'Cesur Yürek ülkenin ihtiyacı olan bir proje'

Güncelleme: 26 Ekim 2016 Çarşamba, 16:32:51

SHOW TV’nin yeni dizisi ‘Cesur Yürek’in başrol oyuncusu Onur Tuna, mafya-derin devlet çatışmasının anlatılacağı diziyi “Ömer mahalle delikanlısıyken bir evrim g

SHOW TV’nin yeni dizisi ‘Cesur Yürek’in başrol oyuncusu Onur Tuna, mafya-derin devlet çatışmasının anlatılacağı diziyi “Ömer mahalle delikanlısıyken bir evrim geçirecek ve başka bir adam haline gelecek. Bu dönüşümle beraber gündem politikası yapacağız. Adaletin iki yüzünü göreceğiz. Ömer’in mahalle delikanlısından adaletli bir kabadayıya dönüşümünü göreceğiz” sözleriyle anlatıyor.

Show TV’de bu akşam yayınlanacak olan ‘Cesur Yürek’in nasıl bir hikâyesi var?

Aksiyonu bol bir dizi olacak. Derin devlet ve mahalle ilişkileri arasında kalan bir adamın öyküsünü anlatacağız. Ailesine ve sevdiklerine bağlı bir karakter. Mahallesinde dönen adaletsizliğe müdahale etmeye çalışırken bir anda kendini derin devletin ve mafyanın ortasında buluyor. Ömer’in cesareti herkesi etkileyecek. Bu noktada bir seçim yapmak zorunda kalacak. Daha büyük bir fayda sağlamak mı, yoksa ailesine sadık bir adam olarak kalmak mı? Bir kırılma yaşayacak. Ömer mahalle delikanlısıyken evrim geçirecek ve başka bir adama dönüşecek. Bu dönüşümle beraber politik gündeme de değineceğiz. Adaletin iki yüzünü göreceğiz.

‘Cesur Yürek’ dizisinde sizi etkileyen şey ne oldu?

İyi bir senaryosu var. Ömer’in değişimi beni çok etkiledi. Oyuncu olarak bir karakterin zaman içindeki değişimini yansıtacağım. Yavaş yavaş üzerine katarak göstermek benim için de iyi olacak.

Biraz da karakteriniz Ömer’den bahsedelim. Bu kez hayranlarınızın karşısına nasıl biri olarak çıkacaksınız?

Ömer başta cesur ama çocuksu biri. Mahallenin delikanlısı. Ama görecek ki işler öyle sandığı gibi değil, daha gaddar ve daha büyük. Ömer bu süreçte kendi dünyasından çıkacak. Ama orayı hiçbir zaman bırakmayacak. Ömer’in mahalle delikanlısından adaletli bir kabadayıya dönüşümünü göreceğiz.

Ömer’le hangi yönlerinizle ayrılıyorsunuz?

Ömer’le ayrıldığım bir nokta yok. O benim Ömer’im. Ömer’deki duygular bende var. Sevdiklerim için kavga edebilirim. Biri aileme zarar verse çok acımasız olabilirim. Ömer’in benden ayrılan yanı yok. O olayları yaşadığımda olacağım adam Ömer.

'GÜÇLÜ BİR AŞK CEPHESİ VAR'

Dizide bir taraftan da aşkı göreceğiz...

Güçlü bir aşk hikâyesi var. Ömer aşkın ve vicdanın ikileminde kalacak.

Rüveyda Öksüz son dönemin beğenilen oyuncularından biri, onunla nasıl bir etkileşim yakaladınız? Rüveyda bence çok iyi bir kız. Sette iyi anlaşıyoruz. Partner olarak ilişkimiz de zaman içerisinde oturacaktır. İlk etapta birbirimizden aldığımız enerji çok iyi.

Hüseyin Avni Danyal’la oldukça fazla sahneniz olacak sanırım...

Evet, bol bol görüşüyoruz. Onunla çalışmak büyük heyecan, çünkü inanılmaz oynuyor. Onunla oynamaktan ve onu izlemekten keyif alıyorum. Fikret Kuşkan, Rana Cabbar, Menderes Samancılar, Arif Erkin ve Mehmet Özgür’le çalışma fırsatı buldum. Bu benim için şans. Şimdi de Hüseyin Avni Danyal’la oynuyorum. Onunla karşılıklı oynamanın keyfini çıkaracağım.

İnsanlar ‘Cesur Yürek’i neden seyretmeli?

Güzel bir senaryosu ve iyi oyuncuları var. ‘Cesur Yürek’ bu ülkenin ihtiyacı olan bir proje.

Başarılı birçok projede yer aldınız ama ben en başından başlamak isitiyorum. Oyunculuk ne zaman ciddi bir hal aldı?

İlkokulda da insanlar bu yolda gitmemi söylüyordu ama ben müzikle uğraştım. Ailemin benden istediği, normal bir eğitim hayatım vardı. Üniversitedeyken Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldım. Orada bu işin içine girmeye başladım. Zevk aldığımı fark edince İstanbul’a geldim.

Oyuncu olmaya karar verdiğinizde ailenizin tutumu ne oldu?

Babam ve ağabeyim matematikçi, dolayısıyla akademik bir beklentileri vardı. Ben de onlara ihtiyaçları olanı verdim. Ondan sonra kendi istediğimi yapmaya başladım. Ama ailemden bu anlamda hep destek gördüm.

'EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALIYORUM'

Cesur Yürek sizin beşinci projeniz. Oyunculukta yolun başı gibi görünse de yaptığınız işlerde adınızı duyurmayı başardınız. Daha erken yola çıksaydım diyor musunuz?

Hiç öyle bir hisse kapılmadım. O aralıkta bir şeyler öğreniyorsunuz. Mutluyum, ileriye gitmeye çalıştığım ve iyi olmak istediğim işi yapıyorum. Ölene kadar devam etsin istiyorum.

‘Filinta’ dizisinden bu yana hayran kitleniz giderek büyüyor. Bu planladığınız bir şey miydi?

Plan yapmayı sevmiyorum. Daha çok içinde olduğum durumu koordine etmeye çalışıyorum. Eğer işinizi doğru yapıyorsanız bunun karşılığını alırsınız. Ben geç kalmayan, ezbersiz sete gitmeyen, sette olabildiğince ılımlı olmaya çalışan biriyim. Çalışırken eve gitme telaşında olmuyorum.

Popülerlik sizi nasıl etkiledi?

Bir iş yapıyorsunuz, birilerini ikna ediyorsunuz. Birileri de sizi takdir ediyor. Bu güzel bir duygu. Sokağa çıktığımda karşılık almak beni mutlu ediyor ama benim gerçekliğim sette. Popülerliğin iki ucu var, ben pozitif kısmına odaklanıyorum.

'MÜZİK BESLEYİCİ VE DİNLENDİRİCİ BİR ARKADAŞ'

Oyunculuğun yanında müzikle de ilgileniyorsunuz. Neden müzik yerine oyunculukta profesyonelleştiniz?

Demek ki bunda daha iyiymişim. Müzik benim için hobi olarak kaldı. Evde hâlâ çalıyorum ve beste yapıyorum. Müzik benim için besleyici ve dinlendirici bir arkadaş.

 Ömer’i şarkı söylerken görür müyüz?

Buna yapımcı ve yönetmen karar verir. Ben gidip ‘Şarkı söyleyeyim’ demem.

'AŞK TUTKU DOLU HORMONAL BİR TAKINTI'

Aşk sizin için ne ifade ediyor?

Aşk yaş anması çok güzel , heyecanlı, tut ku dolu, hormonal bir takıntı.

İlişkide nasıl birisiniz?

Kıskancım ama kontrolcü biri değilim . Ben önce kendimi kontrol edeyim, sonra başkasını kontrol ederim.

Spor yapıyor musunuz?

Diziden önce yapıyordum şimdi pek vakit ayıramıyorum . Thai boks yapıyordum ve basketbol oynuyorum .

 Vücut geliştirmeye nasıl bakıyorsunuz?

Sağlıklı olmak güzel bir şey ama oyuncuysanız sırtınızı kaşıyamayacak durumda olmamalısınız. Her şeyin fazlası zarar. Sürekli vücudu güzel bir adamı oynayacaksanız spor yaparsınız.

'Onun yanında her şeyi unutuyorum'

Hayatta sizi en çok ne etkiler?

Yeğenim. Gördüğüm anda etkilenirim. Abimin kızı Zeynep, dört yaşında. Onu gördüğüm anda bambaşka oluyorum. Onun yanında her şeyi unutuyorum.

En çok eleştirdiğiniz yönünüz nedir?

Sinirlenebiliyorum.

Eleştiriye açık biri misiniz?

Saygı varsa her zaman.

Bir proje geldiğinde kimlerin fikrini alırsınız?

Bölüm bittiğinde annemleri ararım. Onlar da acımasız eleştirirler. Abim bu konuda referans benim için. Arkadaşlarım ve tabii ki menajerim.