‘Arkadaş olduğum insanlarla ilişki kurabildiğimi görüyorum’

Güncelleme: 24 Mayıs 2016 Salı, 10:45:47

SHOW TV’nin zirvedeki dizisi ‘İlişki Durumu: Karışık’ta Elif karakterini canlandıran Eda Ece, ‘Kocan Kadar Konuş: Diriliş’ filmiyle de gündemde. Binnur Kaya’yla birlikte bir komedide rol almak istediğini söyleyen ünlü oyuncu, konu aşka geldiğindeyse, “Ark

SHOW TV’nin zirvedeki dizisi ‘İlişki Durumu: Karışık’ta Elif karakterini canlandıran Eda Ece, ‘Kocan Kadar Konuş: Diriliş’ filmiyle de gündemde. Binnur Kaya’yla birlikte bir komedide rol almak istediğini söyleyen ünlü oyuncu, konu aşka geldiğindeyse, “Arkadaş olduğum insanlarla ilişki kurabildiğimi görüyorum” diyor

 

‘Kocan Kadar Konuş: Diriliş’in ilk hafta gişesi çok güzel geldi.

 

İlk filmimiz de bizi çok mutlu etmişti, o yüzden hemen devamını çektik. İkinci filmimizin konusu düğün. Ailenin kadınları olarak Efsun’u evlendirmeyi başarıyoruz. Kadromuza Hümeyra gibi çok değerli bir isim de katıldı. Deneyimli ve çok iyi oyuncularla aynı seti paylaşmak benim için çok değerliydi.

 

Filmde canlandırdığınız Ceren karakteri, devamlı ablası Ezgi Mola’ya yani Efsun’a evlilikle ilgili nasihatler veriyor.

 

2 kız kardeş, Ceren ve Tuğçe, anne ve anneannenin etkisinde kalıyor. Efsun daha çok babasına düşkün ve aklı başında bir kız. Ceren, ailenin kadınlarından duyduklarını ablasına söylüyor.

 

‘BEN KÜÇÜK KARDEŞIM’ 

 

Siz kaç kardeşsiniz?

 

Biz de 3 kız kardeşiz. En küçükleri benim ama bizde bu kadar ısrarcı bir anne ve anneanne yok. Herkes kendi kararlarını kendi alıyor. (Gülüyor) Eskiden evimiz çok kalabalıktı, artık 2 ablam da evlendi. Şimdi kıymetlerini daha iyi anlıyorum. 

 

Kardeşlerinizle aranızda kıyafet paylaşamama durumları var mıydı?

 

Vardı tabii, kavga da çıkıyordu. Biz büyük ablamla aynı beden giyiyorduk, ortanca kardeşim çok zayıfı. O yüzden o karışmazdı ama ablamla çok kapışırdım, kıyafetlerini saklardım.

 

 Başka kavga olur muydu?

 

Biriyle aramla 9, diğeriyle 7 yaş vardı. O yüzden bana ‘küçük kardeşimiz’ diye sevgiyle bakarlardı. Öyle büyük tartışmalar içinde büyümedim.

 

‘REYTİNGİMİZ HİÇ DÜŞMEDİ’ 

 

‘İlişki Durumu: Karışık’ta neler oluyor?

 

Ben bu yaz çok iş görüşmesi yaptım, hatta bir ara dinlenmeyi bile düşündüm. Ama ‘İlişki Durumu: Karışık’ın senaryosunu okuyunca çok hoşuma gitti. Bir de en son ‘Pis Yedili’de iyi bir karakteri oynamıştım, farklı bir şeyler yapmak istiyordum. ‘İlişki Durumu: Karışık’ta canlandırdığım Elif karakteri arıza, yalnız, iç dünyası karmaşık ve başarılı bir kız. Bana güzel geldi ve kabul ettim. İyi ki kabul etmişim. SHOW TV’nin en başarılı işi olduğumuz için çok mutluyum.

 

 Dizi uzun zamandır zirveyi kimseye bırakmıyor.

 

Önceleri, “Bu yaz reytingi” dediler. “Eylülde yeni diziler başlayınca reytingler düşer” denildi ama onları da geçtik. Karşımıza yazın bizden daha iyi reyting alan yaz dizilerini koydular, o da olmadı. Onlar yayından kaldırıldı.

 

‘BOMBARDIMAN VAR’ 

 

Canlandırdığınız Elif karakterine çok kızan var.

 

Elif’in hikâyesi Murat’ı sevmesiyle başladı. Can ise ona kibar davranıp hep yanında olandı. Ama araya Ayşegül girince, Can’ın Elif’e olan ilgisi azaldı. O zaman da birden değerli oldu. Şimdi Elif, Can’ın annesi ile Can’ı geri alma derdinde.

 

 Sokakta nasıl tepkilerle karşılaşıyorsunuz?

 

‘Pis Yedili’de oynadığım dönemde hep pozitif yorumlar alıyordum. Şimdi özellikle sosyal medyadan bombardımana tutuluyorum. Can’la yakınlaştığımızda beni haklı görenler oldu çünkü orada Can bencilleşti. Ama genel olarak Ayşegül ve Can seyirci tarafından çok sevildiği için ben sevilmiyorum.

 

 Ayşegül size “Sarı çıyan” diyor...

 

Ben de ona “Yer cücesi” diyorum. Karşılıklı hakaret var. (Kahkahalar)

 

‘KOMEDİ OYNAMAK İSTERİM’ 

 

Setten arta kalan zamanlarınızda neler yapıyorsunuz?

 

Kalabalık bir kız grubum var, kafa dağıtmak için onlarla buluşuyorum. Köpeğimle ilgileniyorum. Ailemi ziyaret ediyorum. Dizi veya film izleyerek dinleniyorum.

 

 Aynı projede olmak istediğiniz oyuncular var mı?

 

Binnur Kaya’yı çok seviyorum. Sahnelerini çok izliyorum. 

 

Komedi oynamak ister misiniz?

 

İsterim hem de Binnur Kaya ile oynamak isterim. Nurseli İdiz’i de çok seviyorum. Sette ne kadar disiplinli olduğunu gördüm.

 

‘PRATİK ZEKÂMI SEVİYORUM’ 

 

Kendinizde en beğendiğiniz tarafınız ne?

 

Zeki ve akıllı olduğuma inanıyorum. Pratik zekâmı seviyorum ve işle ilgili avantajlarını görüyorum. Hızlı düşünürüm, cevap veririm ve çözüm bulurum.

 

 Ya sevmediğiniz yönünüz?

 

Çok kendimi teslim edemiyorum. İşle ilgili de özel hayatımla ilgili de her şeyimi kendim yapıp kontrol edince kendimi daha rahat hissediyorum. O biraz beni yoruyor.

 

‘Sevdiğim insanların üzüntülerini sahiplenirim’

 

Psikoloji bölümünü bitirmişsiniz. Oyunculuğa nasıl geçiş yaptınız?

 

İlkokul 1’den beri hep tiyatro kolundaydım ve lise sona kadar hep sahneye çıktım. Ailem “Tiyatro yine yaparsın, önce üniversiteye girip okulunu bitir” dedi. Şimdi, “Keşke kendi alanımda donanımlı olup uzmanlaşsaydım” diyorum. Psikolojide de, bir karakter oluşturup psikolojik analizini yapıyorsun, ne hissettiğini düşünüyorsun. Çok alakasız bir dal değil yani.

 

 İyi bir dinleyici misinizdir?

 

Arkadaş çevremde çok iyiyimdir. Sevdiğim insanların üzüntülerini sahiplenirim. Empati duygum iyidir. Ne kadar doğru yorum yapıyorum bilmiyorum ama. (Kahkahalar)

 

‘18’imden sonra sevgilim oldu’ 

 

Dövmeleriniz dikkatimi çekti...

 

Çok küçük dövmelerim var. Hollywood’daki oyuncuların baştan aşağı dövmeleri var ama onları hiç görmüyoruz. Bizde onları kapatacak ne vakit ne de makyöz var. Bilseydim yaptırmazdım.

 

‘3’ dövmesi var. Anlamı nedir?

 

3 beni takip eden bir sayı. 3’üncü çocuğum, okul ve kapı numaram. Bu dövmeyi yaptırmamın enteresan bir hikâyesi var. Psikoloji dersi almak için Cambrige’e gitmiştim. O sene bende dövme merakı başlamıştı. Londra’da Rihanna’ya falan dövme yapan çok ünlü bir stüdyo vardı. Şubat ayından yaz mevsimi için mail yoluyla randevu aldım. Adam bir katalog verdi, beni korku bastı. Büyük bir şey yaptırmak istemiyordum. “3” dedim. Adam “Türkiye’den, 6 ay önce randevu alıp, 3 rakamını yaptırmak için mi geldiniz?” dedi. (Gülüyor)

 

Okul yıllarında sınıfın en güzel kızı siz miydiniz?

 

Güzelliğine dikkat eden kızlardan değildim. Okul hayatım boyunca sevgilisizdim. 18 yaşından sonra sevgilim oldu. Erkeklerle kanka modundaydım. Romantik de değildim.

 

 Âşık olunca, sizde belirtileri neler oluyor?

 

Çok kahkaha atarak güldüğüm, eğlendiğim, ortak bir şey paylaştığım biri olmalı. Flörtten ötesi, sinemaya, tiyatroya gidelim, yurtdışına çıkalım. “Şu yazıyı okudun mu? Çok komik yazmış” gibi paylaşımlarımız olmalı. Öbür türlü sıkılırım. Arkadaş olduğum insanlarla, ilişki kurabildiğimi görüyorum.