Kalp Atışı'nın ilk bölümünde neler oldu?

Güncelleme: 04 Temmuz 2017 Salı, 11:45:57

  • 1

    Eylül, asi davranışları nedeniyle babası tarafından Marmaris'te yaşayan babaannesinin yanına bırakılan genç ve güzel bir kızdır. Babası tarafından terk edilmek, yeni bir ortama adepte olmak Eylül'e zor gelmektedir. Bu hayatta amacı olmayan biridir. Onun için artık güzel bir gelecek yoktur. Bu yüzden serseliğe, asiliğine babaannesinin yanında da devam eder.

  • 2

    Pansiyon işleten babaannesinin tüm ısrarlarına rağmen okula gitmek istemeyen Eylül hırsızlık sonucu Ali Asaf’la tanışır. Birbirlerini ilk defa gören ikili itişip kakışsalar da kader onları bir araya getirmek için ağlarını öğrecektir.

  • 3

    Eylül babaannesinin ısrarı sonucu okula gitmeye karar verir. Ve sınıf öğretmeni Ali Asaf olur. Tabi bu durum ikisi içinde pek hoş bir durum olmaz.

  • 4

    Aslında doktor olan Ali Asaf hastalanan hamile bir kadına yardım eder. Orada bulunan Eylül insanların hayatının kurtarmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu düşünür. O günden sonra Eylül'ün artık bir hayali vardır. O da doktor olmak. Bu hayaline kavuşmak için Ali Asaf'tan yardım ister.

  • 5

    Eylül için hayat artık daha güzeldir. Okulda arkadaşları, çok sevdiği babaannesi vardır. Sınavlara çok çalışan Eylül okulun en yüksek puanını alır. Ali Asaf, Eylül'ün bu güzel değişimine çok sevinir. Artık birbirlerine daha yakınlardır.

  • 6

    Bu yakınlık en çok Bahar'ı rahatsız etmiştir. Ona göre Eylül elinden her şeyini almıştır. Bu kıskançlık Bahar'ın gözünü kör etmiştir. Okulda Ali Asaf ve Eylül hakkında dedikodular yaymaya başlar.

     

  • 7

    Bu dedikodular okul müdürünün de kulağına gitmiştir. İkisi için artık zor günler başlamıştır. Eylül, Bahar'la durumu konuşmak için Esma'yla birlikte onu metruk bir eve çağırır. Ancak konuşma aralarındaki sorunu çözeceğine daha da kötü bir hal almasına neden olmuştur. Evde çıkan yangında Eylül yaralanan Bahar'ı alevlerin içinden çıkartır. Ancak Eylül için hapishane yolu gözükmüştür. 

  • 8

    Eylül'e en çok acı veren durum aslında çok sevdiği babaannesinin kanser oluşuydu. Babaannesi ameliyat olmalıydı. Eylül gözaltı sürecinden sonra babaannesinin yanına koşar. Ancak babaannesinin durumu ağırlaştığından onu hemen ameliyata alırlar.  

  • 9

    Babaannesinin kaybı Eylül'ün büyük umutlarla kurduğu yeni dünyası bir anda yıkmıştır. Kimsesi kalmamıştır artık. Bu yüzden uzaklara gitmeye karar verir. Ali Asaf, Eylül'ü kaybetmek istemez. Ona destek olmak ister. Ancak Eylül hep yalnızdı ve hep yalnız kalmalıydı. 

  • 10

    13 yıl geçmiştir. İkisi de uzun yıllar birbirlerini görmemiştir. Ta ki bir hastanenin çatısında iki doktor olarak karşılaşana dek...