Cesur Yürek'in karakterlerini tanıyalım

Güncelleme: 01 Kasım 2016 Salı, 16:37:49

Yapımcılığını Fark Film’in üstlendiği Cesur Yürek’in başrollerinde; Onur Tuna, Hüseyin Avni Danyal ve Ruveyda Öksüz yer alıyor.

 

ÖMER KORKMAZ (Onur Tuna)

 

Yeraltı dünyasının hüküm sürdüğü günlerde, terk derdi adalet olan Ömer Korkmaz, mahallesi ve arkadaşları için büyük bir mücadelenin içine girer. Yüreğinden ve bileğinden başka güvenecek hiçbir şey bulamayan Ömer, zalimlere karşı onların anlayacağı dilden konuşmanın tek çare olduğunu görür. Kendi halinde bir balıkçının hak arama mücadelesiyle başlayan serüveni onu, olduğu yerde adalet dağıtan bir kabadayıya dönüştürecektir.

 

 

 

 

 

 

 

BERRİN BAYRAKTAR (Ruveyda Öksüz)

 

Genç ve idealist bir avukat olan Berrin, hayatını hukuk mücadelesine adamıştır. Adaletin ancak hukuk devleti ilkeleriyle sağlanabileceğine inanır. Hukuk sistemi dışında kalan hak arayışlarının zorbalığa ve adaletsizliğe yol açacağına bütün kalbiyle inanan Berrin için, aşık olduğu adamın adaleti kendi elleriyle dağıtmaya karar vermiş bir kabadayı olması yaşayacağı en büyük ikilemdir.

 

 

 

 

 

TATAR AHMET (Hüseyin Avni Danyal)

Çocuk yaşta geldiği İstanbul’da tek dayanağı olan babasını büyük bir haksızlık sonucu kaybeden Tatar Ahmet, adaletin terazisinin her zaman güçlülerden yana tarttığını genç yaşta öğrenmiştir. Babasını kaybettiği gün bir yemin eder. Bir daha hiç kimsenin ne kendisine ne de sevdiklerine zarar vermesine izin vermeyecektir. Bunun için tek yol en güçlü olmaktır. Yeraltı dünyasının acımasız dehlizlerinde tek kural vardır. En acımasız olan en güçlüdür.

 

 

 

 

ENVER BEY (Saydam Yeniay)

Enver Bey’e göre adalet, ancak ve ancak büyük devletlerin yaşadığımız bölgeden kovulmasıyla tesis edilebilir. Türk devletinin yetiştirdiği en parlak istihbaratçılardan biri olan Enver Bey, büyük devletlerin sömürü düzenini bozmadan ne ülkesinde ne de orta doğu coğrafyasında adaletin hüküm süremeyeceği görmüş, bu uğurda mücadele edebilmek için ailesi dahil her şeyden vazgeçmiştir. Devletin çıkarlarını tehlikeye atmamak için yeraltına çekilmiş, resmi bir unvanı, kimliği olmadan mücadelesini sürdürmektedir.

 

ARZU (Sultan Ulutaş)

En büyük hayali, çocuk yaşta âşık olduğu Ömer’le mutlu bir yuva kurmak olan Arzu’nun hayatı, Avukat Berrin’in mahallelerine taşınmasıyla alt üst olur. Sevdiği adamın günden güne Berrin’e kapıldığını gören Arzu, Ömer’i kaybetmemek için hayatı dahil her şeyini ortaya koyacaktır.

 

HARBİ (Rıza Akın)

Harbi, yalnızca Türkiye’nin değil, Orta Doğu’nun da en büyük silah baronlarından biridir. Tatar Ahmet ve Gevaşlı Arif’le birlikte yeraltı dünyasını kontrol eden Harbi için ortakları aynı zamanda rakipleridir. En büyük hedefi onları ortadan kaldırarak tek adam olmak olan Harbi’nin, bu uğurda kendi ailesi dahil feda edemeyeceği hiçbir şey yoktur.

 

İSKENDER TATAR (Hakan Yufkacıgil)

Tatar Ahmet varisi olan İskender, alemde acımasızlığıyla nam salmıştır. İşlerine çomak sokmaya başlayan Ömer’i önceleri hafife alan İskender kısa zamanda karşısında dişli bir rakip olduğunu anlar. Adı gibi bir fatih olması için babası Tatar Ahmet tarafından özel olarak yetiştirilmiş olan İskender, yer altı dünyasının en büyüğü olmak istemektedir. Bu yoldaki en büyük rakibi ve düşmanı Ömer Korkmaz’ı yok etmek için İskender’in en büyük kozu, hiçbir değere, ilkeye, kutsala bağlı olmamasıdır.

 

ECE DAĞISTANLI (Zeynep Korkmaz)

Ece için hayatta önemli olan iki şey vardır. Sevdiği adam İskender Tatar ve Amcası Silah Baronu Harbi… İskender’le mutlu bir gelecek düşleyen Ece, iki ailenin birbirlerine düşman olması neticesinde hayati bir seçim yapmak zorunda kalacaktır. Amcası Harbi’nin onu yer altı dünyasında yıldızı günden güne parlamakta olan Ömer’le evlendirmeye karar vermesi Ece’nin olduğu kadar Ömer’in de hayatını alt üst edecektir