Lezzet Yolculuğu bu hafta Sinop ve Samsun'da!

Anadolu'nun; damakları bayram ettiren geleneksel lezzetleri ile tanışıp, kültürel ve doğal güzelliklerine doğru masalsı bir yolculuğa çıkmak isteyenler müjde! Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu yurdumuzun yüzlerce yıllık eşsiz tatlarını; il il, ilçe ilçe, köy köy gezip sizlerle buluşturmaya geliyor. 

Lezzet Yolculuğu’nda Turgay Başyayla, sanatçı kişiliğini türküleri eşliğinde sizlerle buluşturacak, yörenin lezzetlerini yöreye özgü restaurantlarda kimi zaman aşçılarımız ile kimi zaman, Anadolu insanının bilgeliğiyle yoğrulmuş ninelerimiz ve teyzelerimiz görsel bir şöleni andıran otantik yemek tarifleriyle lezzet rüzgarı estirecek.

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğunun Cumartesi günkü durağı; Sinop oluyor. Turgay Başyayla Sinop'ta Gerze Belediyesi'ne bağlı Yaykıl Köyü'ne gidip köy halkı ile birlikte yöreye özgü lezzetlerden "Sinop Cevizli Mantı", "Pırasa Sirkelisi", "Baklava", "Et Kapama" ve "Kazanda Etli Mısır Çorbası" yapımını gösterip çarşılarını geziyor. Boyabat'a gidip "Sırık Kebabı"nın Erfelek Şelalesi'ne gidip "Erik Çorbası", "Kabak Böreği" ve "Bulgurlu Mantar"ın yapımını gösteriyor. Sinop'a özgü "Nokul",""Çarpan", "Hamsi Pilavı" ve "Levrek Buğulama" yapımını gösterdiği ve yöreye özgü müzik ekibinin türkülerini seslendirecek.

 

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğunun Pazar günkü durağı ise; Samsun oluyor. Turgay Başyayla Samsun'da Alaçam Belediyesi'ne bağlı Tepebölmesi Mahallesi'ne gidip yöre halkı ile birlikte kazanda "Haluç", "Yahni", "Palamut Dolması", "Mısır Çorbası", "Karalahana Sarması" ve "Çarşaf Böreği" yapımını gösterip tekne ile balık tutuyor. Ladik gölüne gidip "Turna Balığı", "Kuzu Çevirme", "Ekmek Pekmezlemesi" yapımını gösterip yöreye özgü halk oyunu ekibi gösterisini sergiliyor. Bafra'ya gidip "Pide"nin yapımını, Samsun'a özgü lezzetlerden "Kaz Tiriti" ve "Kaldırayak Kavurması"nın yapımını gösterdiği Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’nu sakın kaçırmayın!