'Dizimizdeki gelin-görümce çekişmesi seyirciyi çok güldürecek'

Güncelleme: 26 Şubat 2017 Pazar, 11:05:29

Zeynep Kankonde, Yonca Şahinbaş, Esin Gündoğdu ve Sema Keçik 'Yeni Gelin’ hakkında merak edilenleri anlattı.

Henüz ekran yolculuğuna başlamadan tanıtımlarıyla merak uyandıran SHOW TV’nin yeni dizisi ‘Yeni Gelin’ için geri sayım sürüyor. Başrollerinde Jessica May ve Tolga Mendi’nin yer aldığı dizide Mustafa Avkıran, Dağhan Külegeç, Sema Keçik, Lale Başar, Renan Bilek, Yonca Şahinbaş, Burçin Bildik, Zeynep Kankonde ve Esin Gündoğdu gibi oyuncular da rol alıyor. Dizi, Anadolu’daki bir aşiretin oğluyla yaşamak için şehir hayatını geride bırakan fedakâr ve âşık Bella ile 20’li yaşlarındaki aşiret vârisi Hazar’ın maceralı aşklarının yanı sıra gelin-görümce arasındaki çekişmeleri de konu alıyor. Dizide ‘Kalender Bozok’un eşlerini oynayacak olan Zeynep Kankonde (Ayşe), Yonca Şahinbaş (Asiye) ve Sema Keçik (Möhteber) ile Kalender Bozok’un kardeşini canlandıracak olan Esin Gündoğdu (Türkmen Abla) ‘Yeni Gelin’ hakkında merak edilenleri anlattı...

 

ESİN GÜNDOĞDU (TÜRKMEN ABLA)

'GELİNLERİN BENDEN ÇEKECEĞİ VAR'

Türkmen Abla nasıl biri?

Kalender’in kardeşi, tüm gelinlerin görümcesi hem de fahri kaynanası. Konakta Kalender Ağa’dan sonra en çok sözü geçen kişiyim. Kalender yüzünü ne yana döneceğini, her şeyi Türkmen Abla’ya danışıyor. Türkmen Abla, bugüne dek hiç evlenmemiş, ne abisini üç kadına, kurtlar sofrasına yem etmeye gönlü razı olmuş ne de altın orana taş çıkaran kriterlerine uygun birini bulabilmiş.

Gelinlere karşı tavrınız nasıl olacak?

Malumunuz ülkemizde gelin-görümce atışmaları yüzyıllardır süregelen bir durum. Bu atışmalar bugüne kadar hiç anlatılmamış bir üslupla anlatılacak. Gelinlerin benden çok çekeceği var. Kalender’e karşı Adile Naşit, gelinlere karşı Aliye Rona gibi olacağımı söylersem yeteri kadar açıklamış olurum sanırsam.

Günlük hayatta nasıl birisiniz?

Dizide canlandıracağım karakterin aksine, enerjisi yüksek ve hayatla barışık biriyim. Zıt karakteri canlandırmanın oyunculuğumun gelişimi bakımından faydalı olacağını düşünüyorum. İnanır mısınız 20 yıldır oyunculuk yapıyorum ama ilk kez heyecandan uyuyamıyorum. Ekibin heyecanı da oldukça yüksek. Sonucu merakla bekliyoruz.

Hayırlısı olsun diyelim o zaman...

Teşekkürler. İnanın bana insanların gülmeye ve rahatlamaya ihtiyacı var. Biz bu ihtiyacı karşılayacağız. İzleyiciler bizi kısa sürede benimseyecek.

SEMA KEÇİK (MÖHTEBER)

'GÜNLÜK HAYATA AYNA TUTACAĞIZ'

Dizide canlandıracağınız Möhteber’i sizden dinleyelim.

Kalender’in ilk karısı, şeytanın pabuç tedarikçisi ve alicengiz oyunlarının oyun kurucusu diye tanımlayabilirim. Möhteber, Kalender’in ilk göz ağrısı, bir yandan da dinmek bilmeyen ağrı. Hayattaki tek amacı ‘bela gelin’ diye tanımladığı Bella’yı konaktan bir an önce def edebilmek.

Bu dizinin kırsal bölgelerde çekilmiş diğer dizilerden farkı ne olacak?

Öncelikle samimiyet olacak. İnsanlar televizyon ekranını açtıklarında ekip olarak aramızdaki uyumdan ötürü bu işi haftalardır izliyormuş izlenimine kapılacaklar. Var olan gerçekliklerle kendilerini bulacaklar. ‘Yeni Gelin’, günlük hayatımıza ayna tutacak. Tek gayemiz insanların yüzünde tebessüm oluşturmak. Bunu da başaracağımızı düşünüyorum.

Bir kumayı canlandıracak olmak size neler hissettiriyor?

Bir kadın olarak bunu onaylamıyorum ama durum komedisi çekiyoruz. Var olan gerçekliği ekranlara taşıyarak az da olsa farkındalık yaratabiliriz diye düşünüyorum. Ancak öncelikle toplumsal gerçekliğin altını irdelemek gibi bir gayemiz yok. Diğer kumalar Zeynep ve Yonca’yla muhteşem üçlü olacağız.

YONCA ŞAHİNBAŞ (ASİYE):

'HER YÖNÜYLE ELLE TUTULUR BİR DİZİ OLDU'

Canlandıracağınız Asiye nasıl biri?

Asiye, Kalender’in son karısı. En dikkat çekici özelliği Karadenizli olmasından ötürü hırçın olması. Kocasını da oğlu Hazar’ı da kimselerle payla- şamıyor. Çevrediklerin tabiriyle “Çok fena garıdır”. Dizi başladıktan sonra ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır. Asiye, Bella ile Hazar’ın aşkına dellenip ortalığı da ciddi bir şekilde birbirine katacak. Bella’ya değil konağı, koca Çukurova’yı dar edecek.

 İzleyiciler bu diziyi neden izlemeli?

Kaliteli bir durum komedisi ortaya koyduk. Bu işte bir kuma olayına ışık tutacağız ancak bunun özellikle altını çizme, sorgulama gibi bir süreç olmayacak. Toplumsal yaraya parmak basmayacağız. Bunu esprili bir dille, itici gelmeyecek bir şekilde sunacağız. Bu diziyi bir fıkra gibi görebilirler. Hikâyemizin ana örgüsünde Hazar ile Bella’nın yaşadığı aşkın yanı sıra Kalender’in konakta eşleriyle yaşadıkları da kahkaha attıracak. Hem Bella gibi dünyalar güzeli ve genç yaşına rağmen aklı başında olan bir karakterimiz de var. Her yönüyle, elle tutulur bir dizi yaptığımızı söyleyebilirim.

Siz uzun yıllardır dram işlerinde rol alıyordunuz. ‘Yeni Gelin’in sizin için bir kırılma noktası olacağını söyleyebilir miyiz?

Evet. Neredeyse son 10 yıldır dram işlerinde rol alıyordum. Yönetmenimiz Ersoy Güler bu işe beni çok iyi motive etti, sağolsun. Bu iş bana çölde içilen bir tas su gibi gelecek. Ekranda çok sayıda dram işi var zaten. İnsanların gülmeye ihtiyacı var.

ZEYNEP KANKONDE (AYŞE):

'RENKLİ BİR DÜNYA VAAT EDİYORUZ'

‘Yeni Gelin’de canlandıracağınız Ayşe karakterinden bahseder misiniz?

Ayşe, Kalender’in ortanca karısı. “Konağın işveli, cilveli, şuh kahkahası” diyebiliriz. Ondaki özgüven kimsede yok. Kocasını iki kadınla daha paylaşsa da pastanın en büyük payını kendisinin aldığına inanıyor. Hayattaki yegâne amacı, Möhteber’e yanaşıp Asiye’yle aşık atmak.

Rol gereği de olsa kuma olmak size neler hissettiriyor?

Öncelikle bizim derdimiz kuma olmak ya da olmamak değil. Dizide özellikle altını çizdiğimiz nokta bir adamın çok eşli olup olmaması değil. Buradan güzel bir mizah çıkardık. Kuma olayına kesinlikle karşı olduğumu da belirtmek isterim. Hem onayladığınız bir şeyin komedisini yapmak daha zordur. Bu onayladığım bir şey değil.

Seyirciler bu diziyi neden izlemeli?

‘Yeni Gelin’ izleyicilere, karanlık günlerden geçtiğimiz şu dönemde renkli bir dünya vaat ediyor. Dekoruyla, kostümleriyle, karakterleriyle, durum komedileriyle üzerinde ciddi emek harcanmış bir proje. Yönetmenimiz Ersoy Güler’in kaleminin etkisini de küçümseyemeyiz. Sokaktaki vatandaşlar, günlük yaşamda karşılarına çıkan durumları ve kişileri karşılarında bulacaklar. Bir de tabii gelin-görümce çekişmesi oldukça güldürecek.

Herkesin merakla beklediği Jessica May hakkında neler söylersiniz?

Jessica ile kısa sürede kaynaştık. Yüzü her daim gülen, pozitif bir kızımız. Dizide canlandıracağı Bella karakteriyse saflığı temsil ediyor. Bella, konağa cümbüş getirecek.