‘Güzelliğimi avantaj olarak görüyorum’

Güncelleme: 24 Kasım 2014 Pazartesi, 14:54:47

Show TV'nin yakında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan yeni dizisi ‘Ezra’ nın modellikten oyunculuğa geçiş yapan başrol oyuncusu Rüveyda Öksüz HT Magazin'e konuştu

SHOW TV’nin yakında başlayacak olan iddialı dizisi Ezra’nın başrol oyuncularından Rüveyda Öksüz, Gazzeli mülteci bir kız ile bir başkomiserin zorlu aşkını anlatan Ezra dizisindeki rolünü ve özel hayatına dair soruları cevapladı.

 

Ezra dizisi sizin oyunculuk anlamındaki ilk deneyiminiz. Diziye nasıl dahil oldunuz?

 

Önce Tayfun Güneyer’den teklif geldi sonrasında senaryosunu okudum ve senaryosuna hayran kaldım. Bu şekilde diziye dahil olmuş oldum.

 

Diziye de adını veren Ezra karakterini canlandırıyorsunuz. Ezra karakterinden bahseder misiniz?

 

Ezra Gazze’de doğmuş Filistinli bir genç kız. Tıp öğrencisi. Çok küçükken düşman saldırısı sırasında ailesini kaybediyor. Kız kardeşiyle yetim kalıyor ve yetimhanede büyüyorlar. Yetimhanede kız kardeşini başka bir aileye veriyorlar. Yetimhaneden çıktıktan sonra çok uzun yıllar kız kardeşini arıyor. Aslında Ezra ülkesini bırakıp gitmek istemiyor fakat Filistin abluka altında olduğu için arkadaşları gibi o da ülkeden kaçmak zorunda kalıyor. Kaçarken başına birçok olay geliyor. İstanbul’a gelişinin asıl nedeni de kardeşini bulabilmek.

 

‘YARIŞMA ÇOCUKLUK HAYALIMDI

 

2013 Türkiye güzelisiniz. Miss Turkey yarışmasına katılmaya nasıl karar verdiniz?

 

O benim çocukluk hayalimdi. Üniversiteyi kazandıktan sonraki hedeflerim arasındaydı. Katıldım ve istediğim sonucu elde ettim.

 

Güzelliğinizin bu sektör için bir avantaj olduğunu düşünüyor musunuz?

 

Tabii ki avantajları vardır ama öte yandan dezavantajı da olabilir. Şu an oyunculuk anlamında yolun başında olduğum için herhangi bir dezavantajıyla karşılaşmadım. O yüzden güzelliğimi avantaj olarak görüyorum.

 

‘Istediğim oyunculuk’

 

Modellikten oyunculuğa geçiş yaptınız. Modellik mi, oyunculuk mu?

 

Modellikten oyunculuğa geçmedim aslında. Güzellik yarışmasının açtığı bir şöhret kapısı var tabii ki. Zaten modelliği meslek olarak edinmemiştim sadece birkaç defileye çıkmıştım. Asıl istediğim şey oyunculuktu.

 

‘GÖKYÜZÜ HEP gizemli gelmiştir’

 

Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nde okuyorsunuz. Astronomiye ilginiz nereden geliyor?

 

İstanbul Üniversitesi’nde Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nde okuyorum. Gökyüzü bana hep gizemli gelmiştir. Farklı bir kültür sahibi olmak için bu bölümü tercih ettim.

 

Türkiye’de oyunculuğunu beğendiğiniz kimler var?

 

Başta Vahide Gördüm olmak üzere birçok oyuncuyu beğeniyorum. Yeni nesilden de Kenan İmirzalıoğlu, Beren Saat, Tuba Büyüküstün ve Kıvanç Tatlıtuğ’u çok beğeniyorum.