde’ dizisinden beş oyuncu bu dizinin oyuncu kadrosunda yer alıyor. Günü de aynı! Ekranda Çukur gibi dizilerin sayısı artmalı, çünkü hayat toz pembe değil!

Berber Muhittin size neler hissettiriyor?

Muhittin bana çok benziyor. Müzik zevki, günlük yaşamdaki olaylara yaklaşımı tıpatıp aynı. Bu karakteri daha güzel köpürteceğim. Sette Ercan Kesal gibi bir ustanın yer alması da beni çok heyecanlandırıyor. Bu heyecan Berber Muhittin’e pozitif anlamda etki ediyor.

‘İçerde’de sakallı olarak ekrandaydınız. ‘Çukur’da sakallara veda ettiniz...

Ben her halimle mutluyum. Sakal erkeğin makyajıdır ama bunu inkâr edemeyeceğim.

Dizide vicdan, yiğitlik ve dürüstlük gibi temel kavramları işliyorsunuz. Bu kavramlara günümüzde ne kadar ehemmiyet veriliyor sizce?

Tanıdığım bütün dolandırıcılar sohbetlerine terbiye, ahlak ve dürüstlükle ilgili konuşmalarla başlarlar. Çok namuslu ve dürüst insanlar böyle konuşmayı tercih etmez. Bu kavramlar istismara açık ama biz sahip çıkmalıyız. Dizide bu kavramları hatırlıyoruz.

 

‘Seyirciler şaşıracak’ 

 

Fenomene dönüştüğü Coşkun karakterinden bambaşka bir rolle, Berber Muhittin ile Çukur’da izleyici karşısına çıkan Nebil Sayın’ın dövmenin anlamını anlattığı video kısa sürede sosyal medyada yayılarak büyük beğeni kazandı.

Dizide yaptığınız dövmeler merak konusu oldu!

‘Çukur’un ilk bölümünde duvarlarda görülen, üçgen ve noktalardan oluşan sembol şimdiden dizinin başrollerinden biri haline geldi. ‘Çukur’dan olanların birbirlerini tanımasalar da birbirlerini bilmelerini sağlayan Berber Muhittin’in yaptığı bu dövme pek çok gizemi aydınlattığı gibi akıllarda yeni soru işaretleri bırakacak. Sürprizler, seyircileri şaşırtacak!

 

‘10 yıl önce yeteneksiz değildim’

 

Geçtiğimiz yıla damgasını vuran ‘İçerde’ dizisinde Coşkun’u oynamak hayatınıza neler kattı?

Tanınırlık kattı! Mesleğimle ilgili aranan biri oldum. Bundan 10 yıl önce daha yeteneksiz değildim ama piyasa koşulları malum. Kimlerin oyuncu olduğunu, ne kadar yetenekli sanatçıların göz ardı edildiğini biliyoruz. Şimdi oyuncular ‘Tiyatro yaptığında haber ver birlikte yapalım abi’ diyorlar. Bu onur verici!

Geç gelen şöhret size ne hissettiriyor?

Uzun yıllardır oyunculuk yapıyorum, tanınmak güzel ama benim beklediğim ve istediğim bir şey değildi. Emeğim artık görülüyor fakat günlük yaşamımı zorlaştırıyor. Kalabalık caddelerde yürümek neredeyse imkânsız. Popüler kültürle hiç haşır neşir olmadım. Her zaman sükûnetten yanayım, ama seyircilerin ilgileri ve sevgileri de başım üstüne!

 

‘İstanbul’a otostopla geldim’

 

Ankara doğumlusunuz. Başkentten İstanbul’a yolculuğunuz nasıl oldu?

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Sanat Dalı mezunuyum. Üniversiteyi on yılda bitirdim. 27 yaşımda İstanbul’a geldim. Hem de otostop çekerek! Geldiğimde kalacak yerim yoktu. Sabah bir kahvenin tuvaletine girip gizlice tıraş olur, sakladığım temiz elbiseleri giyip iş görüşmelerine giderdim. Sokakta kaldığım dönemlerim oldu. Mesleğimle Ankara’da geçinebilmem imkânsızdı. Şimdi yıllarca verdiğim emeğin karşılığını artık alıyorum!

Nebil Sayın, Boğaziçi Sanat Oyunculuk Atölyesi’nde gençlere oyunculuk eğitimi verecek. Sayın, “Öğrenciler 12 saat gibi kısa sürede bir oyuncunun geçtiği tüm aşamaların içinde bulunacak. Diksiyon, senaryo nasıl okunur, prova nasıl alınır, kamera önünde nasıl durulura kadar bilgi vereceğim” dedi. Sayın, gençlere kısa film çekmeleri konusunda ise destek verecek.

Röportaj: Arif Hür

HT Magazin