"Ustalarla çalıştığım için çok şanslıyım"

Güncelleme: 21 Ocak 2015 Çarşamba, 17:29:37

‘Yılanların Öcü’nde Ayşe karakterini canlandıran Sibel Şişman, HT MAGAZİN’e konuştu

Türkiye’nin en renkli kanalı SHOW TV’de reyting rekorları kıran ‘Yılanların Öcü’ dizisinin ‘Ayşe’si Sibel Şişman, dizide usta isimlerle çalıştığı için kendini çok şanslı saydığını ve dizinin kendisi için ikinci bir okul olduğunu söyledi


SHOW TV’de yayınlandığı günden beri büyük bir hayran kitlesine ulaşan “Yılanların Öcü”nün çekimleri, Nevşehir’in doğal güzellikleriyle ünlü Kapadokya bölgesinde devam ediyor. Çekimler için bu bölgeye yerleşen dizi oyuncuları, kendilerine yeni bir hayat kurdu. Bu oyunculardan biri de dizide ‘Kara Bayram’’ın kardeşi ‘Ayşe’ karakterini canlandıran genç ve güzel oyuncu Sibel Şişman. Dizi çekimleri için Nevşehir’e yerleşen Sibel Şişman, oyunculuk kariyerini ve ileriye dönük hayallerini anlattı. 

 

Kendinizden bahseder misiniz?


İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan yeni mezun oldum ve Yılanların Öcü’ne başladım. Bu benim ilk deneyimim sayılır. Hatta profesyonel anlamda ilk deneyimim. 

 

Dizi teklifi nasıl geldi?


10 yaşından beri hep tiyatro âşığı bir insandım. Oyunculuğa tiyatroda başladım. Daha sonra konservatuvarda okumak istedim. Konservatuvara girdim ve son senemde de ajans sayesinde bu dizinin görüşmesine geldim. Koliba Film’de Cemal Hoca benim gülüşümü çok beğendi. Onun sayesinde girdim diziye.

 

Örnek aldığın oyuncular var mı?


Tabii ki var. Başta Rüçhan Çalışkur’u çok beğeniyorum. İkincisi Ahmet Varlı’yı çok beğeniyorum dizimizde. Aslında Mehmet Ağabey, Servet Abla, Nalân Abla.. Yani hepsi, hepsi bizim öğretmenimiz sayılır, kendimi bu konuda çok şanslı buluyorum. Hepsi bizim büyüğümüz. Fakat Rüçhan Abla ile beraber daha ilk sahnemizden itibaren hep ona soruyorum. Bu yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum. Tabii dizide anne kızız. O yüzden de Rüçhan Abla’ya çok dikkat ediyorum. Şöyle de bir durum var, Rüçhan Abla karşısındaki insanı oynatan bir oyuncu. Mesela ben ağlama sahnelerinde çok zorlanıyordum. Ama artık öyle bir oynuyoruz ki Rüçhan Abla ile öyle bir enerji geçiyor ki anlatamam.

 

Çekim olmadığında neler yapıyorsunuz?


Mesela ilk geldiğimizde kendi aramızda kitap okuyorduk. Oturuyoruz, konuşuyoruz, etkinlik yapıyoruz ve dolanıyoruz. Yoga yapıyoruz burada. Yakında derslere başlayacağız, doğaçlama ve kendini geliştirme, kendine güven sağlama, oyunculuk konusunda. Dersleri Rüçhan Abla verecek. Kesinlikle burası benim için ikinci bir okul. Çok güzel oluyor. Pilates yapıyorduk, yazın havuzumuz vardı arka tarafta, orada çok eğleniyorduk. Orada sporumuzu yapıyorduk, pilatesimizi yapıyoruz. Çok güzel geçiyor burada vakit. Çok geziyoruz. Çömlek yapıyoruz burada. Çömlek yapmayı öğrendim. En güzeli oydu. Sıkılmaya vaktimiz olmuyor.

 

Senin eklemek istediğin bir şey var mı?


Cemal Hoca’ya, Koliba Film’e ve hayranlarıma sevgiler yolluyorum. Gerçekten çok iyi bir şirketle başladım. Açıkçası bir sonraki işim nasıl olur diye bazen korkuyorum. Çünkü çok güzel bir ekiple başladım. Gerçekten hepsi muhteşem insanlar. Hepsi gerçekten ‘insanlar.’ O yüzden çok mutluyum burada olduğum için. Çok teşekkür ederim.

 

"TİYATRO YAPMAK İSTİYORUM"


Bundan sonrası için hedeflerin arasında neler var?


Bundan sonrası için tabii ki ben iyi bir oyuncu olmak istiyorum. Her zaman oyunculuk benim ilk hedefimde olan şey ve güzel bir tiyatro yapmak istiyorum. Fakat oyunculuğumu geliştirmek ve iyi bir oyuncu olmak istiyorum ileride de. Böyle bir hedefim var. n Çekimler için Nevşehir’e yerleştin.

 

Bu durum zor oldu mu?


Evet, aslında ben ailemle yaşayan biriyim İstanbul’da. İstanbul’da çok fazla sosyal bir hayatım vardı benim. Sürekli arkadaşlarımla gezerdim. Hatta annemin bir lafı var “Şu an seni daha çok görüyoruz” diyor annem bana. 

 

Nevşehir’de yaşamak nasıl bir duygu senin için?


Nevşehir muhteşem bir yer bence. Ben ilk başta çok korkuyordum. İl dışı nasıl olacak diye. Burak Can olsun, Ceyda Kasabalı olsun, Ceyda Ateş de buradaydı sonradan aramızdan ayrıldı, burada o kadar güzel bir arkadaşlık bağı kurduk ki, sürekli birlikte olduğumuz için aslında hiç sıkılmaya vaktim olmuyor.

 

Her Çarşamba 20.00’de


FAKIR Baykurt’un ünlü eseri ‘Yılanların Öcü’nden televizyona aktarılan Koliba Film imzalı ‘Yılanların Öcü’ nefes kesen bölümleriyle her çarşamba 20.00’de Türkiye’nin en eğlenceli kanalı SHOW TV’de izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Yapımcılığını Ata Türkoğlu’nun yaptığı dizinin, senaryosunu Esen Ali Bilen, Bekir Baran Sıtkı, Rana Mamatlıoğlu yazıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Cemal Şan otururken müziklerini Kalan Müzik-Hasan Saltık yapıyor. Dizinin başrollerinde ise birbirinden usta isimler seyirciyle buluşuyor. Başrol oyuncuları arasında Cemal Toktaş, Hande Soral, Rüçhan Çalışkur, Nail Kırmızıgül ve Ahmet Varlı gibi isimler yer alıyor. Dizinin oyuncuları arasında Erden Alkan, Mehmet Atay, Gonca Yakut, Burak Can, Nalan Örgüt, Sibel Şişman, Şebnem Dilligil var.