'Evlenip, baba olmak istiyorum.'

Güncelleme: 25 Kasım 2014 Salı, 08:23:19

Show TV’nin yakında başlayacak olan iddialı dizisi Ezra’nın oyuncularından İsmail Filiz ile keyifli bir röportaj...

Show TV’de yakında başlayacak olan iddialı dizi Ezra’nın oyuncularından İsmail Filiz ile keyifli bir röportaj... 

 

Ezra dizisine nasıl dahil oldunuz?

Dizinin senaristi Tayfun Güneyer’le önceden tanışıyordum. Beni aradı ve bu işten bahsetti. Bu karaktere benim çok yakışacağımı söyledi. Senaryoyu okumamı istedi. Ben de okudum ve canlandırdığım Çahangir karakterini çok beğendim. Dolu bir karakter olduğunu düşünüyorum. Çahangir’in ani çıkışları benim hoşuma gidiyor çünkü durağan bir karakter değil. Hareketli, agresif ve istediğini elde eden biri.

 

Dizideki karakterinizden bahseder misiniz?

Dizide Çahangir karakterini canlandırıyorum. Reyna adında bir kız kardeşi var ve ona tutkulu bir şekilde bağlı. Hatta biraz da takıntılı. Hayatının odağında kız kardeşi varken hayatına Ezra giriyor ve Ezra’dan sonra bir bocalama yaşıyor. Daha öncesinde çok kadınla ilişki yaşamış fakat ilk kez bir kadına yoğun duygular besliyor. Bu da Çahangir’in hayatında bir dengesizlik yaratıyor ve daha önce yapmadığı şeyleri yapmaya başlıyor. Bu duruma kız kardeşi de şaşırıyor ve Reyna’yla da ilişkisi farklı bir noktaya gidiyor. Ezra’yı tanıdıktan sonra Çahangir farklı bir insana dönüşüyor.

 

Oyunculuk hiç aklınızda olan bir meslek değilmiş. Oyunculuğa nasıl başladınız?

Daha önce yer aldığım Ezel dizisinde bana ihtiyaç varmış. (Gülüyor) Kenan İmirzalıoğlu’nun gençliğini oynamam için teklif geldi. O dönem Ankara’da yaşıyordum. Oyunculuk düşündüğüm bir şey değildi. Açıkçası kısa bir macera olacağını düşündüm. Çünkü Ankara’daki işimden ve ailemden ayrılıp İstanbul’da çalışma hayatına girmeyi pek düşünmüyordum. Tabir-i caizse oyunculuk damardan girdi ve zehirledi beni. Bu yüzden şu anda oyunculuktan kopamıyorum ve hayattaki en büyük tutkum.

 

Ailenizin oyunculuğa başlamanıza tepkisi nasıl oldu?

Ailem beni bu konuda hep destekledi. Ezel için teklif geldiğinde ailem ısrar etti kabul etmem için. Ben ilk etapta biraz çekinmiştim. Çünkü hiç beklemediğim bir anda oyunculuk teklifi gelmişti. Ezel’in kadrosunun çok iyi olması da oyunculuk konusunda ikna olmamı kolaylaştırdı diyebilirim.

 

Oyunculuğa Ezel gibi bir diziyle başladınız. Sonra yapacağınız işlerin Ezel’in gerisinde kalmasından endişeniz oldu mu hiç?

İnanmayacaksın belki ama hiç olmadı. Çünkü ben çok iyi bir oyuncu koçuyla beraber çalıştım; İpek Bilgin. Hem hoca olarak hem arkadaş olarak hem de insan olarak çok sevdiğim bir isim. Ona teslim olmayı kabul ettikten sonra içimde hiçbir endişe duymadım. Bana oyunculuk anlamında çok yardımcı oldu.

 

Sinema projeniz var mı?

Benim ilk sinema projem Fida Film’in ‘Anadolu Kartalları’ filmiydi. Çok güzel bir iş deneyimi olduğunu düşünüyorum. Gişede de güzel sonuçlar elde ettik. Bu diziye başlamadan önce de bir sinema filmi projem vardı fakat diziye başladığım için onu kabul edemedim. Eğer tarihleri uydurabilirsek aralık ayı içerisinde bir sinema filmi projesi var. Ama şu anda önceliğim bu dizi çünkü ortada süregelen bir iş var. Eğer tarihleri uydurabilirsek o filmde de yer almayı çok isterim çünkü senaryosunu çok beğendim.

 

Evlilik kurumuna nasıl bakıyorsunuz?

Her insan gibi ben de zamanı geldiğinde evlenip çoluk çocuğa karışmayı istiyorum çünkü çocukları çok seviyorum. Hüseyin adında 1.5 yaşında bir yeğenim var. Uzun zaman sonra ailemize gelen ilk bebek. Şu anda başımızın tacı o. Kardeşim arada videosunu gönderiyor. Videosunu izlerken hakikaten gözlerim doluyor. Şu anda da burnumda tütüyor ilk fırsatta onu görmeye gideceğim. İçimde çok yoğun çocuk özlemi var. Çok uzatmadan ben de evlenip baba olmak istiyorum. Düzenli yaşamanın oyuncu için çok önemli olduğunu düşünüyorum.