Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu bu hafta Ordu'da!

Anadolu'nun; damakları bayram ettiren geleneksel lezzetleri ile tanışıp, kültürel ve doğal güzelliklerine doğru masalsı bir yolculuğa çıkmak isteyenler müjde! Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu yurdumuzun yüzlerce yıllık eşsiz tatlarını; il il, ilçe ilçe, köy köy gezip sizlerle buluşturmaya geliyor.

 

Lezzet Yolculuğu’nda Turgay Başyayla, sanatçı kişiliğini türküleri eşliğinde sizlerle buluşturacak, yörenin lezzetlerini yöreye özgü restaurantlarda kimi zaman aşçılarımız ile kimi zaman, Anadolu insanının bilgeliğiyle yoğrulmuş ninelerimiz ve teyzelerimiz görsel bir şöleni andıran otantik yemek tarifleriyle lezzet rüzgarı estirecek.

 

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğunun durağı; Ordu oluyor. Turgay Başyayla Ordu’da yöreye özgü Ordu simidinin yapımını gösterdikten sonra yöresel halk oyunu ekibi Boztepe’de gösterisini sergiliyor. Perşembe yaylasında “Yayla Tava”, “Kuzu Dolma”, “Közde Patates”, “Pancar Çorbası”, “Aşlı Dolma” ve “Laz Böreği” yapımını gösteriyor. Fatsa’ya bağlı Kabakdağ Gürcü Köyü’ne gidip “Kazanda Lobye”, “Kazanda Hurma Pekmezi”, “Pileki İçerisinde Cevizli Hamsi”, “Marakyani” ve “Fındıklı Bükme Tatlı”nın yapımını göstiyor, Gayde Gürcü ekibinin gösterilerini sergiliyor...

 

Pazar günü ise;  Ordu’ya özgü pide yapımını gösterdikten sonra Gülyalı ilçesine gidip tekne ile balık tutmaya çıkıyor. Kemençeci eşliğinde ”Hamsi Köftesi”, “Levrek Buğulama”, “Mezgit Tava”nın yapımını gösteriyor. Gülyalı ilçesine bağlı Alibeyköy’de köy halkı ile yöreye özgü lezzetlerden “Karalahana Sarması”, “Sakarca Mıhlaması”,”Fındıklı Un Helvası”, “Turşu Kavurma” ve “Kazanda Yahni”nin yapımını, Ünye ilçesinde “Ünye Tirmiti”, “Etli Karalahana Kapama” ve “Fındıklı Bal Kabağı Tatlısı”nın yapımını gösterdiği yöresel müzik ekibinin eşlik ettiği Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’nu sakın kaçırmayın!