'Cesur yürekli olmak iyidir'

Güncelleme: 14 Haziran 2017 Çarşamba, 15:41:52

Show TV’nin perşembe akşamları seyirciyi ekran başına kilitleyen dizisi ‘Cesur Yürek’te Hamza karakterine hayat veren İsmail Hakkı, “Cesur yürekli insan vicdanı

Kadrosunda Onur Tuna, Rüveyda Öksüz, Hüseyin Avni Danyal, Hakan Yufkacıgil, Faik Ergin ve Şebnem Özinal gibi isimlerin yer aldığı, Show TV’nin ilgiyle izlenen dizisi ‘Cesur Yürek’te Hamza adında bir karakteri canlandırıyor İsmail hakkı. Malezya’da uluslararası ilişkiler eğitimi alan Hakkı, “Dünyada olup bitenlere karşı duyarsız değilim. o yüzden hem ülkemizde hem de dünyada yaşananlar yüreğimi dağlıyor” diyor. 

 

'DUYARLI BİR ADAMIM'

Hamza karakterine hayat verirken ne hissediyorsunuz?

Ağırlıklı olarak öfke duygusunu hissediyorum. Bildiğiniz gibi Hamza’nın etrafında olan haksızlığa karşı öfkesi var. Hamza’nın dik duruşlu olması ve haksızlık yapanlarla mücadele etmesi rol de olsa ister istemez içimi rahatlıyor. Ömer karakterini oynayan Onur Tuna’yla birlikte kötülere karşı mücadele vermek hoşuma gidiyor.

Dışarıdan bakıldığında sert bir mizaca sahipsiniz. Günlük hayatta da böyle misiniz?

“Sert görünüyorsun” diyen insana çok rastladım. Hatta pek çok insan “Dizi hakkında sana soru sormaya çekiniyoruz ama tanıştıktan sonra fikirlerimiz değişiyor” diyor. Sert görünümümün ardında etrafta olup bitenlere karşı duyarlı, yumuşak kalpli bir adam var. İnanır mısınız, Hamza karakterinin yükü sosyal hayatımda her geçen gün daha ağırlaşmaya başladı. Ama üstesinden geleceğim inşallah. Günlük yaşantımda muhabbet etmeyi seven, renkli bir kişiyimdir. Dizide canlandırdığım hamza da manevi yönü ağır basan, dostlukları önde tutan bir karakter. Tek olumsuz yanı aksiyonun içerisine bodoslama girmesi. Seyirci hamza’nın duygusal yanını henüz görmedi ama ilerleyen bölümlerde görecek.

'İZLEYİCİYİ BOL AKSİYON BEKLİYOR'

Dizide izleyiciye tam olarak verilmek istenen mesaj nedir?

İyi ve kötü arasındaki mücadeleyi, iyilerin kötüler yüzünden dünyada nasıl denge kuramadığını anlatıyoruz. Bildiğiniz gibi genelde iyi insanlar varlıksız insanlar olur. Yürekleriyle bir işi başarmaya çalışırlar. Biz bu insanlara ışık tutuyoruz. Bunu anlatırken, derin devlet, mafya, işadamları ve Türk halkı bizim aktörlerimiz.

Dizinin ilerleyen bölümlerinde izleyiciyi neler bekliyor?

Hikâyenin seyri nereye gider bunu kimse kestiremiyor. Ancak şunu söyleyebilirim, bizi ilerleyen bölümlerde bol aksiyon ve dram bekliyor. Tırmanan bir aksiyon söz konusu olacak. İnsanların, “Vay canına, vay arkadaş” diye tepki verdiklerini göreceğiz. Kötüler gittikçe kötüleşiyor, iyiler de gittikçe dişlerini göstermek zorunda kalacak. haliyle çatışma yükselecek. Öte yandan, Ömer ve hamza derin devletle mi yoksa mafyayla mı yürüyecek, yurtdışından gelen düşman örgütler bu işin içerisine girecek mi? Bütün bu soruların cevabını hep birlikte göreceğiz.

Günümüz dünyasında cesur yürekli olmak iyi bir şey mi sizce?

Elbette. Cesur yürekli olursanız hayattan zevk alırsınız. Bir şeylerden korkan insan zaten kendinden de korkuyordur. Cesur yürekli insan vicdanıyla baş başa kaldığında kendisiyle rahatça hesaplaşır. Cesur yürekli olmak her zaman iyidir.

'KÖTÜLERİN CEZALANDIRILMASI SEYİRCİNİN HOŞUNA GİDİYOR'

‘Cesur Yürek’e olan ilginin her geçen gün biraz daha arttığını görüyoruz. Bu durum size ne hissettiriyor?

Dediğiniz gibi reytinglerimizde bir yükselme söz konusu. Yurtdışında bile izlendiğimizi biliyorum. Neden izleniyoruz? Çünkü kötülerin cezalandırılması seyircinin hoşuna gidiyor. Günlük hayatta adalet kavramının çok da yeterli olmadığını düşünürsek insanlar televizyon karşısında bir nevi tatmin oluyorlar. İlahi adalet her zaman kolay şekilde gelmiyor fakat insanoğlunun bilmediği bir zamanda tecelli ediyor. Öte yandan gerçek insana en yakın karakterleri anlatıyoruz. Dünyada şeytanın papucunu dama atmış insanlar var. Bu insanları gösteriyoruz.

Şu dönemde ekranlarda pek fazla mafya dizisi de göremiyoruz...

Evet. Bu alanda bir boşluk vardı. Bizim işimiz sıradan, lay lay lom bir mafya dizisi değil. ‘Cesur Yürek’ dizisi yerli ve millidir. Senaristlerimiz de dizinin şifrelerini çok iyi veriyorlar. İnsanların mahalle aralarındaki kahvelerde dizinin muhabbetini yaptığını biliyorum. İzleyicinin pozitif yorumları bizi kamçılıyor.