‘Asla Vazgeçmem kaderimde varmış’

Güncelleme: 16 Mart 2016 Çarşamba, 07:48:51

Asla Vazgeçmem'in kadrosuna dahil olan Gözde Mutluer'le dizi ve yaşamı hakkında konuştuk.

Show TV’nin sevilen dizisi ‘Asla Vazgeçmem’in kadrosuna dahil olan Gözde Mutluer, dizideki tüm karakterlerin haklı olduğunu, herkesin vazgeçemediği bir şeyin bulunduğunu söyleyip ekliyor: “Birisinden değil ama aşktan, âşık olmaktan ve mutlu olmaktan asla vazgeçmem”

 

Asla Vazgeçmem'e nasıl dahil oldunuz?

 

- ‘Asla Vazgeçmem’ için dizi başlamadan önce yapımcıyla görüşmüştüm Yaren için ama olmamıştı. Ben de başka bir projeye dahil oldum. Arada yeni bir karakter girecekti yine görüştük ama karakterden vazgeçtiler. Gold Film’in başka bir projesi için görüşürken Yağmur olarak diziye dahil oldum. ‘Asla Vazgeçmem’ benim kaderimde varmış. Üçüncü denemede diziye girdim. Oturmuş ekibe gelmek şahane bir şey. Yoğun ama sistem var. Herkes o kadar hazır ki Yağmur için uzun çalışma yapamadım. Bütün bu hızın içinde her şeye gerektiği kadar özeniliyor. Kadın yönetmen daha bir özeniyor. Bizim dizide kadın üstünlüğü var.

 

‘KARDEŞİ OLMADIĞIM JÖN KALMADI’

 

Kadroya sonradan dahil oldunuz. Oyuncularla aranız nasıl?

 

- Tolgahan ‘Her seferinde aniden hayatıma giriyorsun’ dedi. Şafak’la çok iyi anlaştığımı düşünüyorum, ben çok sevdim. Aytül Abla’yla sete geldiğimde hemen kaynaştım. Amine dünya tatlısı bir insan. Geçenlerde kızlar olarak eğlendik. Hem benim gelişimi, hem de reytingleri kutladık.

 

'Asla Vazgeçmem'in derin bir senaryosu var. Role nasıl hazırlandınız?

 

- Bir haftada 30 bölüm izledim. Kendini izlettiriyor zaten. Kim kimin nesi, kim eski eş, kim eski sevgili, soy ağacı hazırladım.

 

Yağmur nasıl biri?

 

- Çivili bebek, sayko, psikopat gibi sıfatlar verdiler ama ben Yağmur’u çok sevdim. Çünkü gerçek hayatta asla başaramadığım şeyleri Yağmur’la yapıyorum. İlk defa kendimden bu kadar zıt bir karakteri canlandırıyorum. Hep cici kız, evin masum kızı veya sevimli kardeşi oynuyordum. Kardeşini oynamadığım jön kalmadı. Kariyerim başrolün kız kardeşi olarak devam ediyor. ‘Kardeşim Benim’de Murat Boz ve Burak Özçivit’in kardeşini oynamıştım. Yağmur bana ters bir karakter. Canlandırdığım karakterlerde beğendiğim şeyleri hayatıma dahil ediyorum. Yağmur net bir kız, çünkü çok fazla zorluk çekmiş ve dışlanmış biri. Kötü bir kız değil, sevileceğini düşünüyorum.

 

Yağmur yeni hayatına alışabilecek mi?

 

- Yağmur’un aslında aileye çok ihtiyacı var ama içine düştüğü ailede şok yaşıyor. Tolga’yla (Sayışman) daha önce aynı projede yer almıştık. Sahnelerde çok keyifli gidiyor. Yağmur’un dahil olması ve Emin’le olan atışmaları diziye yeni bir hikâye kazandırmış oldu... Kimse tek başına dizi izlemiyor. Her yaştan karakter dizide olmalı. Yağmur bu anlamda diziye genç kan getirdi. Umarım olumlu etkileri olur.

 

Ayşegül Günay’ın canlandırdığı Aytül’le Yağmur baş edebilir mi?

 

- Yorumları okuyorum. ‘Yağmur inşallah Aytül’e diş geçirir’, ‘İnşallah canından bezdirir’ diye yorumlar yapıyorlar. Yağmur taraflı olarak gelmedi. Herkese atarlı. Ama Aytül’le mücadelesi devam edecektir. Kim kime diş geçirir onu hep birlikte göreceğiz. Belki de çok iyi anlaşırlar.

 

‘SEREN ŞİRİNCE EZBER BOZDU’

 

Yağmur, Nur’dan mı İclal’den mi taraf olacak?

 

- Hangisini seçeceğini ben de çok merak ediyorum. Bizim dizimiz kadın dizisi olduğu için her kadının kendince haklı sebepleri var.

 

Siz böyle bir durumda olsanız ne yapardınız?

 

- Nur da İclal de kendine göre çok haklı. İkisine de helal olsun. Ama ben ikisi de değilim. Bunu yaşasam uzaklaşıp başka şeyler bakardım.

 

‘Asla Vazgeçmem’ diyeceğiniz şey nedir?

 

- Özgürlüğümden asla vazgeçmem. Birisinden değil ama hayatımda aşktan, âşık olmaktan, mutlu olmaktan asla vazgeçmem. Mesleğimden asla vazgeçmem ama tek başına da oyunculuk yapamazdım. Resim ve diğer şeyler de olmalı.

 

Kısa boylu olmanın dezavantajını yaşadığınız oluyor mu?

 

- 25 yaşındayım ve bu yaşlarda bir kız 1.60 boyunda olabilir. Gerçeklikten ziyade ideali sunuyoruz. Kısa oyuncuya da uzun oyuncuya da ihtiyaç var. Boyumdan memnunum. Aslında Seren Şirince bu anlamda ezber bozdu. Kısa olmam Yağmur karakterinde çok işime yarıyor, herkese dik dik bakıyorum.

 

‘Yaşadığım her şeyin arkasındayım’

 

Sevgiliniz var mı?

 

- Evet, yeni başlayan bir ilişkim var.

 

Oyuncu mu?

 

- Hayır resimle ilgilenen biri.

 

Özel hayat, popülerliğiniz arttıkça korumaya çalışacağınız bir şey mi yoksa bu konuda rahat mısınız?

 

- Bir şey saklamadığında kimse merak etmiyor. Yaşadığım her şeyin de arkasındayım. Bu hep böyle olacak.