‘Karşılığını alamadığım bir şey için uğraşmam’

Güncelleme: 25 Ekim 2014 Cumartesi, 15:45:14

SHOW TV’nin cumartesi akşamları yayınlanan ve ilgiyle izlenen dizisi ‘Fatih Harbiye’de Pelin karakterini canlandıran Dilara Öztunç, diziyle ve kendisiyle ilgili merak edinleri HT Magazin’e anlattı...

İzleyiciler Pelin’i biraz fettan bir sarışın, gözükara bir âşık olarak tanıdı. Bu sezon Pelin reddedilmesine rağmen aşkı için umudunu kaybetmeyecek mi?

Bu sezon bizi neler bekliyor açıkçası biz de pek fazla bilmiyoruz. Bunlar hep sürpriz oluyor ama ben Pelin’in Macit sevdasından vazgeçeceğini hiç zannetmiyorum. Pelin, Macit’e olan aşkıyla var. Umudunu kaybetmeye, gerçeklerle biraz yüzleşmeye artık başlıyor aslında. Her şeyden vazgeçecek bile olsa Pelin’in kalbinde Macit sevdası kesinlikle bitmeyecektir. Günümüzde böyle saplantılı âşıklar, gözükara, aşkı için her şeyi yapabilecek insanlar var.Pelin de o insanlardan biri.

Pelin’in Neriman’a nefretinde azalma olacak mı peki?

Pelin, çok mantıklı hareket etmiyor. Neriman ve Macit birlikteliğinin de mantığını görmeyecektir. Tamamen öfkeyle ve Macit sevdasının vermiş olduğu hırsla yaklaşacağı için Neriman’a karşı her zaman böyle olacağına inanıyorum.Bu sezon, kendine gelen özgüveni ve eline alabileceklerinin farkında oluşuyla Neriman’da değişiklikler görüyoruz. Neriman’ın tutumuna karşı Pelin’in de tavrı daha farklı olabilir. Bugüne kadar üstüne gidebildiği bir insandı. Belki artık daha akıllı ve sinsi davranmayı deneyebilir. 

Siz gerçek yaşamınızda aşkınız için bu tür amansız bir mücadeleye girer misiniz?

Aşkta her şeyin karşılıklı olması gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir zaman tek taraflı bir şey yaşamadım, yaşamayacağım da. Bana göre değil bu. Ben çok büyük âşık olmayı seven bir insanım. Pelin kadar tutkulu ve saplantılı severim ama karşımdaki insanın da bana öyle olması gerekir. Öyle de oldu bugüne kadar. Yoksa zaten ilişki yaşıyor olmam. Platonik bir aşk yaşayacağıma inanmıyorum.

Pelin ve Dilara arasındaki fark nedir aşk konusunda?

Pelin için hiçbir şeyin değeri olduğunu düşünmüyorum. Kendine saygısı olduğunu da düşünmüyorum. Değerleri yok. Pelin tamamen aşkıyla gözü kör olmuş biri. Elde edene kadar duymuyor, görmüyor. Her şeye kendini kapatmış, kendini izole etmiş ve sadece saplantılı bir şekilde seçtiği adamın peşinden koşuyor. Ben tabii ki öyle değilim. Kalbimin sesini dinlerim ama bir de mantığım var. Karşılık alamadığım bir şey için uğraşmam ve hayatımda hiçbir zaman da uğraşmadım. Ama karşılığını aldıkça, bana bir adım gelene iki adım gittiğim de doğru. Aşk konusunda eli sıkı değilimdir, vericiyimdir. Yüreği, kalbi sıkı değilimdir ama karşılığını görmem şart ki daha fazlasını vereyim.

‘TUTUCU OLMAK ŞART’

Medyada sık sık özel yaşamınıza ilişkin haberler yer alıyor. Bundan rahatsızlık duyuyor musunuz?

 Evet. Bir daha böyle hatalar yapmayacağım inşallah. Her şeyin çok fazla göz önünde olması doğru değil. Özgürlüğün fazlasıyla kısıtlanıyor. Televizyon veya gazetede olmayan bir şeyi görüyorsun, “Aslında o öyle değildi, böyleydi” demek istiyor ama söyleyemiyorsun. Cevap verirsen olay başka boyutlara taşınıyor. O yüzden gizli değil ama tutucu olmak şart.

"GRİM YOKTUR"

Bu sezon sizi tiyatroda ve sinemada da görebilecek miyiz?

Birkaç sinema teklifi oldu ama dizi akışı belli olmadığı için kabul edemedim. Tiyatro oyunu çıkaracaktım, vazgeçtim. Tiyatroyu araya sokmak istemedim. Aynı anda iki işi pek yapamıyorum. Tek işim olsun ona yoğunlaşayım diyorum. Her zaman böyleyimdir. Benim için ya siyah ya beyazdır, grim yoktur. Şu an dizinin yanı sıra Türk Böbrek Vakfı için bir projemiz var. Hastalara yararlı olabilecek ne gerekiyorsa temin edebilmek adına bu projedeyiz. LaVie tarafından tasarlanmış tişörtler çeşitli sitelerde ve www. bubagissizecokyakisacak.com’da satılıyor. Elde edilen gelirle vakfın kamu yararına gerçekleştirdiği sağlık ve eğitim hizmetlerinin artması planlanıyor. Anneannemi böbrek yetmezliğinden kaybettim. Bu projede bulunmamın en büyük sebeplerinden biri de bu.

 

‘Bakımlıyım ama süslü değilim’

Güzel ve bakımlısınız. Bunun için özel bir çaba harcıyor musunuz?

Annem, evde makyajsız olduğumda “Rimel sür. Makyajını yatarken sil, güzel göreyim seni” der. Aşırı bakımlıyım hatta biraz abartıyorum. Saç boyamdan tırnağıma kadar 2-3 günde bir bakım yaparım ama süslü değilim. Günlük hayatta genelde duş alıp saçımı toplayıp çıkmayı tercih edenlerdenim.