‘Benim için rolün iyisi kötüsü olmaz’

Güncelleme: 03 Haziran 2017 Cumartesi, 10:38:15

‘Yeni Gelin’in ‘Dilan’ı Şilan Makal ile çok özel röportaj!

Şilan Makal, SHOW TV’nin cumartesi akşamları ekrana gelen ve reytinglerin zirvesine oturan ‘Yeni Gelin’ adlı dizisinde ‘Dilan’ karakterini canlandırıyor. Hayranları tarafından ‘sütlü çikolata’ lakabı takılan genç oyuncu, seyircinin ilgisine layık olmaya çalıştığını söylüyor. Kendisiyle diziyi ve hakkında merak edilenleri konuştuk...

‘KÜÇÜKLÜKTEN BERİ OYUNCULUK İÇİMDE VARDI’

‘Yeni Gelin’ dizisiyle kısa sürede seyircilerin dikkatini çektiniz. Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1993 doğumluyum. İstanbul’da dünyaya geldim. 3 çocuklu bir ailenin en büyük kızıyım. Tarih bölümü mezunuyum. 1 senedir de oyunculuk eğitimleri alıyorum.

Oyunculuk yapmaya ne zaman karar verdiniz?

Küçüklükten beri içimde oyunculuk vardı. Dizileri, filmleri izlerken taklitler yapmaya çalışırdım. Üniversite son sınıfta oyunculuk eğitimi almaya karar verdim. Devamında 2 sene dans eğitimi ve binicilik dersleri aldım. Eğitimlerim devam ediyor.

Oyuncu olmak isterken diğer bir yandan da tarih okumanızı nasıl açıklarsınız?

Tarih biraz benim hobim. Sevmeyen birinin tarih okuması çok zor. Ben seviyorum, severek okudum. Tarih kitapları okumaya devam ediyorum. Hatta bazen bir şeyleri unuttuğumu düşünüp eski üniversite kitaplarıma göz atıyorum.

‘Yeni Gelin’ dizisi sizin oyunculuktaki ilk projeniz oldu. Diziye nasıl dahil oldunuz?

Eğitimlerim sonucunda kendimi artık oyunculuğa hazır hissettim. “Artık yapabilirim” dedim. O sırada ‘Yeni Gelin’in cast çalışmaları başlamıştı. İlk görüşmeye gittiğim işte, işi aldım.

‘OYNADIĞIM KARAKTERİ SEVİYORUM’

‘Yeni Gelin’de canlandırdığınız Dilan karakteri için neler söylersiniz?

Özünde iyi bir kız. Bana saf ve naif gelen tarafları oluyor. Hayattaki tek amacı sevdiği adam Hazar’a ulaşmak. Çok cesur olmadığı, ailesinin sözünü dinleyip bu yolda sinsi planlar yaptığı için bir yılan. Benim için rolün iyisi kötüsü olmaz. Kendimden bağımsız bir karakter çıkarmaya çalışıyorum. O iyi diye ben iyi ya da o kötü diye ben kötü olmayacağım. Oynadığım karakteri seviyorum.

Dilan ile Şilan’ın birbirine benzeyen tarafları var mı?

Dilan’la Şilan çok zıtlar. Dilan çok hırslı, Şilan azimli. Hırs ve azim çok farklı şeyler. Dilan hırslarına yenik düşüyor. Tek ortak noktamız ailemize düşkünlüğümüz olabilir.

 

‘Sette çok eğleniyoruz’

Yeni Gelin’in Adana’da gerçekleştirilen çekimleri nasıl gidiyor?

Biliyorsunuz dizimiz bir komedi dizisi ve biz çekerken çok eğleniyoruz. Keyifli bir setimiz var. Sadece Adana biraz sıcak. 3 hafta İstanbul’a dönemediğim oluyor. Şimdiden güneş bizi biraz kararttı.

Çekimlerden arta kalan zamanlarda neler yapıyorsunuz?

İstanbul’a geldiğim zamanlar aileme vakit ayırıyorum. Oyunculuk eğitimlerime devam ediyorum. Vakit bulursam tenis oynuyorum. Dansa zaman ayırmaya çalışıyorum. Çok yoğun olduğum için gezmek, arkadaşlarımla buluşmak bu tempoda zor oluyor. Spontane yaşamayı seviyorum. 

‘Bugüne kadar hiç âşık olmadım’

Güzelliğiniz de dikkat çekiyor...

Güzel olduğumu iddia etmiyorum. Beğenilmek tabii ki hoşuma gidiyor. Cilt konusunda genetik olarak şanslıyım. Sadece yüzümü temizleme jelleriyle yıkamadan yatmıyorum ve nemlendirici kremimi kullanıyorum. Yemeği seviyorum, çok dikkat ettiğim de söylenemez ama sınırlarımı biliyorum. Bunun dışında yaptığım ekstra bir şey yok.

Tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz?

Belli bir tarzım yok. En sevdiğim kıyafetim pijamalarım. Rahat giyinmeyi seviyorum. Kendime yakışan renkleri ve modelleri tercih ediyorum. İlgim de olunca insanlar tarzımı beğeniyor.

Hayatınızda biri var mı?

Şu an hayatımda aşk yok. İnanır mısınız bugüne kadar hiç âşık olmadım.