‘Gamsız Hayat’ta seyirci gerçek hikâyeler görecek’

Güncelleme: 19 Ekim 2015 Pazartesi, 10:24:25

Bu akşam ilk bölümüyle Show TV’de seyirci karşısına çıkacak olan ‘Gamsız Hayat’ dizisinin başrol oyuncuları Ceyda Ateş, Ahmet Rıfat Şungar ve Ali Aksöz, diziyi, karakterlerini ve kendileriyle ilgili merak edilenleri anlattı

Ceyda Ateş: "Yaptığımız işe inanıyorum"

 

‘Gamsız Hayat’ta seyircileri neler bekliyor?

 

Büyük bir heyecan duyuyorum. Genelde dizilerim yayına gireceği zaman daha soğukkanlı olurum, her zaman yaptığım işin heyecanını duyarım sonuçta büyük bir emek harcıyorum. Yaptığımız işe inanıyorum. ‘Gamsız Hayat’ta insanlar gerçek hikâyeler görecekler. Hani ben zenginim, her şeyi parayla hallederim değil, benim de acılarım var durumunu görecekler. Zengin bir kızın vicdanı olduğunu, masumiyeti olduğunu görecekler. Değer yargılarına önem veren bir kız tanıyacaklar. Özet olarak, zengin-fakir hikâyesi işliyoruz ama bu tozpembe bir hikâye değil. Uçuk hayatlar, pahalı lüks arabalar yok. 4 ana karakter de zengin ama kimsenin altında lüks otomobiller yok.

 

‘Adını Feriha Koydum’dan sonra sizin için ‘Aranan kötü kadın bulundu’ yorumu yapılmıştı...

 

Türkiye’nin Cara’sı da diyorlar (Cara Delevinge) ve gerçekten benziyoruz. Bir dizi yapılır, belli karakterlerde belli oyuncular sırıtır. Bizde öyle bir sorun olmadı. Herkes karaktere oturdu. ‘Yılanların Öcü’nde Feriha’daki rolümün zıttı bir karakterde oynuyordum. Ve kendimi ispatladım diye düşünüyorum. İnsanlar dizilerde Ceyda cici giyinsin, zengin olsun istiyor. Bu diziyle oldu ama o istedikleri zengin kız karakteri değil. Burada bambaşka bir zengin kız görecekler.

 

Ela ile ne gibi benzerlikleriniz ya da farklarınız var?

 

Vicdanlı olması bana çok benziyor. Ben de birçok şeyi çok vicdanlı olduğum için kaybediyorum. Dürüstlüğü çok seviyor. Benim için dürüstlük çok önemlidir. Haksızlığa tahammül edemeyen bir karakter, ben de öyleyim. Ve gerçekçi. O yüzden bütünleşiyorum bu rolle.

 

Rol arkadaşlarınızı önceden tanıyor muydunuz?

 

Ali’yi ‘Medcezir’den biliyordum. Ahmet Rıfat’ın da oyunculuğunun çok iyi olduğunu biliyordum. Tanıdıktan sonra dünya şekeri bir insan olduğunu gördüm. Aslında hemen herkesi bu dizide ilk kez tanıdım.

 

Sinemada 6 filmde oynadınız. Sinemaya ağırlık vermek gibi bir isteğiniz var mı?

 

Sinemada en çok istediğim şey ağır bir dramda oynamak. İnsanları ağlatacak, koltuklarından kaldıramayacak bir filmde olmak istiyorum.

 

Aslında, biraz maskülen bir karaktersiniz..

 

Evet, ama insanlar bunu bilmiyorlar. Arkadaşlarım ‘Sana bakınca bir kadın görüyoruz ama konuşunca sanki amcamın oğlu gibisin’ diyorlar. İnsanlar beni garip bir kız olarak görüyor ama öyle sandıkları gibi çıt kırıldım değilim.

 

 

 

Ali Aksöz: "Ben olsam Mert'i döverdim"

 

‘Gamsız Hayat’ta canlandırdığınız Mert nasıl bir karakter?

 

Köşeleri olan biri. Mert mahallenin sert ve gururlu genci. Altyapısında ne var bilmiyoruz ama şiddet sorunu var. Babasıyla ciddi sıkıntıları var. Mahallenin abisi rol modeli Tayfun Abi onun sinir kontrolü için en büyük destekçisi. Hayatında o kadar önemli ki onun ölümü de aslında hikâyeyi başlatıyor.

 

Role nasıl hazırlandınız?

 

Öfke kontrolü için özel bir çalışma yapmam gerekirdi ama yapmadım. Çünkü bir dönem kendimde benzer sorunlar yaşamıştım. Kendi tecrübelerimden yararlandım.

 

Mert’le benzer yönleriniz neler?

 

Sanırım ben olsam Mert’i döverdim. İyi bir insan olmasına rağmen gereksiz bir inadı var. Olayları her yönüyle incelemeden fevri davranıp bunda ısrar ediyor. İnsanın biraz esnek olması lazım.

 

Dizide Ceyda Ateş ve Ahmet Rıfat Şungar’la birlikte başrolü paylaşıyorsunuz. Önceden tanışıyor muydunuz?

 

Ceyda’yı da Rıfat’ı da tanımıyordum, gerçi herkesle yeni yeni arkadaş oluyoruz. Rıfat’ın bana oyuncu olarak kazandırdığı ve kazandıracağı çok şey var. Doğaçlama kabiliyeti çok yüksek. Ben de doğaçlamayı severim, o özelliğimin güçlü olduğuna inanıyorum. Ama Rıfat’ın doğaçlama kabiliyeti bana oyun veriyor.

 

Yazarlık yapıyorsunuz, sinema televizyon alanında doktoranız devam ediyor, şimdi bir de oyunculuk çıktı. Hayaliniz nedir?

 

 Hepsini yapmak, hatta daha fazlasını yapmak istiyorum. Film yazmak ve Oscar almak istiyorum. Romanım çok satsın, beğenilsin istiyorum. Yine okuyanlar kibir diyecek ama dünyayı değiştirmek istiyorum. Çok iyi bir yer değil zaten, bir zahmet bana yardım etsinler de düzeltelim.

 

Kitabınızın nasıl bir hikâyesi var?

 

Orijinal bir fikir bulduğumu düşünüyorum. O yüzden de konusunu söylemeyeceğim. Ben dizi çekerken ne de olsa çok bekliyoruz, o aralarda çalışırım diye düşünmüştüm. Ama öyle olmuyormuş. Tatil günlerinde yapabildiğim tek şey kendime gelmek.

 

Oyunculuk pek dışarıdan göründüğü gibi değilmiş o zaman...

 

Yok ya değil. Eğer düşünen varsa buradan sesleniyorum. Önce okulunuzu bitirin. Ne yapacaksanız onları yapın, sonra bu işe girin. Genç bir insan için çok zor bir iş. O yüzden iyi düşünüp karar vermek gerekiyor. 

 

 

 

Ahmet Rıfat Şungar: "Gamsız Hayat çok dinamik bir iş olacak"

 

Dizide canlandırdığınız Kaan nasıl bir karakter?

 

Kaan anne babasının yaşadıklarından da kaynaklı olarak sorunlu biri. Tam hikâyesini zamanla öğreneceğiz ama varlık içinde sevgisiz büyümüş bir genç diyebiliriz. Büyük kompleksleri var ve bunları saklamak için maskeleri var. Bu maskeler de onu hataya sürüklüyor. Boyundan büyük işlere bulaşma konusunda fazla istekli ve şımarık biri. Kusurunu örtmeye çalışmak için kusursuzmuş gibi davranıyor. Kusurları kabahate dönüşüyor.

 

Kaan için hikâyenin kötü çocuğu diyebilir miyiz?

 

Kötü demeyi sevmiyorum ama yaptıkları kötü şeylere sebep oluyor. Kaan kendi yalanlarına kendisi inanıyor. İnsanları kendi yalanına inandırabilecek kadar ileri gidiyor ama arkadaşları tarafından da seviliyor. Dizinin kötü çocuğu olacak...

 

Diziye nasıl dahil oldunuz?

 

Koliba filmden haber geldi, yapımcımız Ata beyle 3 saat sohbet ettik. Senaryodan bahsetti, okudum ve anlaştık. Kötüyü oynamak ilgimi çekti. Televizyonda böyle bir karakter canlandırmamıştım.

 

Role nasıl hazırlandınız?

 

Sosyo-kültürel çevreyi, beden dilini, konuşma tarzını, ses tonunu ve davranışlarını araştırıyorum. Karakterin altyapısını oluşturunca bazı şeyler yerine oturuyor. En önemlisi sete geldiğinizde karşınızdakini dinlemek.

 

 ‘Gamsız Hayat’ı diğer dizilerden ayıran şey nedir?

 

‘Gamsız Hayat’ çok dinamik bir iş olacak. Televizyonda birbirine benzeyen çok fazla hikâye var. Biz karakterlerin altını doldurmak için büyük çaba harcıyoruz. 

 

 

 

“Gamsız Hayat”,  bu akşam saat 20.00’de ilk bölümü ile Show TV’de başlıyor!